Sprookjesachtig en energiezuinig: Knokke-Heist pakt uit met innovatieve kerstverlichting

Maandag, 28 november, 2022 - 10:30

Het volledige aanbod aan kerstverlichting werd voor deze eindejaarsperiode in een nieuw jasje gestopt. De focus lag hierbij op de allerlaatste, innovatieve en spaarzame spitstechnologieën. Zo werd heel wat van de kerstverlichting via een bijzonder, CO²-neutraal procedé in 3D geprint en voorzien van extra zuinige ledverlichting van de allerlaatste generatie. Zo kan Knokke-Heist, in een periode waarin veel gemeentes beslissen om de kerstverlichting te doven, toch een gezellige, uitgebreide kerstsfeer brengen tot bij de inwoners, tweedeverblijvers en kerstshoppers. Ook in donkere maanden wil Knokke-Heist een aantrekkelijke bestemming zijn, als een warme uitnodiging om even de crisis te vergeten, en de feestdagen écht tot een feest te maken.

Op vrijdagavond 25 november 2022 werden de verschillende lichtsculpturen en verlichting officieel aangestoken door burgemeester Piet De Groote. Vooral in de handelskernen van alle deelgemeentes heeft het gemeentebestuur dit jaar een serieuze inspanning geleverd om een feeërieke beleving te creëren. De belangrijkste winkelstraten, Lippenslaan, Kustlaan, Dumortierlaan en Graaf d’Ursellaan, kregen extra veel kerstverlichting, maar overal in de gemeente zal je terecht kunnen voor een gezellige sessie eindejaarshopping, en dat ook op zondag. Je ontdekt er knuffelbare beren, stoere wolven, sprankelende sterrenbogen en prachtig verlichte bomen. Een absoluut hoogtepunt is de indrukwekkende elandenoptocht. Langs de Zeedijk, tussen Lichttorenplein en Albertplein, staan 30 lichtsculpturen, tot wel 6 meter hoog. Een ander hoogtepunt is het Maurice Lippensplein, dat baadt in het licht tussen Keith Haringplein en de Sint-Margaretakerk. Zie je de bosdieren van het Hoge Noorden, verscholen tussen de feestelijk verlichte bomen. 

Er werd ook een heuse sprookjeswandeling van twee kilometer rond Rudolf het rendier uitgewerkt voor kinderen van 4 tot 10 jaar om als familie de kerstversiering op speelse wijze te ontdekken. Deze folder kan je ophalen in het toerismekantoor in Knokke (Zeedijk 660).

Knokke-Heist leeft jaarrond, en ook in de winter is er van alles te doen. Met de World Cup Pop-Up, de IJspiste, de Ice Bar en diverse kerstmarktjes is de kalender rijkelijk gevuld. Bovendien komen er nog enkele bijzondere verrassingen aan. Wie benieuwd is naar een volledig overzicht van de kerstversiering en het activiteitenaanbod in Knokke-Heist deze winter, kan binnenkort de samenvattende winterfolder ophalen in een van de toerismekantoren op de Zeedijk 660 of in de Pannenstraat 138. Kortom: er staat jong en oud een hartverwarmende tijd te wachten deze eindejaarsperiode in Knokke-Heist!