Start van de waardebonactie: Knokke-Heist beloont inwoners en tweedeverblijvers

woensdag, 17 juni, 2020 - 10:30

Met een waardebon bedankt Knokke-Heist de inwoners en tweedeverblijvers voor hun geduld tijdens de corona-lockdown. Tegelijk geeft het gemeentebestuur de lokale handelaars en horeca een duwtje in de rug, want je kunt de bon enkel bij hen bijeen sparen en besteden. Vanaf 4 juli tot en met 30 september 2020 kun je punten sparen bij de meeste handelszaken, galeries, restaurants, cafés en bars, in Knokke-Heist. In de eerste week van oktober 2020 worden de gespaarde punten dan omgezet naar een waardebon die je kunt gebruiken bij de handelaars in de badplaats. 

Kaart met QR-code 

Als de gemeenteraad eind juni akkoord gaat met het reglement, zullen alle inwoners en tweedeverblijvers in de gemeente een brief in de bus krijgen met een kaart met QR-code en alle uitleg over de waardebon en het spaarsysteem. Kampeerders met een vaste staanplaats kunnen hun envelop afhalen bij Toerisme Knokke-Heist.  

Het is eenvoudig: je registreert de kaart online. Bij elk bezoek aan een lokale handelaar kan je de QR-code scannen. Zo spaar je punten bij elkaar. Wie geen computer, tablet of smartphone heeft of er niet zo vlot mee kan werken, zal voor de online registratie terecht kunnen bij de gemeentelijke diensten. Daar zullen medewerkers helpen, zodat iedereen kan sparen. 

Ga heerlijk winkelen of dineren met jouw beloning 

In de eerste week van oktober worden je spaarpunten omgezet in een waardebon. 

  • Heb je een domicilie-adres in Knokke-Heist? Dan krijg je 1/3de van het gespaarde puntentotaal terug in euro’s, met een maximum van € 150. 
  • Heb je een tweedeverblijfsadres in Knokke-Heist? Dan krijg je 1/4de van het gespaarde puntentotaal terug in euro’s, met een maximum van € 200. 
  • Heb je een standplaats op een kampeerpark in Knokke-Heist? Dan krijg je 1/4de van het gespaarde puntentotaal terug in euro’s, met een maximum van € 40. 

Tussen 12 oktober en 6 december 2020 kun je waardebon gebruiken bij één of meerdere handelaars in Knokke-Heist. Je kan de waardebon in één of meerdere keren gebruiken.  

Alle details over het gebruik, de registratie en het reglement kan je nalezen in het boekje bij de spaarkaart. Ook voor de handelaars komt er nog een communicatiecampagne.  

Extra beleving tijdens de bruisende Shoppingweek 

De startdatum waarop mensen kunnen beginnen met sparen is niet toevallig 4 juli 2020. Die dag start namelijk de shoppingweek in Knokke-Heist.  De lokale horeca en winkels slaan de handen in elkaar met de gemeente om van 4 tot en met 12 juli 2020 een stijlvolle shoppingweek te organiseren waarbij zowel inwoners, tweedeverblijver als gast zin krijgen om naar Knokke-Heist te komen winkelen.  

Tijdens het shoppen wordt extra beleving gecreëerd door de handelaars zelf via leuke extraatjes zoals een kleine workshop of een kleine attentie. De gemeente voorziet tijdens die week enkele leuke initiatieven om de shopping-ervaring op absoluut topniveau te brengen. Denk maar aan acties rond personal shopping, de shopping shuttle kent zijn première en er komt een volledige communicatiecampagne rond shopping in Knokke-Heist.  

Handelaars die zin hebben om deel te nemen aan de shoppingweek en ideeën hebben om extra beleving te creëren voor hun klanten, kunnen mailen naar socialteam.toerisme [at] knokke-heist.be. Hun acties zullen dan meegenomen worden in de communicatie.