Tijd voor thee

Tijd voor Thee
Maandag, 20 maart, 2017 - 13:30

 

Thee, een smakelijk alternatief!
In ons land ga je al eens snel ‘op de koffie’ of spreek je ergens af om een koffietje te drinken, thee ligt niet zo onmiddellijk in de dagelijkse conversatie en toch is het een geliefde drank voor velen en een smakelijk alternatief voor koffie of andere dranken. Insider V.V. ging voor jullie op zoek in Knokke-Heist naar de 'places to tea'. Hoewel ze zelf enkel thee voorschrijft wanneer ze snipverkouden is (met lekker veel honing), ontdekte ze onlangs enkele uitgebreide assortimenten van deze gezonde drank. 

thee Nemrod

Nemrod                                        Kustlaan 55, Knokke

Wist je dat Brasserie Nemrod de exclusiviteit heeft van de top klasse Camellia Tea House thee en 24 verschillende varianten op de kaart heeft staan? Zaakvoerster Ingrid De Grande vertelt me dat ze de thee in bulk aankoopt in Engeland. Als één van de 24 thees je wel aanstaat, kan je ze ook in mooie kleine doosjes aankopen. Elk doosje heeft ook een diffuser meegeleverd zodat je onmiddellijk aan de slag kan thuis!

Je vindt er bovendien een mooie keuze aan wellness thee’s die samengesteld werden door een team homeopaten en voedingsdeskundigen en die elk specifieke kenmerken hebben om de gezondheid te bevorderen. Witte thee’s, zwarte thee’s, fruit thee’s en gezondheidsinfusies…keuze genoeg! En steeds geserveerd met een smile!

Comodo                           Bondgenotenlaan 69A, Heist

Buiten ​mijn vertrouwde omgeving, maar op aanraden van een kennis, sprong ik eens binnen in Comodo. Deze zaak in deelgemeente Heist opende in 2016 haar deuren en maakt zich sterk als koffiebar waar je een lekker broodje (en nog meer) kan nuttigen. Zo ontdekte ik hun lijst met losse thees. Tot nu toe vond ik de Turkse appel een (h)eerlijke verrassing.

Thee met Vlinders         De Wandelaar, Duinbergen

Als laatste theelocatie kan ik niet anders dan Thee met Vlinders meegeven als tip. Dit evenement ontpopte zich vorig jaar op de Wandelaar in Duinbergen als trekpleister van de zomer. Het zit er dik in dat dit event terugkomt in de zomer 2017, hou de evenementenpagina van Knokke-Heist in de gaten en meteen ook alle social media zodat je volledig op de hoogte bent van alle nieuwtjes.