Twee splinternieuwe social media routes vervoegen Knokke-Heist

woensdag, 9 november, 2022 - 11:00

Na het succes van de sociale mediaroutes voor Instagram, TikTok, LinkedIn, Snapchat en Strava, breidt Knokke-Heist zijn aanbod verder uit met een Pinterest-route en een YouTube-route. Met de nieuwe wandel- en fietsroutes voor inwoners en bezoekers kan je de gemeente van een andere kant leren kennen met Loïc Van Impe, Angelo Dorny, Sarah Puttemans & Hannes Coudenys. Je keert sowieso terug naar huis met heel wat foto’s en video’s voor je sociale media,… of je ouderwets fotoalbum. Maar ook zonder poseren, kan men z’n hart ophalen door Knokke-Heist en zijn prachtige fauna en flora te verkennen. Zo is er voor ieder wat wils. 

Op stap met Loïc Van Impe, Angelo Dorny, Sarah Puttemans & Hannes Coudenys

In samenwerking met drie bekende YouTubers werd een nieuwe fietsroute ontwikkeld. In een vlog tonen zij hun favoriete plekjes.

Zo neemt Angelo Dorny, bekend van de tuin van angelo, je op de YouTube-route mee naar een van de vele bijenweides in Knokke-Heist. De gemeente is al een aantal jaren mee ingestapt in het Europese BeeOdiversity-project, want het gaat niet goed met onze bijtjes. Op verschillende plekken in de buurt vind je daarom houten, zeshoekige huisjes terug. Ze staan bij één van de 15 tuinen die speciaal aangelegd werden om de bijen te voorzien van bloemen.

Ook de chef Loïc Van Impe, bekend van het tv-programma ‘Zot van Koken’, vind in Knokke-Heist een plekje naar zijn hart. Bij bioboerderij Het Polderveld, worden er het hele jaar door biologische seizoensgroenten geteeld. Deze plek werkt met een deelsysteem. Je koopt je eigen oogstaandeel en wordt zo deel van de gemeenschap. De boer plant voor jou de groenten en jij mag ze eigenhandig oogsten. Onder andere ziekenhuis AZ Zeno en het oefenkamp van Club Brugge ‘Belfius Basecamp’ hebben hier hun stukje grond waar ze groenten afnemen.

Vlogster Sarah Puttemans neemt je mee langs haar favoriete (designer)winkels in Knokke-Heist. Een van haar favorieten is Verso, een verzamelpunt voor alle grote merken die jaarlijks op de fashion weeks in alle wereldsteden nieuwe collecties tonen. Wie wil mee zijn met alle laatste modetrends kan dan zeker terecht in de favoriete winkels van Sarah.

Dat Hannes Coudenys zot is van auto’s, dat staat vast. Daarom neemt hij je mee naar onder andere garage Dhont Bernard, waar ze gespecialiseerd zijn in het onderhoud van oldtimers. Niet te missen zijn ook de typerende golfkarretjes van Invest-Mobile die je aan de kust spot en waarmee je op de openbare weg mag rijden. Naast auto’s en golfkarretjes is Knokke-Heist ook een paradijs voor surfers. Wie ooit al eens op een plank stond, weet dat het niet altijd lukt om aan onze Noordzee de perfecte golven te scoren. Daarom werkt Knokke-Heist aan AllWaves, een grootse testpool die vanaf zomer 2023 heel wat surfers zal lokken.

Inspiratie opdoen op Pinterest

Pinterest is hét sociale medium om inspiratie op te doen en moodboards samen te stellen. Ben je op zoek naar een nieuw interieur, leuke uitstapjes of inspiratie voor gerechtjes of restaurants? Knokke-Heist heeft de antwoorden via de nieuwe Pinterest-route en bijhorende account. Zo vind je de weg in verschillende categorieën: architectuur, kunst, interieur, food, natuur en shopping!

De sociale media routes van Knokke-Heist, dat klinkt als muziek in de oren

Knokke-Heist creëerde voor iedere route ook een Spotify playlist met aangepaste muziek. Zo kan je ook op je eentje de routes intens beleven. Ontdek hier alle playlists:

MyKH Strava-playlist
MyKH Snapchat-playlist
MyKH TikTok-playlist
MyKH Instagram-playlist
MyKH LinkedIn-playlist
MyKH YouTube-playlist
MyKH Pinterest-playlist

Praktisch

Alle routes zijn te vinden op de website en via de sociale media van Knokke-Heist, vanaf midden november naast Nederlands, ook in het Frans, Duits en Engels. Een papieren routeplan kan voor elk van de routes gratis afgehaald worden op het toerismekantoor in Knokke (Zeedijk 660) en in het toerismekantoor van Heist (Pannenstraat 138). Via de #myKH kan je foto’s en video’s delen om kans te maken op publicatie in het KH Magazine of op de sociale mediakanalen van Toerisme Knokke-Heist.