Vastgoedevent Realty verhuist naar Knokke-Heist

dinsdag, 23 april, 2019 - 11:30

Vastgoedsummit Realty 2019 komt op 19 en 20 september naar Knokke-Heist. Hierdoor krijgt de badstad er een belangrijk evenement bij.

Na tien edities in Tours&Taxis Brussel kiest de vastgoedsummit Realty voor Knokke-Heist. “Realty wordt volledig geherpositioneerd”, legt Mathieu Van Marcke, algemeen directeur van Realty, uit. “Uit een analyse van vastgoedprofessionals in 2016 bleek dat Tours&Taxis niet meer beantwoordde aan de verwachtingen voor onze bijgestelde doeleinden qua conferentie-infrastructuur. In Brussel en omgeving vonden we niet meteen een alternatieve locatie, dus moesten we uitwijken naar een andere stad.”

“Beleving wordt alsmaar belangrijker en ook de locatie speelt hier een rol in. Het Albertstrand in Knokke-Heist past prima bij ons nieuwe concept, het is een ideale locatie bij mooi weer. Samen met het casino en de tegenoverliggende site vormt het een aangenaam kader”, gaat Mathieu verder. “Bovendien is Realty een evenement dat inspeelt op de ambities van Knokke-Heist om zich als congresstad te positioneren.”

Netwerking op de vastgoedsummit
Ook de formule zelf onderging een transformatie. “Op Realty zal je nog beursstanden aantreffen, maar we verleggen het accent van een vakbeurs naar een vastgoedsummit waar gestructureerde netwerking zal gebeuren. Het aantal standhouders is beperkt”, stelt Mathieu. “Voor onze partners-exposanten zullen de Realty-medewerkers de matchmaking organiseren en faciliteren. Het is onze bedoeling om terug aan te knopen met de echte vastgoedsector. We moeten waken over een juist evenwicht tussen ontwikkelaars, investeerders, steden en directe toeleveranciers.”

75% van de nationale bezoekers van Mipim, de bekende vastgoedbeurs in Cannes, overlapt met de doelgroep van Realty. Mathieu legt uit: “We beogen een aantal internationale doelgroepen. Ik denk dan aan vastgoedinvesteringsgroepen in kantoorgebouwen en institutionele investeerders. België is niet meteen de hoogste prioriteit op hun vastgoedagenda, maar biedt bijvoorbeeld een stabiel investeringsklimaat als je 20 tot 40 miljoen euro in vastgoed wil beleggen.”

Focus op content
Dit jaar wordt de summit op donderdag 19 en vrijdag 20 september 2019 gehouden. “We werken een sterk contentprogramma uit rond 11 topics waar 2 000 vastgoedprofessionals aan kunnen deelnemen. Het wordt dus hét moment van het jaar voor de real estate waar je inhoudelijk wordt geïnspireerd en de juiste mensen ontmoet. Op donderdagavond wordt de eerste dag afgesloten met een stijlvolle netwerkavond in aanwezigheid van alle partners én decision makers van grote corporate-gebruikers van kantoren”, besluit Mathieu.

Info
Realty Belgium’s Real Estate Summit 2019
Op 19 en 20 september 2019. 
Toegang enkel voor vastgoedprofessionals, online registratie verplicht. 

Dit artikel verscheen in KH Magazine 36, op pagina 25.