Verdwenen Zwinhavens: spraakmakende expo in het Zwin Natuur Park

donderdag, 11 februari, 2021 - 10:00

Van 3 juli tot en met 7 november 2021 vindt in het Zwin Natuur Park een spraakmakende expo plaats met nooit eerder getoonde beelden uit de middeleeuwen, gebaseerd op onderzoek van de Universiteit van Gent. 

Havens zoals Sluis, Monnikerede, Hoeke, Damme en Brugge behoorden ooit tot dé tophavens in het toenmalige Europa. Maar de Zwingeul verzandde en de Zwinhavens verdwenen. In de expo komt het internationale verhaal van een handelsmetropool en een gebied onder invloed van water en zand opnieuw tot leven via innovatieve technologieën als augmented en virtual reality. 

Bewegwijzerde fietsroute met Virtual Reality-kijkers 

Het hele verhaal kan je ook ontdekken via de bewegwijzerde fietsroute met Virtual Reality-kijkers!  Met wat voorkennis ziet de fietser nog sporen in het landschap. Naast 2 mini VR-kijkers in het Zwin Natuur Park, helpen nog 4 outdoor Timescope VR-kijkers de verbeelding een heel eind op weg. Wie door de kijkers loert op deze sites, komt vanuit het huidige landschap virtueel terecht in het havenstadje in de middeleeuwen. Je staat er middenin en kan 360° om je heen kijken! De fietsroute heeft verschillende startpunten.   

Alle info vind je op www.verdwenen-zwinhavens.be