Volg het chocoladespoor in Knokke-Heist

zondag, 14 april, 2019 - 10:30

Knokke-Heist vormt een waar paradijs voor chocoladeliefhebbers. Naast enkele lokale chocolatiers hebben ook de grotere Belgische chocolatiers hier hun vestiging. Wij lieten als echte chocoladeliefhebbers een spoor voor jullie achter, een route doorheen het centrum van Knokke-Heist. Volg hem hier!

Leonidas - Lippenslaan 93

Starten doen we in de Lippenslaan, bij niemand minder dan Leonidas. Leonidas staat wereldwijd bekend voor haar breed aanbod aan kwaliteitsvolle en ambachtelijke pralines, en dat sinds 1913. In hun winkel in Knokke-Heist vind je een groot assortiment aan Leonidas producten, artisanale koekjes, snoepjes, cava en een mooi aanbod aan geschenkmanden.

Tip van de chocolatier: de Manon Café praline

? the.belgian.chocolate.shop

Moeder Babelutte - Lippenslaan 220

Vervolgens leidt het spoor ons naar de Moeder Babelutte winkel, verderop in de Lippenslaan. Naast de bekende babelutten is er hier ook steeds verrukkelijke chocolade te verkrijgen en dan denken we vooral aan hun zeevruchten. Het verhaal van Moeder Babelutte begon trouwens in deelgemeente Heist, omstreeks 1850. Wil je bij al dat lekkers ook graag een koffie of thee, bezoek dan zeker het gloednieuwe Moeder Babelutte Café in deelgemeente Heist!

Tip van de chocolatier: zeevruchten, babelutten en de cuberdons

Chocla D’or – Dumortierlaan 53

Na enkele stops in de Lippenslaan, loopt het spoor nu door naar de Dumortierlaan. Op nummer 53 komen we aan in Chocla D’or. Deze winkel, sinds 1998, is in Knokke-Heist en omstreken bekend om zijn chocoladespecialiteiten, pralines, doopsuikercreaties, geboortekaartjes en geschenkmanden. Binnenkort starten ze er trouwens met een gepersonaliseerde doopsuikerlijn, volledig op maat van de klant. 

Tip van de chocolatier: de paardenkoppen, ambachtelijk gemaakt met krokante praliné vulling

? chocladorknokkesinds1998 

Neuhaus – Dumortierlaan 139

Verderop in de Dumortierlaan, ter hoogte van nummer 139, houden we ook even halt in de Neuhaus winkel in Knokke-Heist. Als uitvinder van de originele praline en de ballotin doos voegden ze de waarde van ‘geven om elkaar’ toe aan de rijke Belgische chocoladecultuur. In hun gezellige winkel in Knokke-Heist vind je naast een mooi aanbod aan Neuhaus pralines, ook leuke geschenkmanden.  

Tip van de chocolatier: de Caprice en Tentation praline

 

Cholatier M – Sylvain Dupuisstraat 38

We hopen dat jullie nog niet moe zijn want voor onze laatste chocolatier maken we een ommetje naar de Sylvain Dupuisstraat. In 2005 openden David Maenhout en vrouw Isabelle Hertsens hier hun ambachtelijke chocoladeboetiek: Chocolatier M. Ondertussen behaalden David Maenhout en team als innoverend en trendsettend chocolatier al verschillende prestigieuze prijzen, waaronder ook tweemaal de prijs van beste praline ter wereld in 2017 op de World Final in Londen. Je kunt er ook gepersonaliseerde pralines en geschenken op maat laten maken.

Tip van de chocolatier: de Duindoornbespraline, dit is een erkend streekproduct.

? chocolatierm

Bakkerijen en pattissiers

Onderweg komen we ook enkele bakkerijen en patissiers tegen die naast hun bakkerijspecialiteiten ook verse chocoladecreaties voorzien! 

Atelier Lucas
- Patisserie De Maré
Bakkerij Lievens
Bakkerij Vereecke
Bakkerij Vlamynck 
Bakkerij Notre Dame
Bakkerij Lefevere

? atelier_lucas