Wafelblogpost Emily

woensdag, 23 november, 2016 - 14:00

 

Hartige zoetigheden in Knokke-Heist

Onze myKH-insider, Emily Billiau, neemt jullie mee naar haar favoriete plekjes om eens lekker te smullen! Er is niks gezelliger dan in de koude maanden te genieten van enkele zoete zonden. Wafels, pannenkoeken, gebak of taartjes: voor ieder wat wils. Smakelijk!

Marie Siska, Zoutelaan 177

Dit adresje mocht ab-so-luut niet ontbreken op deze lijst. Heerlijke hartvormige wafels, een klontje boter en wat bloemsuiker. Meer hoeft er daar zelfs niet bij. Zalig om naar te kijken en natuurlijk op te smullen. Voor velen is een bezoekje aan Marie Siska gewoon pure nostalgie naar de kindertijd.

Wafels Marie Siska

Foto: @eline.hm

Bakkerij-Tearoom Lievens, Blancgarinstraat 20

Hier vind je zoveel lekkers terug! Je kunt bij Lievens terecht voor de typische wafel of pannenkoek, maar ook voor een ruim assortiment aan patisserie. Ieder zoetbekje zal hier zijn goesting wel vinden. Dit gecombineerd met een lekkere tas koffie en je dag kan alvast niet meer stuk.

Wafels Lievens

Foto: @EllenMeijer-Koks

Crème Caramel, Lippenslaan 110

De verwenbordjes bij Crème Caramel zijn zo schattig en lekker. Ideaal voor degene onder jullie die ook zo’n eeuwige twijfelaars zijn zoals mij. Zo hoef je niet 1 iets uit te kiezen, maar krijg je een heleboel lekkers in één keer voorgeschoteld. De bediening met een glimlach is eveneens top! 

Wafel Caramel

Rubens, Zeedijk-Albertstrand 589

Bij Rubens staan vaak grote rijen aan te schuiven om binnen een lekkere hap te kunnen eten. Hun groot verwarmd terras op de dijk is dan ook een zalige locatie om te zitten. Genieten van een warm appeltaartje met ijs én met zicht op zee, is naar mijn mening 1 van de zaligste dingen die er bestaat.

Wafel Rubens

’t Boerenhof, Koudekerkelaan 30

Een familie-uitstapje naar het Boerenhof is altijd een goed idee. Binnen kunnen de ouders genieten van de warmte bij de open haard met wat lekkers voor hun neus. Terwijl de kindjes zich buiten kunnen uitleven op een gigantische speeltuin. Van een win-win situatie gesproken ;-).