Grote merken én namen op de 8e editie van de Zoute Grand Prix

vrijdag, 29 september, 2017 - 12:00

Van 5 tot 8 oktober 2017 is Knokke-Heist het toneel voor de 8e editie van de Zoute Grand Prix, hét internationale classic car event dat honderden zeldzame oldtimers en prestigieuze merken naar onze mondaine badplaats brengt. Een aantal grote namen uit de entertainmentsector en de sportwereld hebben hun aanwezigheid al bevestigd. Zo maakt het duo Gert Verhulst & James Cooke een tv-reportage voor het VIER-programma Gert Late Night. Olympisch en wereldkampioene op de zevenkamp Nafissatou Thiam zal op zaterdag 7 oktober 2017 als guest driver deelnemen aan de Zoute Rally by Chubb met de Auto Union Wanderer Stromlinie Spezial, bekend van deelname aan de legendarische rally Luik-Rome-Luik. Op dezelfde dag staat ook sportief RSC Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck met een prachtauto aan de start: de Audi UW FRONT Cabriolet uit 1934. Deze klassieker staat bekend als de 1ste Audi met voorwielaandrijving.

Zoute Grand Prix

Exclusieve auto’s op elegantieconcours

Niet alleen het publiek van de Zoute Grand Prix is prestigieus, ook de auto’s. Vijf bijzondere modellen zijn te bewonderen op het Zoute Concours d’ Elégance by Bank Degroof Petercam:

  • Aston Martin DB5, de luxueuze Britse grand tourer die bekend is uit de James Bondfilms.
  • Alfa Romeo Giulia TZ2, de zeldzame raceauto uit 1965 die de TZ (Tubolare Zagato) opvolgde.
  • Ferrari 250 GT Lusso, een van de luxe sportauto’s waarmee acteur Steve McQueen graag reed.
  • Bugatti Type 35A, de raceauto waarmee Bugatti bekend werd en die in 1929 de Grand Prix van Monaco won.
  • Mercedes-Benz 680S, de snelste sportauto ter wereld in de ‘roaring twenties’.

Parels aan de rallystart op de Zeedijk

Aan de start van de Zoute Rally by Chubb op de Zeedijk zijn er dit jaar tientallen exclusieve oldtimermodellen te bewonderen met een 1e inschrijvingsdatum vóór 1965. Tijdens de Zoute Sale by Bonhams krijgen liefhebbers en verzamelaars de kans om te bieden op een zeldzame Mercedes Maybach, waarvan er maar 99 rondrijden in de wereld!

Voor meer info en het volledige programma: www.zoutegrandprix.be