Ontdek Knokke-Heist

DOOR DE MAATREGELEN OMTRENT COVID-19 ZIJN GEORGANISEERDE GROEPSACTIVITEITEN MOMENTEEL NIET TOEGELATEN. 
MAIL NAAR MICE [at] KNOKKE-HEIST.BE OF BEL OP 050/630 380 EN VRAAG NAAR DE MEDEWERKERS VAN DE MICE VOOR MEER INFO.

Knokke-Heist heeft met zijn schilderachtige plekjes, bruisende geschiedenis en leerrijke musea heel wat in petto voor jou. Ga mee op een boeiende reis doorheen strand en polders, verrassend erfgoed, bekende en minder bekende architecturale pareltjes en een wervelende geschiedenis. Een gids leidt jouw groep met plezier rond langs deze plekjes.

We hebben heel wat verschillende wandelingen in ons aanbod. We rekenen op 20 personen per gids. Is jouw groep groter dan 20 personen? Dan splitsen we de groep en voorzien we meerdere gidsen.

Voor meer info of vragen, contacteer ons via mice [at] knokke-heist.be of telefonisch op 050/630 380 en vraag naar de medewerkers van de MICE.

Ontdek onze musea & Kunst in KNokke-Heist

Sincfala

Hier ontdek je de geschiedenis van de Zwinstreek: landschapsvorming, indijking, ontstaan van middeleeuwse havensteden, de Tachtigjarige Oorlog, de heropleving van landbouw en visserij, de urbanisatie van Duinbergen en Het Zoute en de groei en bloei van het toerisme. In het oude schoolgebouw komt het vissersleven van vroeger tot leven door onder meer het visserspleintje, de vissersklas, het café en de maquettes van vissersschepen. Kinderen komen aan hun trekken met tal van spelletjes, een speelzolder en doe- en denkopdrachten.

For Freedom Museum

In het For Freedom Museum (her)beleef je de harde strijd om de Zwinstreek die plaatsvond tussen 6 oktober en 3 november 1944. For Freedom brengt het verhaal van jonge Canadese, Britse en Poolse soldaten die wekenlang de Duitse troepen bekampten om de monding van de Schelde, de poort tot de haven van Antwerpen, open te stellen voor scheepstrafiek. Het museum biedt prachtige decors, uniek foto- en beeldmateriaal en tal van originele uniformen en voertuigen.Knokke-Heist heeft met zijn schilderachtige plekjes, bruisende geschiedenis en leerrijke musea heel wat in petto voor jou. Ga mee op een boeiende reis doorheen strand en polders, verrassend erfgoed, bekende en minder bekende architecturale pareltjes en een wervelende geschiedenis. Een gids leidt jouw groep met plezier rond langs deze plekjes.

ART Tour 

Met een unieke elektrische citymobiel maak je tijdens de ART Tour op een stille en duurzame manier kennis met het mooie Knokke-Heist. Zowel individueel als voor groepen is dit een ideale uitstap om kennis te maken met de troeven van Knokke-Heist.  Een enthousiaste gids neemt je mee op deze ontdekkingstocht waar de deelnemers oog in oog komen te staan met hedendaagse beeldhouwkunst en het groot aantal kunstgaleries waar Knokke-Heist voor gekend is. Tijdens de culinaire stops  kun je je laten verwennen met gastronomische hapjes en een glaasje champagne.  

Momenteel is nog niet beslist of de ART Tour zal doorgaan in de zomer van 2021.    

Bezoek Stichting Luc & Jenny Peire 

De beeldende kunstenaar Luc Peire (Brugge, 1916 – Parijs, 1994) evolueerde vanuit het expressionisme (in het zog van Permeke), over een persoonlijke reductie en stilering van de menselijke figuur, naar een voorstelling van de mens als spiritueel wezen. Deze wordt gesymboliseerd in de verticale beweging en gesitueerd in een uitgebalanceerde ruimte. Luc Peire groeide zo uit tot de meester van het abstract verticalisme. Tijdens dit geleid groepsbezoek doorheen de architectonische site van de stichting met kunsthistorische informatie over kunstenaar Luc Peire en zijn Oeuvre, brengen we een bezoek aan de kluis, tuin, atelier, bungalow en tuinkamer met de verrassende spiegelkamer ‘Environnement’ (1967) van Luc Peire. 

BEELDENWANDELING + BEZOEK AAN MAGRITTEZAAL 

De passie voor schoonheid zit er in Knokke-Heist ingebakken. Kunst en Knokke-Heist vormen het perfecte paar. Deze wandeling gidst je langs de beeldende kunst in de openbare ruimte van de gemeente. Niet alleen standbeelden, maar ook stadsbeelden: het patrimonium behelst publieke pleinen waarvan de inrichting het resultaat is van een samenwerking tussen architect en beeldend kunstenaar. De wandeling sluiten we af met een bezoek aan de Magrittezaal in het Casino. De zaal is versierd met handgeschilderde fresco’s van René Magritte. Een zeer unieke kans dus om dit prachtige kunstwerk te aanschouwen. 

GALERIEWANDELING

Onder leiding van een ervaring gids breng je een bezoek aan verschillende kunstgaleries te Knokke waar je een kijkje kunt nemen in het atelier en de werken kunt bewonderen. Specifieke tentoonstellingen of ontmoetingen met de kunstenaars kunnen op het programma staan. Als je op een bepaald moment uw bezoek plant, is het mogelijk dat er gezamenlijke vernissages plaats vinden.

 

Wandelingen in KNokke-Heist

We hebben heel wat verschillende wandelingen in ons aanbod. We rekenen 20 personen per gids. Is jouw groep groter dan 20 personen? Dan splitsen we de groep en voorzien we meerdere gidsen.

Wandeling door Oud-Knokke (dorp) 

Een verrassende en boeiende begeleide wandeling langs soms weinig bekende straten en paadjes. We werpen een blik op het verleden (oud Knokke, kunstenaars, opkomend toerisme, …) met een knipoog naar de toekomst. Een echte aanrader. De wandeling start aan de Margaretakerk en eindigt na ongeveer twee uur aan brasserie Boudewijn. Indien gewenst kan de route aangepast worden. 

Wandeling door Oud-Heist 

Met een ervaren gids wandelen we door het centrum van Heist. We starten aan de Visserskapel om vervolgens een blik te werpen op de oude Visserijschool. Tijdens de wandeling krijgt de groep een korte rondleiding doorheen het museum Sincfala. Met deze wandeling ontdek je de rijke geschiedenis van Heist en snap je meer en meer wat Bart Peeters nu echt bedoelde met het liedje 'Heist Aan Zee'. De afstand van de wandeling bedraagt ongeveer 5 kilometer. 

Architecturale wandeling in Het Zoute & de Prins Karelwijk 

Een interessante wandeling brengt je in een villawijk van Het Zoute en laat je kennismaken met de verschillende bouwstijlen van begin vorige eeuw. Afspraak ter hoogte van het Albertplein (Place m’as- tu-vu) bij het beeld van ‘Zadkine’. Een gediplomeerde gids maakt je wegwijs in de binnenzak van het Zoute. Deze karakteristieke buurt werd destijds uitgetekend door de Duitse urbanist Stübben. De huidige villawijk Het Zoute wordt nog steeds gekenmerkt door een aantal uitgangspunten van Stübben: veel groen, huizen gebaseerd op de Vlaamse hoevestijl (witgeschilderde muren, rode of rieten daken, ...), een hiërarchie van wegen (brede en rechte wegen ten opzichte van kleine kronkelende paden) en behoud van de natuurlijke niveauverschillen. 

Architecturale wandeling door Duinbergen 

We knopen onze veters stevig vast voor een geleide architecturale wandeling door Duinbergen. In de duinen tussen Knokke en Heist werd ruim 100 jaar geleden gestart met de uitbouw van een nieuwe badplaats volgens het concept van Jozef Stübben, een Duitse urbanist. Duinbergen werd een oase van rust tussen het bruisende Albertstrand met zijn drukke uitgangsleven en het levendige familiale vakantieoord Heist. Deze wandeling is een aanrader: je ontdekt de meest charmante hoekjes van Duinbergen. Afspraak ter hoogte van de Kristus Koning kerk op de Duinbergenlaan. 

Busrondrit doorheen de Polders & Knokke-Heist

Ontdek in de kustgemeente Knokke-Heist het gebied tussen strand en polders. Een gids op de (eigen of gehuurde) bus brengt je langs mooie en originele historische plaatsen van de vier deelgemeenten: Heist, Knokke, Ramskapelle en Westkapelle. Tijdens de tocht ontdek je het verrassende erfgoed in Knokke-Heist waaronder het Museum van de Zwinstreek ‘Sincfala’. Onderweg rijd je langs het bezoekerscentrum van het For Freedom Museum over de bevrijding tijdens WO II. Een gids geeft tijdens de rit deskundige uitleg. Er zijn standaard geen bezoeken voorzien tijdens de bustocht. Deze kunnen wel ingelast worden indien dit gewenst is.

Foto-/fietszoektocht doorheen Knokke-Heist

DOOR DE MAATREGELEN OMTRENT COVID-19 ZIJN GEORGANISEERDE GROEPSACTIVITEITEN MOMENTEEL NIET TOEGELATEN.
Mail naar mice [at] knokke-heist.be voor meer info over georganiseerde activiteiten.

Ontdek onze mooie kustgemeente op een ludieke wijze met vele wist-je-datjes. De fotozoektocht laat je Heist of Knokke ontdekken tijdens een 6 à 7 kilometer lange ontdekkingstocht. Trek die wandelschoenen maar alvast aan!
De fietszoektocht begeleid je 30 kilometer lang doorheen de gekende en minder gekende plekjes van de Zwinregio. Ontdek heel wat nieuws over je geliefde kustgemeente en vooral, geniet van het uitzicht van zowel het strand als de polders. Wie weet heb je na deze fietstocht een nieuw favoriet plekje in Knokke-Heist!