Paasvakantie in Knokke-Heist

HERE COMES THE SUN

De Paasvakantie is in zicht! Een periode waar we, als we heel eerlijk moeten zijn, al een tijdje naar uitkijken. 

Pasen staat bekend voor het overtollig consumeren van paaseitjes tijdens een lange brunch, het klaarmaken van de strandzak met daarin al eens wat zonnecrème en het genieten van een welverdiende cocktail op één van de vele stranduitbatingen. 

We voelen het allemaal, de lente is er. We hebben meer energie en minder plaats in onze agenda's, want met die extra vitamine D kunnen we er terug volop tegenaan!

Wij sommen de activiteiten hier op voor jullie. 

FOTO KNOKKE: FRIEKE JANSSENS & SERVAAS VAN BELLE

Fotografie is onmiskenbaar verbonden met Knokke-Heist.
Foto Knokke-Heist brengt een uniek aanbod van originele projecten die net dat tikkeltje anders zijn.

Frieke Janssens bouwde de voorbije twee decennia een stevige reputatie op in binnen -en buitenland met haar opvallende geënsceneerde fotografie.

Servaas Van Belle fotografeert het liefst zaken die niet tegen hem praten. Hij geeft de voorkeur aan een solitaire zoektocht naar interessante vormen, objecten en kleuren in het landschap, naar sculpturen met een verhaal, naar landschappen met een uitdagend karakter.

Beide projecten worden in primeur aan het grote publiek voorgesteld in Knokke-Heist.

VAKANTIE VOL ACTIVITEITEN

COLD WATER CLASSIC

Het startschot wordt gegeven van het nieuwe watersportseizoen! Tijdens deze 4-sterrenwedstrijd op 2 en 3 april 2022 kunnen wakeboarders op Lakeside Paradise punten scoren voor een kwalificatie voor het EK of WK.

Op de tribunes langs de waterkant kan je meegenieten van de indrukwekkende manoeuvres op de kabelbanen en van de randanimatie met een MC en een DJ.

KLASSIEK LEEFT JONG

Met Klassiek Leeft Jong presenteren we deze lente opnieuw een prachtige concertenreeks. Curator Liebrecht Vanbeckevoort stelde met veel zorg en passie een veelbelovende affiche samen.

De concertenreeks vindt plaats van 6 tot en met 8 april 2022 in de Sint-Niklaaskerk te Westkapelle. Deze bijzondere concerten worden gebracht door jonge en klassiek geschoolde musici die reeds op jeugdige leeftijd blijk geven van een uitzonderlijk talent. 

ART NO. 32

Op 2 en 3 april 2022 wordt kunst extra in de schijnwerpers geplaatst en kunnen kunstliefhebbers genieten van een artistieke beleving. 

ART Knokke-Heist is een open galerieweekend met als doel kunst toegankelijk te maken voor iedereen. De galeriehouders ontvangen je met open armen, geen vraag is hen te veel. 

FIETSTOCHT MET GIDS: DE VERDWENEN ZWINHAVENS

Samen met een gids fiets je langs wegen die in de middeleeuwen aansluiting vonden op de brede Zwingeul. Op verschillende punten vind je outdoor virtual reality kijkers. Wie door de kijkers loert, komt virtueel terecht in de bruisende middeleeuwse havenstadjes. De gids vertelt je dan weer meer over archeologische vondsten langs de route.

De fietstocht met gids gaat elke woensdag en vrijdag door om 13.30 uur. De tocht is zo'n 40 km lang, duurt 3u30 en start aan het bureau van Toerisme in Knokke (Zeedijk 660).
Prijs: € 9 per persoon. 

Meer info & tickets vind je hier.

Activiteiten voor kinderen

ZOEMTOCHT

Gezinnen met jonge kindjes tussen 0 en 6 jaar kunnen deelnemen aan de Zoemtocht. Het is een kilometer lange educatieve wandeling die start en eindigt in het toerismekantoor van Knokke.
Elk kind krijgt bij de start een bijenkroon en een doeboekje met stickervel. Tijdens de wandeling voeren de kinderen opdrachten uit aan de hand van het doeboekje. Deze opdrachten vinden ze op raamstickers bij lokale winkels, op openbare plaatsen en onderweg tijdens het wandelen.

PAASGRABBEL IN DE TUIN VAN SCHARPOORD

De Paasgrabbel is en blijft een klassieker van de Jeugdraad Knokke-Heist in samenwerking met de Gezinsbond Knokke.
Op zaterdag 9 april kunnen de kinderen tot en met 12 jaar zich uitleven op de springkastelen en de paashaas ontmoeten. Lekkere paaseitjes mogen uiteraad ook niet ontbreken. Voor de allerkleinsten wordt nog steeds een apart veld voorzien waar de ouders hun schatten kunnen aanmoedigen.

LENTE IN HET ZWIN

Tijdens de lente ontvangen enthousiaste Zwingidsen je in de kijkhut met een telescoop, maak je kennis met de wereld van de zoetwaterdiertjes en kom je alles te weten over de verschillende soorten eieren! 

Voor de jongste speurneuzen is er een eierzoektocht met een lekkere verrassing op het einde. Tijdens de zoektocht luisteren de kinderen naar het verhaal van Dikkopje en de rups of kunnen ze zelf mooie plantenlabels maken.
Meer info en tickets: www.zwin.be

Lente-actie

Genieten van het lenteweer op de fiets, dat doe je het best in een KH-outfit! 
Een fietsoutfit, matching t-shirts met je kinderen of partner, of een wielerpetje? Ontdek de volledige collectie op de webshop

Om de lente en de sportiviteit te vieren, geven we een unieke korting op deze collectie.
Wil je deze fietsoutfit eens passen? Dan kan dit bij Toerisme Knokke (Zeedijk 660). Vraag meer info aan de baliemedewerker. 

Beach please

Wanneer je langs de dijk fietst, zie je het strand terug vol leven met de mooie witte cabines en vrolijke stranduitbaters die je met een brede glimlach verwelkomen. 

We kunnen terug zorgeloos met het zand tussen onze tenen genieten op het strand. Een wedstrijdje petanque spelen, strandbloemen verkopen en smullen van smeltende ijsjes.

De geur van zonnecrème hangt al in de lucht. Ja, dat is vakantie! 

Wil je ook strandbloemen leren maken? Bekijk de tutorial hier. Zo ben je volledig klaar voor de zomer! 

save the date: shop in the name of love

Boek alvast je uitstap naar Knokke-Heist, laat er je haren mooi in de plooi leggen en schaf een gloednieuwe outfit aan in je favoriete winkel. Want van vrijdag 6 mei tot en met zondag 15 mei 2022 staat mode hier meer dan ooit centraal tijdens de derde editie van de Shoppingweek.

Verschillende fashion stores verzorgen hippe modeshows op het Lichttorenplein, het high-end magazine ELLE brengt een niet te missen expo met coverfoto’s in Toerismekantoor Knokke en uiteraard staan ook onze handelaars paraat om jullie stijlvol te verwennen tijdens de Shoppingweekdagen.

Hopelijk tot dan!