Paasvakantie in Knokke-Heist, to do's voor het hele gezin

Ben je deze vakantie in Knokke-Heist met je bubbel? Bekijk dan zeker hieronder onze familie-activiteiten. Tal van zoektochten, thematische wandel- en fietsroutes, een cultuuruitstap of klassiekers zoals een partijtje minigolf, maken er een onvergetelijke dag van. 

Deze activiteiten zijn aangepast aan de huidige coronamaatregelen. We vragen jullie dan ook om het veilig te houden en zich aan deze maatregelen te houden. Houd voor je bezoek ook zeker de druktebarometer in de gaten.

Pasen in het Zwin 

Ook in het Zwin Natuur Park is er tijdens de paasvakantie weer vanalles te doen.

In de ringhutten leren de Zwingidsen je alles wat je moet weten over de verschillende soorten eieren

Doe mee aan de eierzoektocht: 'Zoek het ei zonder mama'. Kinderen kunnen aan de hand van verschillende opdrachten in het park de juiste mama voor het ei vinden. Heb je de zoektocht goed volbracht? Dan krijg je een lekkere verrassing aan het onthaalplein!

Let op: tickets vooraf reserveren is verplicht en houd rekening met de specifieke maatregelen. Alle info vind je op zwin.be

Tijdens de paasvakantie is het Zwin Natuur Park dagelijks open van 10-18 uur. 

Theaterwandeling met de vos in het bosje van Heist

Zin om vanaf de paasvakantie de wekelijkse wandeling met je gezin een beetje meer fantasie in te blazen? Het Cultuurcentrum biedt je daarvoor de ideale oplossing! Laat je meevoeren door een hongerige vos op zoek naar een heerlijk maal en geniet van deze bijzondere tocht door het bosje van Heist! Volg met je gezin de wegwijzers tijdens je wandeling om de 6 fragmenten van het theaterverhaal “De Vos … in het Bos!” mee te beleven. 

Meer informatie vinden jullie op onze website. 

BEELDENPOËZIEROUTE OP EEN ZUCHT VAN DE ZEE

Een bezoek aan Knokke-Heist gaat steeds gepaard met een heerlijke en deugddoende strandwandeling. Op sommige plekjes word je zelfs verrast door unieke kunstbeelden, waar dichteres Maud Vanhauwaert 5 unieke gedichten over schreef. Het resultaat: een beeldenpoëzieroute op een zucht van de zee! 

Bekijk de route online of ga om een plannetje bij het toerismekantoor in Knokke (Zeedijk 660). 

 

EINDELOOS BUITENSPEELPLEZIER

Geniet tijdens de zonnige lentedagen van de gezonde buitenlucht en de eerste warme zonnestraaltjes tijdens het spelen op de ​openbare speeltuinen of het skatepark

Ook een partijtje minigolf is steeds een leuk idee! Of je nu beginnersgeluk hebt of een natuurtalent bent, plezier gegarandeerd! Tijdens de vakantie zijn Minigolf ZouteMinigolf Duinbergen, Minigolf Marie Siska en Approachgolf Zoute elke dag open van 10 tot 18.30 uur. 

Let op: Voor de minigolf is het dragen van een mondmasker verplicht en maximum groepjes van 4 personen (exclusief kinderen onder de 12 jaar).

herders in de zwinstreek

Tijdens de paasvakantie zijn er verschillende leuke exposities die lopen in de verschillende musea in Knokke-Heist. 

Bekijk in het Zwin Natuur Park de fototentoonstelling 'Herders in de Zwinstreek'. Al meer dan duizend jaar zijn herders actief in de Zwinstreek. Ook vandaag zorgen schapen, al dan niet geherderd, op de dijken van het Zwin voor het natuurbeheer. 

Let op: tickets vooraf reserveren is verplicht en hou rekening met de specifieke maatregelen. Alle info vind je op zwin.be. Tijdens de paasvakantie is het Zwin Natuur Park dagelijks open van 10-18 uur

In Museum Sincfala duik je in de geschiedenis van de schaapherders in de streek tijdens een bezoek aan de tentoonstelling 'Herders in de Zwinstreek, schaapjes op het droge'. Aan de hand van touchscreens, voorwerpen en getuigenissen komt het verhaal van de schapers tot leven. 

Let op: de expo en tentoonstelling in Museum Sincfala zijn gratis maar reserveren op voorhand is verplicht. Dat kan via sincfala [at] knokke-heist.be of telefonisch via 050 530 730.

 

ZEE VAN LIEFDE - Tiny love notes

Kleine boodschappen vol liefde schuilen in de hoekjes van de winkelstraten van Heist.

Dertig tiny love notes die je aan de hand van een kaart opspoort, waarvan tien gepaard gaan met een symbool dat terug te vinden is op een stickervel. Wanneer je alle stickers op de juiste plek hebt gekleefd, kan je de kaart inruilen voor een kleine beloning in de vorm van snoephartjes.

Bekijk alle informatie online of ga om een plannetje bij het toerismekantoor in Knokke (Zeedijk 660), in Heist (Pannenstraat 138) of op het Heldenplein in Heist.  

FOR FREEDOM MUSEUM

Leer bij over de regionale geschiedenis van WO II in het For Freedom Museum. Elke pop in het museum heeft zijn eigen uniek verhaal die je ontdekt via een sprankelende audiotoer. Het museum heeft een uitgebreide collectie van wassen hoofden, uniformen, vliegtuigen en nog veel meer. Een unieke kans om aan kinderen en kleinkinderen de wereld van toen te tonen.  

Let op: tickets vooraf reserveren is verplicht en hou rekening met de specifieke maatregelen. Alle info vind je op forfreedommuseum.be. Tijdens de paasvakantie is het museum elke dag open van 10-17 uur. 

SOCIALE MEDIA WIJZEN JE DE WEG 

Knokke-Heist ontwierp drie wandel- en fietsroutes, elk gebaseerd op een ander social mediaplatform. Zo toont de Instagram-route je de meest fotogenieke plekjes, neemt de TikTok-route je mee op een avontuurlijke tocht met allerlei ‘challenges’ en gaat de LinkedIn-route dieper in op het rijke ondernemersverleden en -heden van Knokke-Heist.

Bekijk de routes online of ga om een plannetje bij het toerismekantoor in Knokke (Zeedijk 660). 

MODEFOTOGRAFIE MET ANTON CORBIJN - LAATSTE KANS

In MOØDe presenteert de internationaal toonaangevende fotograaf en filmmaker Anton Corbijn beelden uit zijn rijke oeuvre waarin hij de cross-over opzoekt tussen fotografie en de modewereld. Ook de kinderen zullen verbaasd zijn door de prachtige en kleurrijke werken. Bovendien mogen ze onder de 18 jaar gratis de tentoonstelling bezoeken. 

Let op: tickets vooraf reserveren is verplicht en hou rekening met de specifieke maatregelen. Alle info vind je op fotofestival.be.

Tijdens de paasvakantie is de tentoonstelling dagelijks open van 10-18 uur. 

ZOEKTOCHT VTBKULTUUR - RAMSKAPELLE

De lente is er, de paaslelies staan in bloei, het ideale moment om een wandelzoektocht te doen in Knokke-Heist. 

Op de website van vtbKultuur vind je verschillende wandelzoektochten om zo Knokke-Heist te ontdekken.

De paaswandelzoektocht (2,7 km) neemt je mee op pad langs het Zoute en de verborgen paadjes, misschien spot je zelfs een ooievaar! De fietstocht (17km) is er eentje voor het hele gezin vol natuur, cultuur en ontspanning. 

Meer info op : www.vtbkultuur.be/knokke-heist

NUTTIGE LINKS

Take away & delivery aanbod: knokke-heist.be/delivery

Openbare toiletten: myknokke-heist.be/toiletten

Coronamaatregelen Knokke-Heist: knokke-heist.be/coronavirus

Druktebarometer: dekust.be/strand-dijk-en-drukte