Geniet van alle ruimte die Knokke-Heist te bieden heeft

Plan je een bezoek aan Knokke-Heist? Lees dan zeker hier onze tips voor een aangenaam en coronaproof verblijf.

Kies een rustig moment voor jouw bezoek aan Knokke-Heist

Om jouw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken en ervoor te zorgen dat je op een veilige manier optimaal kan genieten, geven we graag enkele tips mee.

 • Vergeet je mondmasker niet en bewaar voldoende afstand.
 • Houd rekening met de huidige maatregelen
 • Kies een rustig moment uit om Knokke-Heist te bezoeken. Tijdens het weekend, in vakanties en wanneer het mooi weer is, is het vaak drukker in de handelskern. We merken dan volgende drukte: 11 - 14 uur GEZELLIG / 14 - 17 uur DRUK / 17 - 20 uur RUSTIG
 • Druk in het centrum? Wandel eens de andere richting uit, genoeg te ontdekken!
 • Kom alleen of met twee shoppen en max. 30 minuten per winkel. 
 • Houd voor je bezoek de druktemeter in de gaten. 

WANDELINGEN in Knokke-heist

Ben je in Knokke-Heist en vind je het te druk in de winkelstraten? Er zijn voldoende alternatieven zodat je toch een leuke dag kan beleven. ​

 • BeeOdiversity-wandeling, via Zegemeer, door Park 58 en rond Put van De Cloedt (=Lakeside Paradise). Deze bijen-wandelroute wijkt uit van het centrum en leid je langs natuurlijke plekjes. 
 • Kunstliefhebbers kunnen dan weer de route volgen onder begeleiding van de poëzie van Maud Vanhauwaert. Absoluut hoogtepunt is het gedicht op het Van Bunnenplein. 

 • Maak een wandeling in de prachtige Zwinnatuur met de Zwinwandelroute van 12 km. Ga naar onze webshop voor meer wandel- en fietsroutes.
 • In het Directeur-Generaal Willemspark schuilt een leuk en groot speelplein. Ideaal voor een wandeling met je kleine spruit. Nog tot na de zomervakantie schuilt er ook een fantasierijke theaterwandeling: De Vos in het Bos
 • Ga aan de slag met de leuke wandelzoektochten van vtbKultuur Knokke-Heist. Ze brengen je op verschillende plekjes in onze gemeente en zorgen voor een leuke activiteit om te doen met je bubbel. Ontdek nu ook hun fietsroute Knokke-Zoute van 17 km. 

Tijdens de wandelingen door nood aan een sanitaire stop? Bekijk alle beschikbare openbare toiletten op onze website. 
 

DE SOCIALE MEDIA WIJZEN JE DE WEG IN KNOKKE-HEIST

Maar liefst vijf wandel- en fietsroutes gebaseerd op alom gekende sociale media nemen je mee langs de interessantste plaatsen voor op jouw favoriete platform. Zon, zee en strand hoeven geen excuus te zijn om je tijd in Knokke-Heist enkel liggend op je badhanddoek door te brengen. 

Zo toont de Instagram-route je de meest fotogenieke plekjes van de gemeente, neemt de TikTok-route je mee op een avontuurlijke tocht met allerlei ‘challenges’ en gaat de LinkedIn-route dieper in op het rijke ondernemersverleden en -heden van Knokke-Heist. De Strava-route is er voor iedereen die ook houdt van een sportieve uitdaging en de Snapchat-route zorgt voor een leuke tocht langs de opvallendste speelse kunstwerken aan de kustlijn en daarbuiten.

 

Smullen van heerlijke take away

Ook tijdens coronatijden is Knokke-Heist dé plek om jouw smaakpapillen te verwennen

Verblijf je op een appartement of in je tweedeverblijf? Laat je eens lekker verwennen door onze chefs en haal een culinaire maaltijd af. Sommigen bieden volledige 3-, 4- of 5-gangenmenu's aan, daar ben je een hele middag mee zoet.

Bekijk hier het volledige overzicht. 

NUTTIGE LINKS

Take away & delivery aanbod: knokke-heist.be/delivery

Openbare toiletten: myknokke-heist.be/toiletten

Coronamaatregelen Knokke-Heist: knokke-heist.be/coronavirus

Druktemeter: knokke-heist.be/kust-druktemeter