Parkeren

Met de wagen

Als bezoeker van Knokke-Heist heb je een ruime keuze aan parkeermogelijkheden met de wagen. Je kan je wagen parkeren in de straten of je kan gebruik maken van de drie ondergrondse parkeergarages.

parkeren in de straten

Het parkeerplan zorgt voor een vlottere mobiliteit en betere verspreiding van de parkeerdruk, en deelt de gemeente in verschillende zones, elk met een eigen kleurcode: rood, oranje en groen voor de betalende parkeerzones en blauw en grijs voor de niet-betalende parkeerzones. De verschillende kleurzones zijn weergegeven op het parkeerplan en op de parkeermeters in Knokke-Heist. In Knokke-Heist heb je verschillende mogelijkheden om een parkeerticket aan te schaffen. Het  aangekochte ticket is geldig in alle gelijkaardige zones. Je mag de auto dus verplaatsen. Er bestaat ook de mogelijkheid om een vakantieabonnement aan te schaffen. Voor 35 euro/week kan je tijdens de maanden juli en augustus gratis parkeren in de groene zone. 

Meer info: Parkeren

Ondergrondse parkeergarages

In de parking parkeer je goedkoper dan op straat: maximum 8 euro/dag in het laagseizoen, maximum 18 euro/dag in het hoogseizoen. De ondergrondse parkeergarages liggen in het centrum van Knokke-Heist en zijn veilig, modern en zeer goed toegankelijk. 

Knokke-Heist heeft drie ondergrondse openbare parkeergarages:

 • Parking Stadhuis
  Verweeplein 1
  8300 Knokke-Heist
   
 • Parking Ijzerpark
  Dumortierlaan 90A
  8300 Knokke-Heist
   
 • Parking Minigolf Zoute
  Sparrendreef 103
  8300 Knokke-Heist

Met de autocar

Bussen kunnen gratis parkeren op volgende locaties in Knokke-Heist:

 • NMBS-station Knokke
  Knokkestraat 
  8300 Knokke-Heist

 • NMBS-station Heist
  Stationsplein 1
  8301 Knokke-Heist

 • Natuurreservaat Het Zwin
  Bronlaan
  8300 Knokke-Heist 

 • Cultuurcentrum Scharpoord
  Maxim Willemspad 1
  8300 Knokke-Heist

In de bebouwde zone van Knokke-Heist zijn er geen busparkeerplaatsen voorzien. Het is wel mogelijk om passagiers te laten in- en uitstappen op het Albertplein, Lichttorenplein en aan het Casino. 

Met de kampeerwagen

Knokke-Heist beschikt over 4 goed uitgeruste campings waar je met een tent, caravan of kampeerwagen kan overnachten. Je bent er ook welkom indien je slechts één nacht in onze gemeente wenst te verblijven.
Overnachten op openbaar terrein is uitdrukkelijk verboden.