Shoppen in Knokke-Heist: Knack Weekend verzamelt enkele vertrouwde en nieuwe adressen

De zon schijnt en de winkeldeuren staan wijd open. Knack Weekend maakte een selectie van oude en nieuwe adressen om zelfs de snelste shoppers enkele dagen zoet te houden. Wij verklappen alvast enkele adresjes uit het artikel:

Maison M - Duindistelstraat 8, 8300 Knokke

Marijke Cappaert maakt sinds 2016 haar roze droom waar in Maison M. In haar art-decopand verkoopt ze Belgische & Scandinavische merken die mooi, kwaliteitsvol en betaalbaar zijn. 

 

 

A Suivre - Nieuwpoortstraat 22, 8300 Knokke

De zaakvoerders en zussen, Nele en Veerle Van Doorslaer selecteren zowel Belgische als internationale labels, met een Franse touch. 

 

Babette Mini-Mall - Leopoldlaan 154, 8300 Knokke

Babbette Mini-Mall is een gezellige conceptstore. Ontdek er bij een koffie of vers broodje handgemaakte producten, interieurartikelen en kledingstukken. 

 

 

Wouters & Hendrix - Kustlaan 325, 8300 Knokke

Drie jaar geleden trok het Belgische juwelenmerk Wouters & Hendrix met een pop-up naar Knokke-Heist, die ze later omtoverden tot een vaste winkel. Ieder jaar stellen ze een speciaal zomerprogamma samen. 

 

 

La vie en rose - Golvenstraat 13, 8300 Knokke

Eigenares Ruth Kortleven zorgt voor een persoonlijk geselecteerde collectie die omschreven kan worden als 'classic with a twist'. Sofie D'Hoore, Chlo√©, Dries Van Noten zijn enkele namen uit het aanbod. 

 

 

D'Longueville - Kustlaan 31, Knokke

Zaakvoerder Kristof begon in Waregem met de verkoop van horecakleren maar voegde daar al snel maatpakken en andere accessoires aan toe. Vorig jaar starte hij een tweede vestiging in Knokke-Heist! De zorgvuldig geselecteerde stoffenmerken zijn van Italiaanse makelij. 

 

 

Mer d'Ocre - Kustlaan 38, 8300 Knokke

De babyblauwe gevel van Mer d'Ocre herbergt al meer dan twintig jaar bohemien accessoires, juwelen en strandkledij. Opvallende prints, schelpen en tropische kleuren typeren de collectie.

 

 

Uno - Lippenslaan 295 & Kustlaan 5, 8300 Knokke

Met al twee vestigingen is Uno een vaste waarde in Knokke-Heist. Dertig jaar geleden begon Frank Desmedt met een jeans, vandaag is de boetiek een populair adres waar vrouwen kunnen snuffelen tussen merken als Pinko, L'edition, BA&SH, etc. 

 

 

Maury - Lippenslaan 338 & 347, Kustlaan 79 & 17, 8300 Knokke

Al drie generaties lang is schoenenspecialist Maury een vaste waarde in Knokke-Heist. Naast het eigen Maury-label bieden ze ook schoenen aan van Kenzo, Paul Smith, Floris Van Bommel, etc. 

 

 

HALT - Gemeenteplein 5, 8300 Knokke

HALT (kort voor Happiness in Little Things) is een gezellige interieurwinkel op het Gemeenteplein. Een uitstalraam voor de B&B en omgekeerd. 

 

 

Backtodesign - Zeedijk 737, 8300 Knokke

Meubelen met een ziel. Backtodesign staat voor vintage design uit de jaren 40 tot 90. Eigenaar Arnold Devroe selecteert zelf zijn stukken en verkoopt de meubelen zoals ze zijn, zonder enige aanpassingen. 

 

 

Moon - Kustlaan 16, 8300 Knokke

Recent starte Christl Van Vijnckt deze multimerkenboetiek voor kinderen. Merkwaardig aan deze winkel is dat Christl samenwerkt met unieke merken en kleinere ontwerpers. 

 

 

De Houten Kruik - Graaf D'Ursellaan 14, 8301 Heist

De Houten Kruik is gespecialiseerd in natuurlijke en handgemaakte interieurspullen. 

 

 

Etoile - Dumortierlaan 61, 8300 Knokke

Zaakvoerster en mama Anath√© Huys geeft in Etoile schoenadvies op kindermaat. Ze streeft hierbij naar originaliteit en betaalbaarheid. 

 

 

RR Apart - Lippenslaan 353

De lichte, moderne en strakke designstukken van RR Apart hoeven niet onder te doen voor grote broer RR Interieur. Je vindt er een mix van Scandinavische en Italiaanse merken. 

Warm gekregen om nog meer shoppingadresjes te ontdekken? De winkels in Knokke-Heist zijn ook open op zon- en feestdagen, dat betekent het hele verlengde weekend lang shoppingplezier!