Strand & Dijk - Coronaproof

 

Strand & dijk in Knokke-Heist

Wat moet je zeker weten?

 • Het is toegelaten om met maximum 4 personen buiten samen te komen, kinderen tot en met 12 jaar niet meegeteld. Voor deze samenscholingen blijven de afstandsregels gelden.
   
 • Iedereen is verplicht vanaf de leeftijd van 12 jaar om te allen tijde een mondmasker bij zich te hebben wanneer men zich begeeft op het grondgebied van Knokke-Heist.
   
 • In Knokke-Heist is een mondmasker dragen verplicht in publiek toegankelijke plaatsen en in de rode parkeerzones. De rode parkeerzones liggen in de drukkere plaatsen en winkelstraten in de gemeente. De zones zijn herkenbaar aan de parkeerautomaten.
   
 • Mondmasker is verplicht op de zeedijk, strandtoegangen en op de stranduitbatingen van 26 maart 12 uur tot 18 april. Op het strand moet je geen mondmasker dragen. 
   
 • De badkarhouders mogen op hun stranduitbating ligbedden en cabines verhuren op voorwaarde dat ze de veiligheidsmaatregelen naleven. Als je zit of ligt in een strandzetel of -bed, hoef je je mondmasker niet op te zetten. Badgasten kunnen aan de strandbar kleine hapjes en enkel niet-alcoholische dranken aankopen maar mogen dit niet ter plaatse nuttigen.
   
 • De toiletten op de stranduitbatingen zijn coronaveilig geopend voor het publiek en dit tegen een billijke vergoeding. Kinderen onder de 12 jaar kunnen gebruikmaken van de speeltoestellen. Volwassen mogen de petanquebanen gebruiken op voorwaarde dat het sportmateriaal na ieder gebruik telkens ontsmet wordt en de bubbels van maximum 4 personen gerespecteerd worden. Ook de sociale afstand moet bewaard blijven. 
   
 • In de watersportclubs gelden dezelfde maatregelen als bij de badkarhouders maar is  takeaway wel toegelaten. Je kunt hier dus vooraf bestelde maaltijden met eventueel ongeopende alcoholische dranken ophalen maar niet ter plaatse nuttigen. 
   
 • Eigenaars en huurders van particuliere strandcabines mogen alcohol nuttigen op het strand, tenzij tussen 22 en 10 uur. 

Klik hier voor ons uitgebreide aanbod zee & strand