Streekproducten uit Knokke-Heist op je bord

We zitten volop in de periode van de feesten. Krijg je familie en vrienden over de vloer, maar heb je geen zin om achter de potten te staan? Geen probleem! In Knokke-Heist vind je heel wat speciaalzaken die producten verkopen waarmee je je gasten ongetwijfeld kan verrassen. Bovendien kan je bij sommige traiteurzaken terecht voor feestmenu’s die tot in de puntjes zijn verzorgd zodat jij en je gezelschap een onvergetelijke avond hebben.

VLEES VAN TOPKWALITEIT

Heel wat slagers in Knokke-Heist staan gekend voor de topkwaliteit die ze leveren. Sommige onder hen hebben zelfs een eigen familieboerderij waar ze zelf wit-blauwe runderen kweken. Kies voor een fondue- of gourmetschotel van uitmuntende kwaliteit of laat je verleiden door één van de vele feestmenu’s met vlees van bij ons. Ook de rest van het jaar zorgen zij voor het beste vlees, dus spring zeker eens binnen als je in de buurt bent.

Foto: Slagerij Vandycke

VIS RECHTSTREEKS UIT DE NOORDZEE

Wist je dat sommige viswinkels in onze gemeente via internet kunnen volgen welke vis hun favoriete vaartuigen aan boord hebben? Bij veel vishandels is het traject van veiling tot winkel extreem kort, alleen aan de kust kan je vis op z’n verst verkrijgen. Oesters, rijkelijk gevulde zeevruchtenschotels, de lekkerste noordzeevis, je gasten zullen versteld staan van de hoogstaande kwaliteit en de heerlijke smaken van de Noordzee.

Foto: Vishandel Depaepe

SEIZOENSGEBONDEN PRODUCTEN

Zeg nooit zomaar meeneemmaaltijd tegen een gerecht dat werd klaargemaakt door een traiteur uit Knokke-Heist. Deze mensen steken alle liefde en passie in de gerechten, zodat het proeft alsof je (groot)moeder het net voor je heeft klaargemaakt. Bovendien werken ze vaak met seizoensgebonden producten en maken ze maaltijden klaar voor elk type foodlover: vegetarisch, veganistisch, gluten- of lactosevrij. Voor ieder wat wils!

Foto: Traiteur Gobert

​Alle speciaalzaken vind je hier, zij werken graag een last minute feestmenu voor je uit. Wil je meer weten over onze streekproducten, die vind je hier.

Voetjes onder tafel en smullen maar!

Deze blogpost werd samengesteld met de input van onze insider KL.