Street Art

Door het annuleren van de grote massahappenings, werden een hele reeks kleinschalige initiatieven ontwikkeld waarbij gezelligheid, beleving en artistieke sfeer de gastronomie en het shoppen meer kleur zullen geven. Hiervoor werd onder andere een beroep gedaan op enkele street art kunstenaars.

Antonyo Marest

- Strandstraat

Antonyo Marest geeft de Strandstraat in het Zoute een artistieke zuiderse facelift 

In opdracht van The Cappelleschi Gallery en met financiële steun van de vzw Toerisme heeft de Spaanse street artist Antonyo Marest in minder dan 1 week tijd in de Strandstraat van Knokke-Heist een uniek kunstproject gerealiseerd. De verweerde gevel van een afbraakpand kreeg integraal een vrolijke facelift in zuiderse pasteltinten en werd gedecoreerd met typische Marest-motieven.  De façade in gele, groene, roze en paarse schakeringen fleuren het kille steegje met saaie betonblokken tussen de Kustlaan en de Zeedijk zelfs bij miezerig regenweer weer helemaal op en geven je onweerstaanbaar de illusie dat je aan het ronddwalen bent in het Art Deco District van Miami Beach.   

Leon Keer

- Heldenplein

Het gemeentebestuur is erin geslaagd om de gerenommeerde street artist Leon Keer te strikken voor een wonderlijk artistiek 3D-project op het Heldenplein. De Nederlander is wereldwijd gekend als een grootmeester in anamorfische straatkunst. Zijn uniek oeuvre bracht hem de wereld rond: de Verenigde Staten, Mexico, de Verenigde Arabische Emiraten, Saoedi- Arabië, Rusland, Nieuw-Zeeland, Australië en tal van Europese en Aziatische landen. In zijn werk probeert de 40-jarige Utrechtenaar steeds een maatschappijkritische boodschap over te dragen aan het publiek. Zo worden vaak milieuproblemen en de leefbaarheid van onze aarde aan de kaak gesteld.   

Vanaf half juni 2020 begint Leon Keer op en rond het Heldenplein met het schilderen van zijn kunstwerken vol verbazingwekkende optische illusies. Dankzij zijn haarscherpe techniek creëert de kunstenaar intrigerende trompe l’oeil-effecten die de realiteitszin bij passanten onwillekeurig aan het wankelen brengen.  

Disorderline

Flashy street art van Disorderline

Het street artcollectief Disorderline pimpt onze gemeente. Op het A. Verweeplein hebben ze het toegangsgebouw ingepakt. Het gebouw wordt getransformeerd tot een futuristisch kubistisch complex. Op de grond hebben de kunstenaars ook 3D-tekeningen geschilderd met speelelementen voor de kinderen. Dit graffiti- en street arttrio bestaat uit Ken De Prince (Prince) uit Heist, Sander Anseeuw (Stein) uit Ruddervoorde en Koen Vancauwenberghe (Mataone) uit Ronse.

- Van Bunnenplein
- A. Verweeplein