Thematentoonstelling

Terug naar overzicht

Het Cartoonfestival Knokke-Heist is de laatste jaren uitgegroeid tot hét familievriendelijk belevingsevenement aan de Vlaamse kust met bijna 100 000 bezoekers. En ook deze zomer zijn alle ingrediënten aanwezig voor een absolute topeditie. Dit jaar brengen we een wonderlijk verhaal met dieren in de glansrol. Op een ludieke en cartooneske manier kom je te weten hoe mens en dier al eeuwenlang samenleven.

In de bijenvriendelijkste gemeente van Vlaanderen mag het uiteraard niet verbazen dat de plaatselijke gids een ‘bij’ is. Tobee is zijn naam en hij leidt je doorheen verschillende themakamers. Het centrale pronkstuk dit jaar is ongetwijfeld de Ark van Noach. Het 16 meter lange en 12 meter hoge schip ligt aangemeerd in het Cartoonpaviljoen en toont je de geheimen van het dierenrijk in levende lijve!

Wie de afgelopen jaren het Cartoonfestival bezocht, weet dat het niet enkel een tentoonstelling is, maar vooral een plezante belevenis voor het hele gezin. En dat is dit jaar niet anders. Kom langs in de photobooth, ga aan de slag met je doe-boekje, verbaas je over de prachtige playmobil opstellingen, draai aan het beestenrad en verzamel alle dierenkaartjes.