TIJDELIJK GESLOTEN: Sincfala, Museum van de Zwinstreek

Pannenstraat 138
,
8300 Knokke-Heist
050 53 07 30
sincfala [at] knokke-heist.be

TIJDELIJK GESLOTEN

Het museum van de Zwinstreek, Sincfala, is ondergebracht in een gerestaureerd neogotisch schoolgebouw. Het is een geschiedkundig museum dat het geologische, economische, politieke en culturele verleden van de Zwinregio in kaart brengt. Thema’s als vissersleven, de inpoldering, de havenstad Sluis rond 1400, oorlogen in de streek en de opkomst van toerisme worden toegelicht.

Een museum saai? Niet voor kinderen die Sincfala bezoeken!
Kinderen zijn gek op Fonske en zijn bijzondere verhalen. Fonske is de zoon van een visser en woont in het museum. Als geen ander weet hij te vertellen over het leven aan boord van een vissersschip of hoe je garnalen moet vangen. Een bezoek aan Fonskes zolder is een echte aanrader. Maak een fort met puzzelstukken. Of duik in zijn verkleedkoffer en stap er uit als stoere piraat.

Voor scholen
Lespakketten kleuter- en lager onderwijs. Voor het laatste jaar kleuteronderwijs tot en met het zesde leerjaar zijn er modulaire educatieve pakketten met denk- en doe-opdrachten. Ze slepen de kinderen mee in het leven van de Heistse visser en zijn familie. Gastheer is Fonske, een vissersjongen die opgroeide in Heist en vertelt over zijn leven.

De tentoonstelling 'Herders in de Zwinstreek' is dagelijks open van 10 tot 17.30 uur, het museum zelf is nog gesloten. Enkel gesloten op 25 en 26 december en 1 en 2 januari.

Gratis bezoek.

Ben je de eigenaar van deze locatie en bevat deze informatie onjuistheden? Gelieve dan een correctie aan te vragen.