Verlengd weekend in Knokke-Heist, 6 to do's voor families

Ben jij de komende weekends in Knokke-Heist met je bubbel? Bekijk dan zeker hieronder onze tips voor leuke familie-activiteiten. 

Deze activiteiten zijn aangepast aan de huidige coronamaatregelen. We vragen jullie dan ook om het veilig te houden en zich aan deze maatregelen te houden. Houd voor je bezoek ook zeker de druktebarometer in de gaten.

1. Social media routes wijzen je de weg

Na het succes van de sociale mediaroutes voor InstagramTikTok en LinkedIn breidt Knokke-Heist zijn aanbod verder uit met een Snapchat-route en een Strava-route. Met de nieuwe wandel- en fietsroutes kan je de gemeente van een andere kant leren kennen. Je keert sowieso naar huis met heel wat foto’s en video’s voor je sociale media... of je ouderwets fotoalbum. Maar ook zonder poseren, kan je je hart ophalen door Knokke-Heist en omstreken te verkennen. Zo is er voor ieder wat wils.

Ontdek alle routes op onze website en haal jouw gratis routeplan op bij Toerisme Knokke-Heist (Zeedijk 660 of Pannenstraat 138). 

2. Dagje strand 

In Knokke-Heist geniet je van tien kilometer aan strandplezier voor jong en oud. De mogelijkheden zijn dan ook eindeloos: zandkastelen bouwen, ijsjes eten, strandbloemen verkopen, sporten of een gezellige picknick tussen de duinen. 

Genieten van een apero met je tenen in het zand, sinds 8 mei mogen ook de stranduitbatingen hun terrassen terug openen! Dit is de ideale plek om je lichaam te trakteren op een kleurtje en een portie vitamines terwijl de kinderen genieten van de speeltuin. Een partijtje petanque of kubb met het gezin is ook een leuke aanrader. 

Durf je al een frisse duik aan? Vanaf 13 mei staan er in de (verlengde) weekends al strandredders paraat op 3 bewaakte zones (Heist, Albertstrand en Lichttorenplein). Daar is het dus mogelijk om tijdens de openingsuren in zee te gaan. 

 

3. Theaterwandeling - De Vos in het bos

Zin om een fantasierijke boswandeling te maken? De Vos in het bos is een theaterwandeling voor het hele gezin. Laat je meevoeren door een hongerige vos op zoek naar een heerlijk maal en geniet van deze bijzondere tocht door het bosje van Heist (Directeur-Generaal Willemspark). Volg met je gezin de wegwijzers tijdens je wandeling om de 6 fragmenten van het theaterverhaal “De Vos … in het Bos!” mee te beleven. 

Meer informatie vinden jullie op onze website

Tip: In het Directeur-Generaal Willemspark schuilt ook een leuk en groot speelplein.

 

4. Genieten van de lente in het Zwin

Een bezoek aan het Zwin Natuur Park mag tijdens het verlengd weekend zeker niet ontbreken. Al verschillende kleine ooievaars deden voor het eerst hun ogen open en kunnen bewonderd worden via de uitkijktorens in het park. 

Meer fan van een begeleide wandeling? Reserveer dan jouw plekje tijdens de weekendwandelingen met gids op zaterdag en zondag. Wees er snel bij want de plaatsen zijn beperkt! 

Momenteel loopt er ook een leuke tentoonstelling 'Herders in de Zwinstreek'. Deze expo zit inbegrepen in het toegangsticket voor het park. Ook bij Museum Sincfala kom je meer te weten over de herders van vroeger en nu in hun expo.

Meer informatie nodig? Surf dan naar zwin.be.

5. Wandel- en fietszoektochten 

De lente is er, de paaslelies staan in bloei, het ideale moment om een wandelzoektocht te doen in Knokke-Heist. Op de website van vtbKultuur vind je verschillende wandelzoektochten om zo Knokke-Heist te ontdekken.

De paaswandelzoektocht (2,7 km) neemt je mee op pad langs het Zoute en de verborgen paadjes, misschien spot je zelfs een ooievaar! De fietstocht (17km) is er eentje voor het hele gezin vol natuur, cultuur en ontspanning. 

Meer info op: www.vtbkultuur.be/knokke-heist

6. De klassiekers

Een partijtje minigolf is steeds een leuk idee. Of je nu beginnersgeluk hebt of een natuurtalent bent, plezier gegarandeerd! Minigolf ZouteMinigolf DuinbergenMinigolf Marie Siska en Approachgolf Zoute zijn elke dag open in het weekend.

Er is geen leukere manier om de zeedijk af te schuimen dan op een gocart. Jong en oud kunnen hier samen van genieten. Knokke-Heist telt heel wat verhuurpunten waar je de gekste en meest originele gocarts kunt vinden.

Boek je overnachting

Handige Links

Take away & delivery aanbod: knokke-heist.be/delivery

Openbare toiletten: myknokke-heist.be/toiletten

Coronamaatregelen op strand & dijk: myknokke-heist.be/strand-dijk-coronaproof

Druktemeter: knokke-heist.be/kust-druktemeter