Wandelen

Onze mooie 10 km lange zeedijk is de plek om te genieten, uit te waaien.
Wandel je van Heist tot in het Zoute dan heb je een mooie wandeling van twee uren voor de boeg. Laat je niet afschrikken.
Heen of terug, je hebt altijd wel eens de wind in de rug.
Toch liever kuieren door onze prachtige badstad? Knokke-Heist heeft enkele uitgestippelde wandelingen in de aanbieding.

Social Media Routes 
Knokke-Heist ontwierp zes wandel- en fietsroutes, elk gebaseerd op een ander social mediaplatform. De Instagram-route neemt je al wandelend mee naar de meest fotogenieke plekjes van de gemeente. De routes laten je niet alleen de gemeente van een andere kant zien, ze bezorgen je ook heel wat toffe en interessante content om te delen op de respectievelijke platformen. Haal je fysieke brochure bij het Toerismekantoor in Knokke of bekijk de brochure online

BeeOdiversity-wandeling (6,2km)
Een wandeling via het Zegemeer, door Park 58 en rond de Put van De Cloedt (= Lakeside Paradise). Deze bijen-wandelroute wijkt uit van het centrum en leid je langs natuurlijke plekjes. Het parcours van de wandeling vind je hier.

Je kan ook verschillende wandelkaarten kopen bij Toerisme Knokke-Heist en op de webshop.

Zwin wandelroute (12 km)
De Zwin wandelroute laat je kennismaken met de prachtige natuur van de Zwinduinen tot de Hazegraspolder. Deze brochure bevat ook een bewegwijzerde suggestielus: Zwin wandelroute route (13,3km) 

Wandelnetwerk Zwin
Het wandelnetwerk Zwin laat je kennismaken met de ruime regio rond het natuurgebied Het Zwin.

Erfgoedwandeling Duinbergen (3 km)
Deze wandeling toont de liefhebber Duinbergens charmantste hoekjes: een maximaal behouden duinreli├źf, kronkelende wegen, vrijstaande villa’s met beperkte bouwhoogte, ingeplant in groene tuinen.

Erfgoedwandeling Zeebrugge (2,5 km)
Deze wandeling belicht vooral Zeebrugges unieke plaats in de Vlaamse visserijgeschiedenis en het wedervaren van de haven tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Erfgoedwandeling Damme (3,2km)
Deze wandeling dompelt je onder in de rijke geschiedenis van Damme en laat je kennis maken met Tijl Uilenspiegel. 

Wandelroute Damse Vaart (12 km)
De Damse Vaart wandelroute laat je kennismaken met het weidse polderlandschap tussen Damme en Oostkerke.

Kustwandelroute
De Kustwandelroute laat je genieten van duinen en polders, zee en strand. Het is met afstand het meest complete wandelnetwerk aan de Kust. De route overspant de hele Vlaamse Kustlijn, tussen De Panne en Knokke-Heist. Deze route met knooppunten vind je terug op een handige kaart. 

Wandelnetwerk Westkust
Geniet van de rust en de pracht in de Westkust- en de Frans-Vlaamse duinen. Het netwerk ontsluit strand, duinen, bossen en polders en brengt je naar bruisende badplaatsen, charmante dorpen en een historische stad. Een gezonde mix van natuur en cultuur aan zee. 

Grenzeloos wandelen West-Zeeuws-Vlaanderen
West-Zeeuws-Vlaanderen combineert het ´╗┐Bourgondische van Vlaanderen met het eigengereide van Zeeland. Je vindt veel gezelligheid in de stadjes waarmee de streek bezaaid is. Maar je vindt hier ook rust, een prachtig cultuurhistorisch landschap, weidse stranden en stilte. Dit afwisselende gebied herbergt talloze verrassingen en mooie landschappen die erop wachten om ontdekt te worden met behulp van deze wandelkaart.

Je vindt nog meer wandelingen op de website van routeyou.
We wensen jou veel wandelplezier.