When the lady styles

3 TOPVROUWEN UIT DE INTERIEURWERELD VERTELLEN
Voor een nieuwe wind door je interieur, moet je bij deze drie topvrouwen zijn: Sylvie Ruebens van RR Interieur, Julie Desmidt van Fo Le Fer en Stefanie Packo van Conco blikken vooruit.

Tekst: Katrijn Serneels / Fotografie: Karel Duerinckx

Stefanie Packo (46) van Conco

Wat doet Conco?
Totaalrenovatie – building design & interior design
Waar?
Natiënlaan 76, Knokke-Heist
Open: dinsdag tot zaterdag 10 - 12.30 uur en 14 - 18 uur, maandag op afspraak.
Contact?
050 699 003, www.conco-reno.be

“WE LOPEN GRAAG VOORUIT OP TRENDS”

Hoe is je liefde voor interieur ontstaan?
“Liefde voor interieur zit voor een stuk in je genen. Voor ik mij toelegde op een studie als interieurvormgever, verdiepte ik mij in de wereld van beeldende kunsten en bloemsierkunst. Dit zorgt soms voor extra raakvlakken met klanten die ook een hart voor mode of kunst hebben en maakt dat ik me heel goed kan inleven in hun woonwensen, stijlvoorkeuren en materiaalkeuze.”

Welke rol(len) neem je op jou bij Conco?
“Sinds 2016 zorg ik voor een warm onthaal in onze showroom op de Natiënlaan. Ik luister naar vragen en dromen en denk graag met onze klanten mee. Daarna doe ik de opmetingen, teken ik het plan uit, zowel technisch als in een sfeervolle 3D-simulatie, waardoor je virtueel door de gerenoveerde ruimtes kan wandelen. Mijn partner Co, die 25 jaar geleden Conco oprichtte, heeft een zeer grote technische expertise opgebouwd. We vullen elkaar perfect aan en regelen alles voor je van de start tot de afwerking. We zijn ook altijd aanspreekbaar: omdat we met z’n tweeën in de zaak staan, weten we altijd perfect waar en in welke fase van de verbouwing de klant zit. Wij streven naar een zorgeloze totaalrenovatie met heldere communicatie.”

Wat zijn de interieurtrends voor 2021?
“Eigenlijk lopen we een paar jaar voor op de huidige trends. We volgen graag waar toparchitecten uit binnen en buitenland mee bezig zijn. Houttoetsen, natuursteen met zijn bewerkingen, stijlvol kraanwerk, vloer- en wandbekleding in keramisch materiaal, leem of kleiuitvoeringen. Omdat we graag voorlopen, kunnen we onze klanten ook verrassen met een waaier aan nieuwe materialen en technieken en een mooi moodboard voorleggen.” “Klanten hebben vaak de reflex om bij de renovatie van hun tweede verblijf de ‘thuissituatie’ te kopiëren. We laten hen graag zien hoe ze nog een stapje verder kunnen gaan in de lijn en stijl waar ze van houden. We begeleiden onze klanten graag op subtiele wijze om een comfortabele vakantiesfeer te creëren in hun huis of tweede verblijf: door bijvoorbeeld te kiezen voor zachte natureltinten en -texturen met enkele accentkleuren.”

Wat vind je de belangrijkste ruimte in huis?
“We merken dat de aanzet voor een totaalrenovatie vaak een badkamer of keuken is die gedateerd aanvoelt: deze zijn bepalend voor het wooncomfort. Zo kiezen veel klanten vandaag voor een open keuken met bar waar de hele familie gezellig samen kan zijn en wordt het ligbad vervangen door een moderne inloopdouche. Haardwanden, stalen deuren, slaapkamerkasten en de inkomhal nemen we graag mee in het renovatieverhaal, om zo tot een uniform en rustgevend geheel te komen.”

Wat is het meest onderschatte element in een mooi interieur?
“Voor mij is dat de verlichting. Hoe het licht valt in je huis, kan sterk de sfeer beïnvloeden. Ik besteed veel aandacht aan een optimale en stijlvolle verlichting, of het nu in een keuken, badkamer of bureau is: qua sfeer en functie heb je daar telkens ander licht nodig.”

Wat vind je (interieur)architecturale parels in Knokke-Heist?
“Een nieuw adres om te ontdekken is de tapijtenshowroom van Thibault Van Renne op het Albertplein. We zijn heel trots dat we de oude ING-bank met kluizengalerij konden omtoveren tot een inspirerende showroom.”

Wat zijn je favoriete adresjes?
“Op zondagochtend staan we graag in de rij bij Atelier Lucas voor pistolets en gebak. Bij Pinot op de Lippenslaan halen we heerlijke gerechten en een bijhorend flesje wijn. En niets zorgt voor zo’n zondags gevoel in huis als een boeket verse snijbloemen van Muguet.”

Sylvie Ruebens (47)

Wat doet RR Interieur?
Totaalconcepten voor interieurdesign
Waar?
Natiënlaan 123, Knokke-Heist
Open: zaterdag tot vrijdag 10 - 18 uur, zondag op afspraak, woensdag gesloten.
Contact?
050 622 633, info [at] rrinterieur.be, www.rrinterieur.be

"VAN KNOKKE-HEIST TOT MARBELLA”

Hoe is je liefde voor interieur ontstaan?
“Ik heb altijd van stoffen en textiel gehouden. Toen ik samen met mijn man Rik Ruebens, naar wie RR Interieur is vernoemd, 20 jaar geleden startte in Knokke-Heist, waren er nauwelijks eigentijdse meubelzaken. Bij RR kon je zowel lederen zetels vinden als stoffen sofa’s van designmerken als Minotti en Ligne Roset. Toen waren we pioniers, vandaag hebben we een groot multimerkenaanbod en werken we totaalconcepten voor interieurs uit van Knokke-Heist tot Marbella en Miami. Onze klanten kunnen zelfs hun designzetel met een stof naar keuze laten bekleden.”

Welke rol(len) neem je op jou bij RR Interieur?
“Ik hou me als bestuurder vooral bezig met de aankoop, de styling van interieurs, de verkoop en de klanten. Rik heeft als specialiteiten marketing, HR-management en de financiële huishouding.”

Welk recent project ligt je nauw aan je hart?
“De inrichting van onze nieuwe winkel aan de Natiënlaan, die sinds september vorig jaar geopend is. We waren eerst bang dat mensen hun weg naar ons niet meer zouden vinden nu we verhuisd zijn, maar die vrees bleek onterecht. Je komt binnen via de kelderetage, waar je verwelkomd wordt in de bar met koffie of een sapje. Wie mij kent, zal ook wel mijn signatuur in het interieur herkennen: de mooie bleke natuurlijke tinten in de wanden en de vloeren zijn zowel stijlvol te combineren met hout, stof als metaal.” “Dit is mijn tweede thuis geworden … of meer dan dat: ik breng hier eigenlijk meer uren per dag door dan in mijn eigen huis. RR Interieur straalt dat thuisgevoel ook uit naar klanten: bij ons geen kil showroomgevoel.”

Wat zijn de interieurtrends voor 2021?
“Met trends zijn wij niet echt bezig, wij houden van tijdloze interieurs. We werken graag met duurzame, kwaliteitsvolle materialen en designmeubilair dat eigentijds en tegelijkertijd tijdloos is. We zijn ook eclectisch, gaan graag op zoek naar wat uniek en anders is. Zeker het statement piece in je interieur, een buffetkast of salon- of eettafel, mag al eens wat specialer zijn.”

Wat vind je de belangrijkste ruimte in huis?
“Een open keuken is voor mij het hart van het huis. Het is de plek waar je elke dag met je gezin samenzit, waar je vrienden en familie ontvangt. Ik vind het altijd fijn als we bij totaalinterieurprojecten een gescheiden keuken en living mogen veranderen in een open keuken met een leuke bar erbij waaraan geaperitiefd kan worden, een eettafel waar gezellig samen aan kan gegeten worden en sofa’s in de leefruimte waarin je heerlijk kan napraten.”

Waar droom je nog van op interieurvlak?
“Een eigen capsulecollectie ontwerpen voor RR Interieur, dat is een idee waar ik al een tijdje mee speel. En misschien een eet- of salontafel, ter ere van ons 25-jarig bestaan binnenkort, wie weet?”

Julie Desmidt (30)

Wat doet Fo Le Fer?
Maatwerk in staal en messing voor eigentijdse interieurs.
Waar?
Krommewege 24C, 9990 Maldegem
Open: maandag tot vrijdag 8 uur - 16.30 uur, zaterdag op afspraak.
Contact?
050 601 443, info [at] folefer.com, www.folefer.com

“ONZE ARTISANALE PATINES ZIJN DIEP, WARM EN DUURZAAM”

Hoe is je liefde voor werken met metaal ontstaan?
“Tijdens mijn opleiding hoefsmid, bouwde ik samen met Tanguy een smederij met houtskoolvuur in een veld bij Tanguy’s ouders. Daar maakten we onze eerste creaties, zoals op maat gemaakte tafelonderstellen. We merkten dat het ontwerpen van unieke creaties ons lag en dat de vraag ernaar groot was. Zo startten we in 2015 met Fo Le Fer. Vandaag werken er acht mensen bij ons.”

Welke rol(len) neem je op jou bij Fo Le Fer?
“In het begin deden we alles samen, van ontwerpen in 3D tot smeden met de hand. Nu ben ik als bestuurder bij Fo Le Fer nog steeds bij alle fasen van de productie betrokken, maar dan eerder vanuit een helikopter-perspectief om het overzicht te behouden en bij te sturen waar nodig. Ik ben het aanspreekpunt voor de klant van begin tot einde. Zo weet ik perfect waar we voor ieder project zitten.”

Welke recente projecten liggen nauw aan je hart?
“Ik ben heel trots op Boulangerie Henri. Onze messing afscheidingswand met glas en spitsbogen tussen het bakkersatelier en de winkel is een echte blikvanger geworden. Ook de stalen manden voor het brood en het centrale rek hebben we op maat gemaakt.” “Ik heb ook warme herinneringen aan onze ontwerpen voor de nieuwe winkel van RR Interieur, waar we van de trapleuningen tot de messingaccenten op elke verdieping onze stempel hebben mogen achterlaten. En dan zijn er nog zoveel interieurpareltjes die verborgen liggen achter de gevels van Knokke-Heist, waar we met onze op maat gemaakte creaties aan mochten meewerken.”

 

Wat zijn de interieurtrends voor 2021?
“Het gebruik van messing en metalen met unieke patines zit in de lift. De brut-trend in de interieurarchitectuur, waarbij materialen in hun brute staat alle aandacht krijgen, maakt dat de schoonheid van het bewerkte staal geherwaardeerd wordt. Er bestaat ook lak die metalen een patine-look geven. Maar qua diepte, warmte en duurzaamheid moeten die de duimen leggen tegen onze unieke artisanale producten, waarbij we de kleuring op maat van elk interieur apart kunnen afstemmen.”

Wat vind je de belangrijkste ruimte in huis?
“Voor mij is dat de keuken en de eetruimte, waar ik graag kook terwijl ik vrienden of familie ontvang. De blikvanger in onze keuken is ons messing keukeneiland, een eigen ontwerp. Ik hou van de warmte die het gepatineerde messing uitstraalt. Eigenlijk is ons pas gerenoveerd huis een showroom geworden met talloze mogelijkheden met verschillende metalen. Van een koperen gepatineerde wand in de toiletruimte, messing ramen en deuren, tot ons buitenschrijnwerk in thermisch onderbroken staal.”

Wat is jullie bestseller?
“Momenteel merken we dat er door het vele thuiswerk meer vraag is naar scheidingswanden en deuren om in alle rust te kunnen werken. De uitvoeringen in messing nemen daarbij de bovenhand!”

Wat vind je (interieur)architecturale parels in Knokke-Heist?
“De plannen voor Brink Office dat momenteel gebouwd wordt op de Natiënlaan vind ik heel tof: het ziet er tijdloos en tegelijkertijd vernieuwend uit.”

Heb je een favoriet adres in Knokke-Heist?
“Ik ben verknocht aan Knokke-Heist. Ik ben hier geboren en getogen en mijn overgrootvader is hier ooit nog burgemeester geweest. Mijn hart ligt bij de zee: laat mij maar over het strand of door het Zwin lopen om uit te waaien, of het nu winter of zomer is.”