Winter in Knokke-Heist

Ook in januari en februari blijft het heerlijk vertoeven in Knokke-Heist.

Lekker uitwaaien tijdens een strandwandeling en genieten van de frisse zeelucht, exclusief en non-stop shoppen, heerlijk gaan tafelen bij een van de vele restaurants of even tot rust komen in de prachtige natuur?

Knokke-Heist is jouw ideale getaway tijdens weekends, maar evengoed de perfecte thuiswerkplek. Het is er altijd genieten.

5 keer sporten in Knokke-Heist

Nood aan wat beweging na de gezellige feestdagen? Lees hier de 5 favoriete sporten van een inwoner, tweedeverblijver en bezoeker van Knokke-Heist. 

Wandelen: onze 9 km lange zeedijk is de plek om te genieten, uit te waaien. Wandel je van Heist tot in het Zoute dan heb je een mooie wandeling van twee uur voor de boeg. Laat je niet afschrikken. Heen of terug, je hebt altijd wel eens de wind in de rug.
Benieuwd naar unieke plekjes om leuke foto's te maken, of interesse in de beelden in de stad? Lees alles over de verschillende wandelroutes

Lopen: mag het al wat actiever? Loop dan eens door de Zwinduinen en -polders. Je vindt er naast het kunstbeeld Hospitality ook verschillende vierpotige supporters!

Yoga: ontspan je met yoga op rustige plekjes. In Knokke-Heist vind je heel wat yogastudio's waar je de drukke werkweek even kan vergeten.

Fietsen: fan van fietsen? Doe eens onze Strava-route en ontdek 70 km aan mooie bezienswaardigheden in en rond Knokke-Heist.
Nog meer fietsroutes ontdekken? Bij Toerisme Knokke-Heist en op de webshop vind je verschillende fietskaarten (gratis en betalend) met gedetailleerde routes op. Meer info 

Watersport: ben je een echte waterrat en niet bang van een beetje kou? In Lakeside Paradise kan je ook tijdens de wintermaanden jouw wakeboardskills onderhouden. Voor de échte liefhebbers kan je tijdens de winter ook gewoon nog kiten of golfsurfen in de Noordzee. Wetsuit en surfboots aan, en klaar voor actie! 

Shoppen: Non-stop en exclusief

Kom struinen langs de etalages in de gouden shoppingdriehoek van Knokke-Heist. Windowshoppen op zijn best. Al mag je jezelf zeker ook verwennen met die luxueuze handtas, dat prachtige paar schoenen en/of die fantastisch mooie winterjas.

Shoppen doe je in het weekend ook op zondag. Je kan dus gerust nog een nachtje slapen over die ene handtas. 

Ontdek alle shopadresjes in Knokke-Heist . 

Gastronomische verwennerij

Nog op zoek naar een plekje om je smaakpapillen te verwennen tijdens je bezoek aan Knokke-Heist? Onlangs kwam de nieuwe gids van Gault&Millau uit. Knokke-Heist blijft met maar liefst 37 vermeldingen, koploper op gebied van gastronomische verwennerij. Van toprestaurants tot cocktailbars, chocolatiers en POP-adresjes (Fast Casual, Gourmet Street & Fast Food). Elke honger wordt hier gestild.

Voor de foodies onder ons is er ook een exclusieve Gault&Millau-editie van Knokke-Heist: 'A Taste of Knokke-Heist 2021'. Deze gids vormt een bekroning voor de talloze inspanningen die de gemeente samen met de lokale handelaars dagdagelijks levert om het gastronomisch landschap naar een nog hoger niveau te tillen. De inspecteurs van Gault&Millau selecteerden volledig onafhankelijk 148 referenties over 4 verschillende categorieën: Gastronomische selectie, een Knokke-Heist 'Special Selection' met diverse leuke adressen, een selectie ambachten en winkels, en een selectie beachbars.
Deze editie is te verkrijgen in Toerisme Knokke-Heist en op de webshop

Klassiek Leeft Vurig

Musica Medicina Dolorum... Muziek, het medicijn tegen pijn. Deze wijze woorden staan te lezen op de vleugel van een klavecimbel. We beleven bizarre tijden. Vrees, onrust, ziekte en onzekerheid hangen in de lucht. Reizen wordt ons ten sterkste afgeraden; de wereld valt als het ware stil.

Met Klassiek Leeft Vurig nodigen we je graag uit om samen een muzikale queeste doorheen het Europa van de 18de eeuw te ondernemen. Laat je ziel verwarmen tijdens deze unieke concertreeks met heerlijke barokmuziek! Het feeërieke kerkje van Ramskapelle met zijn heerlijke akoestiek brengt je alvast in de juiste sfeer.

Wil je erbij zijn? Bestel dan snel je tickets via de website of via het onthaal van het cultuurcentrum.

Natuur in Knokke-Heist

Niets beter dan een frisse wandeling of fietstocht in de gezonde zeelucht. Zoals er wel eens gezegd wordt: slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel. Dus, dikke jas aan, muts, sjaal, waterdichte winterlaarzen en we zijn er klaar voor. 

In januari en februari is het Zwin enkel geopend in de weekends. Zowel op zaterdag als op zondag kan je deelnemen aan de begeleide wandelingen. 
Meer info over de begeleide wandelingen.  
In de krokusvakantie is het Zwin Natuurpark heel de week geopend. Vanaf maart kan je het park bezoeken van woensdag tot zondag. 

 

Februari = liefdesmaand 

Warm je in februari op in Knokke-Heist. Boek een weekendje weg in februari voor jou en je partner. Ideaal als valentijnscadeau.
In Knokke-Heist vind je de meest exclusieve hotels, gezellige vakantiewoningen of een charmante B&B.

Wie weet win je wel een helikoptervlucht voor 2 personen in Knokke-Heist? Hou onze Facebook en Instagram in de gaten en ontdek binnenkort hoe je kans maakt op deze unieke prijs! 

Boek je overnachting

Het wedstrijdreglement