Winterbeleving in Knokke-Heist

Beleef de winter op z'n best in Knokke-Heist! 

Ook in de winterperiode bruist onze kustgemeente. Tijdens de eindejaarsperiode zijn de straten en gebouwen feestelijk verlicht en is er een uitgebreid winteraanbod voor jong en oud. De ideale combinatie voor een weekendje kerstshoppen! 

Sprookjeswandeling Rudolf

Ken je het sprookje al van Rudolf? Vandaag nemen we jullie mee op elandentrek door Knokke-Heist. Zo ontdek je het verhaal van dit bijzondere dier.

Deze sprookjeswandeling van 2 km is geschikt voor kinderen van 4 tot 10 jaar. Kom je gratis doeboekje ophalen bij het toerismekantoor in Knokke (Zeedijk 660) en start meteen aan de wandeling.

T.e.m. 08.01.2023
Het toerismekantoor is dagelijks open van 9.30-18 uur.
Gesloten op 25 december en 1 januari.

Gezellige overdekte ijspiste

Schaatsplezier verzekerd voor de hele familie op de ijspiste van Knokke-Heist. Je kan er ook terecht voor lekkere hapjes, drankjes en er is zelfs een kermis om de kleinsten onder ons te entertainen!

T.e.m. 08.01.2023
Dagelijks open, 10-22 uur. Op 24 en 31 december gesloten om 18 uur en op 25 december en 1 januari open vanaf 12 uur.

World Cup Pop-Up

Kom samen met jouw familie en vrienden genieten van de WK-matchen in een uniek en stylish voetbalkader. In de kidscorner kunnen de kleinsten zich helemaal uitleven. Daag jouw familie en vrienden uit voor een rondje tafelvoetbal.

Ook na het WK blijft de pop-up een leuke activiteit voor het hele gezin tijdens de kerstvakantie. Neem een bezoekje aan onze inspirerende Instagram fotoboxen of laat een bedankingswoordje na in het 'Thank You Martinez' boek.
In de loges kan je nagenieten van de 'best of moments' van het WK.

Kom en dompel je onder in de WK-sfeer in The World Cup Pop-Up Heldenplein en al zijn facetten. 

T.e.m. 08.01.2023
Dagelijks open van 11-23 uur. Gesloten op 24, 25 en 31 december en 1 januari  

Sfeervol shoppen

Knokke-Heist is de ideale plaats voor jouw wintershopping. Niet alleen door het uniek aanbod aan cadeau-, food en modezaken die ook op zondag geopend zijn, maar ook omdat het er tijdens de kerstdagen extra gezellig is.

Geen tijd om overdag te gaan shoppen? De handelaars in de Graaf d’Ursellaan (op 16 december) en Dumortierlaan (op 30 december) leggen je tijdens de winterperiode graag extra in de watten met een laatavondshopping

Kom zeker ook een kijkje nemen naar de magische kerstsfeer in Toerismekantoor Knokke. Daar kan je een leuk kerstkiekje nemen in het kerstbos en terwijl een shoppingplannetje meenemen voor winkelinspiratie.

Tip: maak zeker ook eens gebruik van onze Shopping Shuttle die de belangrijkste winkelstraten met elkaar verbindt. Tijdens de kerstvakantie rijdt hij elke dag tussen 11 en 18 uur. Buiten de vakantie enkel op vrijdag, zaterdag en zondag. 

Gezellige wintersfeer

Om helemaal in de sfeer te blijven kan je ook genieten van de gezellige winterbar Ice Bar op het Van Bunnenplein of het ultieme kerstgevoel ervaren tijdens een bezoekje aan de kerststal op de zeedijk bij het Heldenplein met levensgrote beelden, omringd door grote verlichte en versierde kerstbomen.

T.e.m. 08.01.2023

Winter in het Zwin

Beleef de mooie natuur in het Zwin ook eens tijdens de winter! In verschillende hutten langs het huttenparcours zijn er elke dag van de kerstvakantie Zwingidsen aanwezig. Kinderen kunnen terecht in het kijkcentrum om te luisteren naar een mooi winterverhaal of om te knutselen.

Liever zin in een themawandeling met gids? Neem dan zeker deel aan een gezinswandeling of aan een winterwandeling mét glühwein

Dagelijks open tijdens de kerstvakantie van 10-17 uur. Buiten de vakantie gesloten op ma & di.
Gesloten op 25 december en 1 januari 

Eindejaarsconcert "Petite Messe Solennelle" - Gioachino Rossini 

In Knokke-Heist sluiten we het jaar muzikaal af met een eindejaarsconcert in de Sint-Margaretakerk. Op de affiche dit jaar: "Petite Messe Solennelle" van Gioachino Rossini, gebracht door de Belgische topcast: het Octopus Symfonisch koor. 4 zangsolisten, harmonium en piano, vakkundig in goede banen geleid door dirigent Bart Van Reyn, de muziekdirecteur van het Vlaams Radio Koor. Een unieke affiche waarmee we een orgelpunt plaatsen op het jaar 2022!

29.12.2022
20 uur, Sint-Margaretakerk

Wintervuurwerk

Op 6 januari organiseert Knokke-Heist een vuurwerkshow op het strand. Kleed je lekker warm en knal het nieuwe jaar in met onze spetterende vuurwerkshows!

06.01.2023
18.30 uur, Strand t.h.v. Meerlaan

Splinternieuwe sOCIAL MEDIA ROUTES

Ga op stap met onze splinternieuwe sociale mediaroutes!

Youtubers Loïc Van Impe, Angelo Dorny, Sarah Puttemans & Hannes Coudenys laten je hen favoriete plekjes zien in de YouTube fietsroute.

Pinterest is hét sociale medium om inspiratie op te doen en moodboards samen te stellen. Ben je op zoek naar een nieuw interieur, leuke uitstapjes of inspiratie voor gerechtjes of restaurants? Knokke-Heist heeft de antwoorden via de nieuwe Pinterest-route en bijhorende account. 

Zo wijzen maar liefst 7 wandel- en fietsroutes, gebaseerd op alom gekende sociale media, je de weg in Knokke-Heist! Kom de gratis routes ophalen bij onze toerismekantoren.

Expo Koen Vanmechelen 

Al sinds het prilste begin van zijn kunstenaarschap worstelt Koen Vanmechelen met de vraag naar de toekomst van onze soort: hoe moet de mens verder? Hoe kunnen wij als mensen duurzaam samenleven met andere diersoorten met respect voor de omgeving van zelfs de kleinste wezentjes? Doorheen zijn expo 'Cosmopolitan Renaissance' in Cultuurcentrum Scharpoord ontdek je het antwoord op die vragen aan de hand van zijn kunstwerken en de audiogids.

Ook een leuke tip voor gezinnen: met het familieparcours ontdekt je kind het fascinerende universum van kunstenaar Koen Vanmechelen op een speelse manier. 

T.e.m. 15.01.2023
Dagelijks open tijdens de kerstvakantie van 10-18 uur. Buiten de vakantie gesloten op di.

Foto: (c) Sebastiaan Franco

Kidsproof musea

Ook onze musea zijn een bezoekje waard en een beleving voor de hele familie. In belevingscentrum HEY ontdek je alles over het Knokke-Heist van toen, nu en straks. Via 360°-projectie, het interactieve grondplan en het elf meter lange panoramisch schilderij ontdek je het uitzonderlijke leven in de badplaats.

Het For Freedom Museum brengt op een bruisende en realistische wijze de sombere tijden van de Tweede Wereldoorlog in beeld. Elke pop in het museum heeft een persoonlijk verhaal en lijkt levensecht!  

Dagelijks open tijdens de vakantie van 10-17 uur. Buiten de vakantie is HEY gesloten op ma & di. For Freedom Museum is buiten de vakantie enkel open in het weekend. 
Gesloten op 25 december en 1 januari. HEY is ook gesloten op 26 december en 2 januari. 

springkastelen PARADIJS

Jungle Jump zet het sportcentrum Laguna vol met springkastelen en attracties tijdens het laatste weekend van de kerstvakantie! Alle kinderen van 2 tot 12 jaar zijn welkom om zich te komen uitleven. 

07.01.2023-08.01.2023
10-19 uur

Indoor waterpret

Beleef waterpret voor groot en klein op de glijbanen en de verschillende zwembaden van Sportoase Duinenwater. De ouders kunnen even helemaal tot rust komen in de welness

Dagelijks open van 10-20 uur