Winterbeleving in Knokke-Heist

Beleef de winter op z'n best in Knokke-Heist! 

Ook in de winterperiode bruist onze kustgemeente. Tijdens de eindejaarsperiode zijn de straten en gebouwen feestelijk verlicht en is er een uitgebreid winteraanbod voor jong en oud. De ideale combinatie voor een weekendje kerstshoppen! 

Download hier onze winterbrochure "Winter in KH"

ketnet aan zee

Stap in de wereld van Ketnet en doe mee aan tal van coole Ketnet-activiteiten: presenteer zelf het Karrewiet-journaal, bereid je voor op het Gala van de Gouden K's, speel mee met het Kingsize Live-bordspel en nog veel meer!

Vanaf dinsdag 2 januari zijn er dagelijks tussen 14.30 en 15.30 uur optredens voorzien van o.a. de Ketnet Band, Sarah & Bavo, .... 

Zaterdag 23 december t.e.m. zondag 7 januari 2024 
Dagelijks open van 10-18 uur

Ontdek alles over dit gratis event op www.heldenplein.be en www.ketnetvoorouders.be.

Gezellige overdekte ijspiste

Schaatsplezier verzekerd voor de hele familie op de ijspiste van Knokke-Heist. Je kan er ook terecht voor lekkere hapjes, drankjes en er is zelfs een kermis om de kleinsten onder ons te entertainen!

T.e.m. 07.01.2024
Dagelijks open, 10-22 uur. Op 24 en 31 december gesloten om 18 uur en op 25 december en 1 januari open vanaf 12 uur.

Gezellige wintersfeer

Om helemaal in de sfeer te blijven kan je ook genieten van de gezellige winterbar Ice Bar op het Van Bunnenplein of het ultieme kerstgevoel ervaren tijdens een bezoekje aan de kerststal op de Zeedijk Heist bij het Heldenplein met levensgrote beelden, omringd door grote verlichte en versierde kerstbomen.

T.e.m. 07.01.2024

Sfeervol shoppen

Knokke-Heist is de ideale plaats voor jouw wintershopping. Niet alleen door het uniek aanbod aan cadeau-, food en modezaken die ook op zondag geopend zijn, maar ook omdat het er tijdens de kerstdagen extra gezellig is.

Geen tijd om overdag te gaan shoppen? De handelaars in de Graaf d’Ursellaan (op 15 december 17-20.30 uur) en Dumortierlaan (op 29 december 16-21 uur) leggen je tijdens de winterperiode graag extra in de watten met een laatavondshopping
Ontdek de deelnemende handelaars via de link. 

Tip: maak zeker ook eens gebruik van onze Shopping Shuttle die de belangrijkste winkelstraten met elkaar verbindt. Tijdens de kerstvakantie rijdt hij elke dag tussen 11 en 18 uur. Buiten de vakantie enkel op vrijdag, zaterdag en zondag.

Straatanimatie in de shoppingkern. Wintershopping wordt extra gezellig door muziek en gezellige straatanimatie voor jong en oud. Meer info volgt. 

GASTRONOMIE

Tijdens de kerstperiode transformeert Knokke-Heist in een culinaire oase waar gasten worden verwend met heerlijke gerechten en warme, gastvrije ambiance. Lokale chefs laten zich inspireren door winterse smaken en ingrediënten, en creëren menu’s die perfect passen bij de gezelligheid van de feestdagen. Denk aan hartverwarmende stoofschotels, verfijnde wildgerechten en smaakvolle visgerechten met een feestelijke twist.

De combinatie van uitstekend eten, warme gastvrijheid en de betoverende kerstambiance maakt een bezoek aan Knokke-Heist tijdens de feestdagen een onvergetelijke ervaring voor fijnproevers en levensgenieters.

Vind de meer dan 200 restaurants, waaronder 4 prestigieuze sterrenrestaurants, en tal van delicatessenzaken op mykh.be/gastronomie.

Sprookjeswandeling een kerst vol liefde

Knokke-Heist baadt in een zee van kerstlicht met een Scandinavische toets. Maak een reis langs mooi verlichte lanen en pleinen. Ontdek majestueuze elanden, indrukwekkende wolven en beren, een sprookjesachtige hertjespoort, metershoge kerstballonnen en talloze andere verrassingen.

Vermijd de drukte en kom heerlijk ontspannen kerstshoppen in de meer dan 1.800 winkels. Bij de dienst Toerisme kan je een leuke wandelzoektocht ophalen, die je meteen alle highlights toont.

T.e.m. 07.01.2024
Het toerismekantoor is dagelijks open van 9.30-17 uur.
Gesloten op 25 december en 1 januari.

Splinternieuwe sOCIAL MEDIA ROUTES

De social media routes zijn terug! Net als het toerismekantoor kregen de zes wandel- en fietsroutes van Knokke-Heist een metamorfose. De routes laten je niet alleen de gemeente van een andere kant zien, ze bezorgen je ook heel wat toffe en interessante content om te delen op jouw sociale media. Ideaal om te doen op een mooie herfstdag, alleen, met vrienden of collega’s of met het hele gezin. De routes variëren per netwerk dus er is voor ieder wat wils!

Youtubers Loïc Van Impe, Angelo Dorny, Sarah Puttemans & Hannes Coudenys laten je hen favoriete plekjes zien in de YouTube fietsroute.

Pinterest is hét sociale medium om inspiratie op te doen en moodboards samen te stellen. Ben je op zoek naar een nieuw interieur, leuke uitstapjes of inspiratie voor gerechtjes of restaurants? Knokke-Heist heeft de antwoorden via de nieuwe Pinterest-route en bijhorende account. 

Zo wijzen maar liefst 6 wandel- en fietsroutes, gebaseerd op alom gekende sociale media, je de weg in Knokke-Heist! Kom de gratis routes ophalen bij onze toerismekantoren.

Winter in het Zwin

Beleef de mooie natuur in het Zwin Natuur Park ook eens tijdens de winter! In verschillende hutten langs het huttenparcours zijn er elke dag van de kerstvakantie Zwingidsen aanwezig.

Liever zin in een themawandeling met gids? Neem dan zeker deel aan een gezinswandeling of aan een winterwandeling! 

Dagelijks open tijdens de kerstvakantie van 10-17 uur. Buiten de vakantie gesloten op ma & di.
Op 24 en 31 december open van 10-15 uur. 
Gesloten op 25 december en 1 januari 

Eindejaarsconcert "closer to paradise" - Spark & valer sabadus 

In Knokke-Heist sluiten we het jaar muzikaal af met een eindejaarsconcert in de Sint-Margaretakerk. Op de affiche dit jaar: "Closer to Paradise" van Spark & Valer Sabadus. Een unieke affiche waarmee we een orgelpunt plaatsen op het jaar 2023!

28.12.2023
20 uur, Sint-Margaretakerk

Kidsproof musea

Ook onze musea zijn een bezoekje waard en een beleving voor de hele familie. In Museum HEY ontdek je alles over het Knokke-Heist van toen, nu en straks. Via 360°-projectie, het interactieve grondplan en het elf meter lange panoramisch schilderij ontdek je het uitzonderlijke leven in de badplaats.

Het For Freedom Museum brengt op een bruisende en realistische wijze de sombere tijden van de Tweede Wereldoorlog in beeld. Elke pop in het museum heeft een persoonlijk verhaal en lijkt levensecht!  

Dagelijks open tijdens de vakantie van 10-17 uur. Buiten de vakantie is HEY gesloten op ma & di. For Freedom Museum is buiten de vakantie enkel open in het weekend. 
Gesloten op 25 december en 1 januari. HEY is ook gesloten op 26 december en 2 januari. 

springkastelen PARADIJS

Jungle Jump zet het sportcentrum Laguna vol met leuke springkastelen en attracties! Alle kinderen van 2 tot 12 jaar zijn welkom om te komen ravotten en zich helemaal uit te leven. 

06.01.2024-07.01.2024
Openingsuren volgen nog

Indoor waterpret

Beleef waterpret voor groot en klein op de glijbanen en de verschillende zwembaden van Sportoase Duinenwater. De ouders kunnen even helemaal tot rust komen in de welness

Dagelijks open van 10-20 uur