Zoete Bloemen

Als gebrevetteerd hofleverancier zorgen Daniël & Nele Ost voor weergaloze moderne bloemenkunst. 

EEN OPVALLENDE GROENE GOLF OP HET LICHTTORENPLEIN, ABSTRACTE PIRAMIDES OP HET DRIEHOEKSPLEIN, EEN MAGISCH-MOOI PORTAAL AAN HET BEGIN VAN DE ANTOINE BRÉARTSTRAAT, EEN GROENVOLUME OP DE EMILE VERHAERENLAAN, EEN MET BLOEMENLADDERS AANGEKLEDE BALIEZAAL OP DE ZEEDIJK EN EEN EYE-CATCHER LANGS DE DUMORTIERLAAN. DIT ALLES, AANGEVULD MET DE NIEUWE GROENBORDERS OP DE LIPPENSLAAN ZORGEN VOOR EEN UNIEKE TOTAALBELEVING IN KUNSTZINNIG KNOKKE-HEIST.

Van woensdag 15 juli 2020 tot en met dinsdag 13 oktober 2020.

Lichttorenplein
Een spectaculaire golvenconstructie van 20 meter lang - knipoog naar de zee - die we hebben opgevuld met een zomers assortiment bomen, planten en grassen. Onder andere 3 grote knotwilgen en een selectie Heuchera, Gaura, Tijm en Pennisetum kleuren dit monumentaal kunstwerk op het Lichttorenplein. Een ‘inwendig’ bevloeiingssysteem zorgt voor optimale en spaarzame verdeling van het water. When art meets nature.

Driehoeksplein
Een verzameling fascinerende driehoeken op… het Driehoeksplein! Deze grote piramides - de grootste meer dan 5 meter hoog - zijn langs de ene zijde bekleed met kunstgras en langs de andere zijde bekleed met een kleurrijke selectie van Heuchera planten. Een ware mozaïek! De planten zijn ideaal voor de zomer, ze houden van een goede portie zon en hebben niet teveel water nodig. Alles wat je hier ziet is 100% Belgisch, de constructie, het kunstgras én de planten.

A. Bréartstraat
Een magisch-mooi portaal. Deze architecturale poort met zwevende bakken werd opgevuld met een assortiment kleurrijke klimplanten. De planten zullen doorheen de zomer groeien en bloeien en na verloop van tijd de ganse constructie overmeesteren. Een ingenieus bevloeiingssysteem zorgt voor een vlotte bewatering van de planten.

Dumortierlaan
Voor de winkel van Daniel Ost op de Dumortierlaan vinden we een kleurrijke golf van wel 12 meter terug. Echte flower power met deze zomerse tinten. Deze Salvia planten zijn heel bijzonder, ze komen rechtstreeks uit het laboratorium van Denis Plants waar ze een jarenlange ontwikkeling achter de rug hebben. Ze zijn zelfs nog niet gecommercialiseerd en dus een echt unicum. Insider tip: druk je neus gerust in de bloemen om de heerlijke geur op te snuiven!

Photos © Frankie and Fish & Manon Nievelstein

Baliezaal Toerisme
Bloemenhuis Daniel Ost zorgt voor de inkleding van de toeristische baliezaal te Knokke met bloemenwanden. Hiervoor worden houten ladders met fleurige kunstbloemen en silhouetten van duingras met bloemen gebruikt. Een uniek kunstwerk dat door zijn opstelling ook dienst doet als subtiele wandelroute doorheen de baliezaal.
 

Emile Verhaerenlaan
Voor dit bloemenkunstwerk vindt er een samenwerking plaats tussen Coin Fleuri en Bloemenhuis Daniel Ost. Het gaat om een groenvolume dat de aandacht zal trekken en past bij het exclusieve imago van dit stukje ‘Oud Zoute’.