Zomer in Knokke-Heist

De zomer staat eindelijk voor de deur! 

Naar het strand gaan is uiteraard leuk, maar een zomervakantie in Knokke-Heist is meer dan dat. Onze badplaats voorziet namelijk elk jaar een uitgebreid en gevarieerd aanbod. Ontdek het op deze webpagina en plan alvast jouw zomervakantie in.

ART tour driven by Belfius

Een enthousiaste gids neemt je mee op een ontdekkingstocht door onze mooie gemeente in een unieke elektrische citymobiel. Tijdens de ART Tour kom je oog in oog te staan met hedendaagse kunst, gemcombineerd met enkele culinaire stops.

Waar? Het vertrek is aan de Dienst Toerisme (Lichttorenplein), het eindpunt is Hotel Britannia (Elizabetlaan 85).
Wanneer? Elke donderdag, vrijdag en zaterdag om 11 uur, van 15 juni tot en met 9 september. Ook op 22, 23, 29 & 30 september. 
Alle info vind je via deze link.
Tickets zijn te koop via deze link.

great art for great kids

‘Great Art for Great Kids’ is een expo geïnspireerd op de succesvolle boekenreeks “Grote Kunst voor Kleine Kenners” van Belgische illustratrice en schrijfster Thaïs Vandereyden. Voor één keer nemen dieren de rollen over van de figuren van beroemde schilderijen. Aan de hand van een audiogids nemen de stemmen van acteur Michael Pas en actrice Clara Cleymans de bezoekers mee op een ludieke ontdekkingstocht. Zowel voor jong als oud is deze expo een leuke manier om de bekendste schilderijen te leren kennen!

Waar? Oude Visserijschool, Kursaalstraat 55
Wanneer? Vanaf 16 juni open op zaterdag en zondag. Ook gepoend op woensdag 28 juni. Van 1 juli tot en met 10 september elke dag open, behalve op maandag.
Alle info vind je via deze link
Tickets zijn te koop via deze link.

KH summer camp

Klaar voor een onvergetelijke strandbeleving en de mooiste zonsondergangen? Deze zomer verwelkomt KH Summer Camp jullie op het evenementenstrand in Duinbergen.

Maak je klaar voor een veelzijdig en bruisend programma op een unieke locatie, omgeven door de duinen en de zee. Van verschillende sportactiviteiten en kidsdagen tot feestjes met internationale dj’s. Mis deze zomerse topervaring niet!

Waar? Evenementenstrand Duinbergen
Wanneer? 1 juli tot en met 20 augustus
Alle info vind je via deze link.

cartoonfestival

Wat is nog echt? Dat is vandaag de dag niet altijd meer zo duidelijk. Denk aan fake news, deepfake-technologie, Instagram-filters en zoveel meer. In de 62ste editie van het Cartoonfestival Knokke-Heist laten cartoonisten ons zien wat echtheid vooral voor vrouwen betekent. Hoe makkelijk of moeilijk is het als vrouw om je echtheid te uiten? Zijn die meisjes in de reclamewereld wel echt? En kan je als vrouw echt je mening kwijt? Hoog tijd om de ballon te doorpikken en terug te keren naar de realiteit.

Ontdek deze zomer in Cultuurcentrum Scharpoord samen met je kinderen een cartoonwereld vol frivole meisjes, krachtige vrouwen en alles daartussen. Niet te missen!

Waar? Cultuurcentrum Scharpoord, Maxim Willemspad 1
Wanneer? 8 juli tot 27 augustus
Alle info vind je via deze link.
Inkom is gratis.

lumière aan zee

Lumière aan Zee biedt je gedurende de hele zomer de ideale activiteit aan voor op een regenachtige dag. Je kan er elke namiddag, vooravond of avond terecht voor een topfilm. Ze hebben een selectie gemaakt van zomerse blockbusters, Belgische topfilms, fijne familiefilms en festivalparels uit Cannes. 

Waar? Cultuurcentrum Scharpoord, Maxim Willemspad 1
Wanneer? Van 4 juli tot 27 augustus, elke dinsdag tot en met zondag om 14.30, 17.30 en 20.30 uur
Alle info en tickets vind je via deze link.

kneistival

Kneistival is een gratis muziekfestival op het Heldenplein. Vlakbij het prachtige strand kan je genieten van een waanzinnige sfeer en bruisende concerten van lokale, nationale en internationale bands. Je bent er welkom van vrijdag 21 juli tot en met zondag 23 juli, telkens vanaf 19 uur. Op zaterdag 22 juli is er ook een kidsnamiddag om14.30 uur.

Waar? Heldenplein
Wanneer? 21-23 juli vanaf 19u en 22 juli om 14.30 uur voor de kidsnamiddag.
Alle info vind je via deze link.
Inkom is gratis.
 

klassiek leeft meesterlijk

Klassiek Leeft Meesterlijk bestaat 15 jaar! Knokke-Heist viert deze mijlpaal in stijl met een meesterlijke affiche, zorgvuldig samengesteld door Liebrecht Vanbeckevoort, artistiek directeur van Klassiek Leeft.

Er staan binnen de zomerse concertreeks concerten gepland op 22, 25 en 27 juli & 1, 3 en 5 augustus 2023. Alle concerten vinden plaats om 20.30 uur in de Dominicanenkerk (behalve het slotconcert in de Sint-Margaretakerk). 

Waar? Dominicanenkerk (behalve 5 augustus: Sint-Margaretakerk)
Wanneer? 22, 25 en 27 juli, 1, 3 en 5 augustus om 20.30 uur
Alle info vind je via deze link.
Tickets kan je kopen via deze link.

cirque du soleil - kurios

KURIOS is een duizelingwekkende ontsnapping aan de werkelijkheid. Het is een verbluffend spektakel, dat een feestelijk, op steampunk geïnspireerd universum onthult en waar het onverwachte achter elke hoek schuilt. Toeschouwers kunnen zich verwachten aan een mix van halsbrekende acrobatie met een verfrissend vleugje poëzie, schitterende muziek én de nodige humor.

KURIOS speelt zich af in een alternatief maar vertrouwd verleden, in het lab van een Vorser die ervan overtuigd is dat er een verborgen, onzichtbare wereld bestaat - een plaats waar de gekste ideeën en de grootste dromen wachten. Zodra de Vorser erin slaagt de deur naar deze wereld te openen, komt de tijd volledig tot stilstand en valt een opgewekte cast van buitenaardse personages zijn curiosakast binnen, waardoor zijn geïmproviseerde creaties één voor één tot leven komen.

Waar? Leerwerkerstraat (dit is een nieuwe straat en nog niet beschikbaar op alle routeplanners, de ingang vind je via het wandelpad tussen Kalvekeetdijk 179 en Kalvekeetdijk 181)
Wanneer? 27 juli tot en met 27 augustus, telkens van woensdag tot en met zondag. Er zijn 1 à 2 voorstellingen op een dag, om 17 uur en/of 20.30 uur.
Alle info vind je via deze link.
Tickets kan je kopen via deze link.

nacht van het zoute

Op vrijdag 4 augustus 2023 vanaf 17 uur organiseert het Zoutecomité opnieuw hun befaamde Nacht Van Het Zoute. In de Kustlaan en op de Zeedijk, alsook in de zijstraten van deze mondaine handelswijk kun je genieten van tal van modeshows, recepties en events.

Handelaars, juweliers en kunstgalerijhouders bieden hun trouwe klanten een glaasje champagne aan en stellen feestelijk hun allernieuwste exclusieve collecties voor. De Nacht van het Zoute is dan ook onbetwistbaar de meest glamoureuze braderie van het land waar de beau monde elkaar traditiegetrouw rendez-vous geeft.

Waar? Albertplein, Kustlaan, Zeedijk en de zijstraten hiervan.
Wanneer? 4 augustus vanaf 17 uur

BELFIUS ZOUTE SANDCASTLE CHALLENGE

Op zondag 13 augustus 2023 vormt de River Woods Beach Club in Knokke-Heist opnieuw het decor voor de legendarische zandkastelenwedstrijd 'Zoute Challenge'. Deze wedstrijd viert dit jaar bovendien zijn 100ste verjaardag!

Neem deel aan deze wedstrijd met het gezin of met enkele vrienden en beleef een onvergetelijke dag.

Waar? Op het strand ter hoogte van River Woods Beach Club.
Wanneer? 13 augustus, 8 tot 12 uur
Alle info vind je via deze link.

Belfius padel summer gala

Vrijdag is er overdag een amateurtoernooi. 's Avonds zijn er wedstrijden van topniveau waaraan de beste spelers van België en de World Padel Tour deelnemen.

Op zaterdag is er het vervolg van de topwedstrijden gevolgd door een diner in Knokke Out Zoute.

Waar? Royal Zoute Tennis Club, Astridlaan 7
Wanneer? 18 en 19 augustus
Alle info vind je via deze link.

BMW Presents internationaal vuurwerkfestival

Het Internationaal Vuurwerkfestival Knokke-Heist vindt jaarlijks plaats op het strand ter hoogte van de Meerlaan in Knokke-Heist op 18, 20, 22 en 24 augustus om 22 uur. Vier verschillende landen brengen een verhaal met vuurwerk en muziek in een zinderende show. Op 26 augustus sluit Knokke-Heist het festival af en wordt de winnaar bekend gemaakt. 

Waar? Op het strand ter hoogte van Zeedijk-Alberstrand 480
Wanneer? 18, 20, 22, 24 en 26 augustus om 22 uur

zoute beach flower festival

Hoe groot de liefde voor strandbloemen in Knokke-Heist is, bewijst een gloednieuw initiatief: het Zoute Beach Flower Festival, een strandbloemenwedstrijd op initiatief van Compagnie Het Zoute.

Op zaterdag 19 augustus verandert het strand voor het Albertplein, ook gekend als de 'Place m'as-tu vu', in een heuse marktplaats met papieren bloemen. Die dag gaan talloze kinderen de strijd aan om de origineelste strandbloemenwinkel en de creatiefste bloem van het jaar. Deelnemers ontvangen een doos met materiaal en tutorials om een zo origineel mogelijke strandshop te bouwen. Het festival gaat trouwens veel verder dan een wedstrijd.

Naast het concours worden er heel wat extra activiteiten voorzien op het strand. Het Zoute Beach Flower Festival wordt zo een echt familiegebeuren, dat Knokke-Heist een hele dag lang extra onderdompelt in de unieke traditie van papieren strandbloemen.

Waar? Strand voor het Albertplein
Wanneer? 19 augustus
Alle info vind je via deze link.

zomerse vaste waarden

Ook de'vaste waarden' in ons zomerprogramma zetten we graag in de kijker.

Wekelijks zijn er bv. de Aperitief­concerten (op zondag), Parkies (op maandag), Kinderanimatie (op woensdag) en de Folkloremarkt (op donderdag, van 20 juli t.e.m. 10 augustus). Doe verrassende koopjes op onze rommelmarkten, verspreid over de hele gemeente. De Sportstranden staan dan weer garant voor talloze gratis sportactiviteiten. Actief met de kids op stap aan de hand van een zoektocht? Voor de peuters voorzien we de zoemtocht en voor de kindjes vanaf 6 jaar zijn er terug verschillende zoektochten van Vlieg