Zomerse familiepret in Knokke-Heist

Op zoek naar een leuke gezinsuitstap deze zomer? Knokke-Heist is dé gedroomde vakantieplek voor kleine en grote kinderen. Het brede zandstrand en de veilige badzones zijn natuurlijk de eerste aantrekkingspolen voor het jeugdige volkje.

Even genoeg van al dat zwemmen, zandkastelen bouwen, strandbloemen verkopen, vliegeren of andere strandactiviteiten? Ook op andere plaatsen zijn er verschillende activiteiten te doen en staan er tal van kidsproof events op het programma. Ontdek hier onze tips. 

Cirque du Soleil: spektakel voor het hele gezin

Cirque du Soleil komt deze zomer van 27 juli t.e.m. 27 augustus naar Knokke-Heist met de verbluffende show Kurios!

KURIOS speelt zich af in een alternatief maar vertrouwd verleden, in het mechanische lab van een Vorser die ervan overtuigd is dat er een verborgen, onzichtbare wereld bestaat - een plaats waar de gekste ideeën en de grootste dromen wachten. Zodra de Vorser erin slaagt de deur naar deze wereld van wonderen te openen, komt de tijd volledig tot stilstand en valt een opgewekte cast van buitenaardse personages zijn curiosakast binnen, waardoor zijn geïmproviseerde creaties één voor één tot leven komen.

Dit belooft ongetwijfeld hét zomerspektakel aan de kust te worden! 

Bestel je tickets

Great art for great kids: kinderexpo

Beroemde schilderijen op kinderniveau bekijken? Welkom bij Great Art for Great Kids! Voor één keer nemen dieren de rollen over van de figuren van beroemde schilderijen. Of het nu panda’s, biggetjes, ijsberen of nijlpaarden zijn, een complete zoo staat in de spotlights in deze expo.

Via de audiogids leer je het verhaal achter de kunstenaars en hun werken en tussendoor kan je je verwachten aan enkele leuke doe-opdrachtjes.

Bestel je tickets

Cartoonfestival: Familie-expo

Ontdek samen met je kinderen een cartoonwereld vol frivole meisjes, krachtige vrouwen en alles daartussen in Cultuurcentrum Scharpoord. Aan de hand van een uitgebreid doeboekje ontdekken kinderen de tentoonstelling op hun eigen, speelse manier.

De allerjongsten kunnen deelnemen aan workshops in het thema van sterke vrouwen zoals Frida Kahlo, Yayoi Kusama, Coco Chanel

Lees meer

strandbloemen in de kijker 

Elke zomer opnieuw floreert Knokke-Heist. Letterlijk, want op het strand ontluiken dan overal papieren strandbloemen in allerlei kleuren, vormen en maten. Zet zaterdag 19 augustus alvast in je agenda, want dan verandert het strand voor het Albertplein in een heuse marktplaats met papieren bloemen voor het gloednieuwe event: Zoute Beach Flower Festival.

Talloze kinderen gaan die dag de strijd aan om de origineelste strandbloemenwinkel en de creatiefste bloem van het jaar.

Schrijf je in

Zoektochten: educatieve en speelse wandeling

Gezinnen met kindjes tot 6 jaar kunnen deelnemen aan de Zoemtocht Bibi de bij. Het is een kilometer lange educatieve wandeling die start en eindigt in het toerismekantoor van Knokke.

Kinderen tussen 6 en 12 jaar kunnen dan weer aan de slag gaan met de zoektochten van Vlieg. Dit jaar kan je zoektochten doen op 6 verschillende locaties in Knokke-Heist. 

Lees meer

DE GEHEIMEN VAN HET ZWIN... IN LEGO® BLOKJES

Dirk Denoyelle en zijn ploeg van Amazings bouwden voor deze expo meer dan 30 planten en dieren die typisch zijn voor het Zwin in LEGO blokjes. De aandacht gaat hierbij vooral naar wat we niet - of heel moeilijk - kunnen zien in het natuurpark, de geheimen achter de unieke fauna en flora. Uiteraard ontbreekt ook de ooievaar niet. Deze statige vogel krijgt een super eerbetoon in de vorm van een zo goed als twee meter hoog exemplaar in LEGO blokjes, waar je veilig naast kan poseren.

Een ticket voor de expo is inbegrepen in het toegangsticket en biedt ook een hele dag toegang tot het Zwin Natuur Park.

Lees meer

Lumière aan zee: pop-up cinema

Een hele zomer film in Knokke-Heist, want de pop-up cinema 'Lumière aan zee' komt naar Cultuurcentrum Scharpoord van 4 juli t.e.m. 27 augustus! Voor de kinderen staan er leuke familiefilms op het programma.

Lees meer

 

zandkastelenwedstrijd

De Belfius Zoute Sandcastle Challenge viert dit jaar zijn 100e verjaardag en daar moet je ongetwijfeld bij zijn! Neem samen met je familie deel aan deze zandkastelenwedstrijd op 13 augustus en beleef een onvergetelijke dag. 

Lees meer

Namiddag vol Kinderanimatie

Elke woensdagmiddag tijdens de zomervakantie is er gratis kinderanimatie op het Heldenplein. Laat je verrassen tijdens de randanimatie en de creatieve workshops vanaf 14 uur. Om 16 uur kan jong en oud genieten van een spetterende show. Goochelaars, theater, kinderdisco, clowns... Ze komen allemaal langs. 

Ontdek het programma

Kids day @ Kneistival

Ga op zaterdag 22 juli met de kids naar het gratis pop- en rockfestival Kneistival want dan treedt de Ketnetband op. Om 14.30 uur gaat de show van start op het Heldenplein in Heist. 

Lees meer

Kids day @ KH Summer Camp

Deze zomer kan je terecht bij KH Summer Camp op het Evenementenstrand in Duinbergen voor verschillende activiteiten. Op zondag 23 juli is er een gratis kidsdag 'Twist and Drink' vanaf 12 uur.

Lees meer

Iron Kid: Triatlon voor kids

De Iron Kid op 25 en 26 augustus wil jongens en meisjes van 3 tot 12 jaar op een niet-competitieve manier kennis laten maken met triatlon. De uitdaging aangaan en beëindigen is de opdracht, Just 4 fun de leuze. Tijden noteren is bijgevolg uit den boze. Je amuseren en genieten van het applaus, de spandoeken en de aanmoedigingen een must.

Lees meer

Maar eerst het Cultuurfestival

Het zomerse Cultuurfestival brengt van vrijdag 30 juni t.e.m. zondag 2 juli een gratis mix van theater, muziek, comedy en zo veel meer in de tuin van Cultuurcentrum Scharpoord

Geniet met het hele gezin van muzikale optredens van o.a. Pommelien Thijs, van verschillende (familie-)entertainment en de gezellige sfeer. De tuin zal ook gevuld zijn met verschillende foodtrucks.

Ontdek het programma

TEVEEL activiteiten om uit te kiezen?

Neem een kijkje naar onze verschillende overnachtingsmogelijkheden en maak er meteen een welverdiende vakantie van!

Boek je overnachting