Exposities kunstgaleries

Kunstliefhebbers en kunstkopers genieten gans het jaar door van een artistieke beleving in de meer dan 90 kunstgaleries in Knokke-Heist. Ontdek hier een overzicht van de tijdelijke exposities die er plaatsvinden. 

Galerie Sept – Lee Hyun Joung Expo

Neiging tot abstractie, wordt het detail geëvacueerd ten gunste van het gevoel van oneindigheid en het onzekere karakter van het figuratieve element: een golf zou net zo goed een berg kunnen zijn. Tussen elk ononderbroken spoor is het lege wit van het papier geen inactief wit. Het komt overeen met het idee, dat zeer wijdverbreid is in de taoïstische gedachte van leegte en volheid, dat het interval de verbinding maakt tussen zichtbare objecten. En het is precies na een tijd van stilte, stelt Lee Hyun Joung, dat er een lijn ontstaat: er gebeurt iets tegen de achtergrond van niets.

Zeedijk-Knokke 648
nl.galeriesept.com
Heel de zomer lang

Rasson Art Gallery - Exhibition Giampaolo Amoruso

Beroemd over de hele wereld, zijn personages in geblazen glas vormen een vrolijk en levendig gezin waarin de mens met humor wordt getoond. Amoruso werkt met glas, met kleuren, met zijn personages, op een heel spontane manier. Zijn aanpak is creatief. Hij is op zoek naar de juiste beweging, naar geluk, levendigheid en positieve energie. Hij vindt plezier in het beeldhouwkunst, het modelleren van glas, met charme en harmonie. De afwerking is zeer gedetailleerd. Giampaolo volgt zijn eigen pad, de glasblaas-kunst zit hem in de genen. Zijn signatuur is figuratief, uniek en origineel. 

Dumortierlaan 13
rassonartgallery.be
+32 474 93 50 22
15/08 – 30/09

Rasson Art Gallery - JonOne

Op 17-jarige leeftijd begon hij zijn leven als graffitikunstenaar op de muren en treinen van zijn buurt in New York en tagde hij John gevolgd door 156 uit de naam van zijn straat. Al snel maakte hij naam in Parijse artistieke kringen; hij werd in 1990 tentoongesteld in Gallery Gleditsch 45 in Berlijn en nam in 1991 deel aan de tentoonstelling Paris Graffiti, rue Chapon in Parijs.  Sindsdien is hij blijven exposeren over de hele wereld: Tokyo, Monaco, Parijs, Genève, Brussel, New York, Hong Kong en nu weer Knokke. Zijn stijl is een kleurrijke explosie, zowel helder als gedurfd.

Dumortierlaan 13
rassonartgallery.be
+32 474 93 50 22
15/08 – 30/09

Expo/Sure – Helmut Newton

Helmut Newton maakte van mode- en reclamefotografie een bezielde kunst. Deze zomer is het Ravelingengebouw in Knokke-Heist het decor voor zijn unieke expo: meer dan 300 iconische foto’s uit zijn legendarische oeuvre. Soms provocatief, vaak glamoureus, altijd krachtig. ‘Legacy’ opent vrijdag 10 juni en loopt tot 25 september in ‘De Ravelingen’ in Heist.

Koudekerkelaan 33 (Ravelingen)
helmutnewton.be
10/06 - 25/09

Wildlife Photographer of the year – Zwin Natuur Park

De tentoonstelling toont een uniek ensemble van ruim 100 uitzonderlijke natuurbeelden die de aandacht vestigen op het ontdekken, begrijpen en verantwoord omgaan met de natuur. Het gaat om de winnende beelden van de gelijknamige wedstrijd met meer dan 50.000 inzendingen van over de hele wereld. Deze buitengewone beelden brengen een hulde aan de diversiteit van de natuur en bieden een prachtig overzicht: van intieme dierenportretten tot ongerepte natuurlandschappen.

Graaf Léon Lippensdreef 8
www.zwin.be/nl/wildlife-photographer-year
25/06 - 02/10

Atelier Luc Peire - Omtrent Seuphors ‘De Abstracte Schilderkunst in Vlaanderen’

Tijdens de jaren ’50 en ’60 onderhield Luc Peire een inspirerende relatie met Maurits Naessens, leidinggevende figuur van de Bank van Parijs en de Nederlanden, mecenas en gepassioneerd kunstliefhebber en -verzamelaar. Peire bracht de ‘rode bankier’ in contact met Michel Seuphor en dit leidde in 1963 naar het door de Bank gesponsorde prestigieuze kunstboek De Abstracte Schilderkunst in Vlaanderen, een mijlpaal voor de herontdekking van de historische avant-garde. Peter J.H. Pauwels, kleinzoon van Maurits Naessens, kunsthistoricus en curator van FIBAC, cureert dit jaar de zomertentoonstelling in de Stichting Jenny & Luc Peire. Aan de hand van tal van werken uit de Antwerpse FIBAC-verzameling en privéverzamelingen wordt de boeiende totstandkoming van het eerste standaardwerk dat aan de abstracte kunst in onze streken gewijd werd, geëvoceerd.

De Judestraat 64 B
www.lucpeire.com
02/07 - 04/09

Berko Fine paintings - Familie ORLEANS expo

De acht nog in leven zijnde leden van de familie d’Orleans, kinderen van de Graaf van Parijs, belichamen een brede waaier aan talent en kunstdisciplines waaronder aquarel en kindertekeningen, beeldhouwen, verfijnd inlegwerk, fotografie en schilderen met olieverf. De acht familieleden worden deze zomer samen tentoongesteld in Galerij Berko.

Kustlaan 163
www.berkofinepaintings.com
18/08 - 04/09

SVH Gallery - Patrick Nagel

Patrick Nagel slaagt erin om met enkele lijnen een portret te maken dat zo tijdsbepalend is geweest dat het vandaag nog steeds symbool staat voor de periode van begin jaren ‘80. De typische haartstijl, de porcelein-witte huid, scherpe kaakbeenderen, krachtige oogschaduw en volle rode lippen zijn perfect weergegeven in het portret dat Nagel maakte voor de wereldberoemde albumcover ‘Rio’ van Duran Duran. Dit beeld van de typische Nagel-vrouw wordt nog steeds geprojecteerd tijdens hun concerten en ze wordt door de bandleden de Mona-Lisa van de 80’s genoemd.

Zeedijk 785
www.svhgallery.be
03/08 – 18/09

Early Birds Art Gallery - Tim Flach

Waarom Tim Flach zo bekend is? Hij weet als geen ander de diversiteit en schoonheid van de dierenwereld vast te leggen met spannende kleuren, opvallende contrasten en intrigerende composities. Hij beeldt zijn dieren af in (studio)portretten, abstract of in beweging. Hij toont ze tegen eenvoudige achtergronden, zodat wij ons als kijker kunnen concentreren op de details en de morfologische diversiteit. Kom kennis maken met deze niet te evenaren fotograaf tijdens zijn nieuwe expo in Early Birds Art Gallery!  © Tim Flach

Zeedijk 742
www.earlybirdsart.com/
05/08 - 05/09

 

 

 

CWART - Natural Vibes

Onder het thema 'Natural Vibes' tonen Octave Vandeweghe, Olivia van Trigt, Nick Verhaeghe en Olivia de Posson hun inspirerende werken in deze tentoonstelling. Deze vier jonge kunstenaars zijn ieder op hun eigen wijze op zoek naar een manier van expressie waarin natuur, historie, omgeving en beweging een belangrijke rol spelen. De tentoonstelling is iedere donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag geopend vanaf 15 tot 19 uur. 

Kalfstraat 42
www.cwart.be
21/07 - 28/08