Tijdelijke expo's

tijdelijke expo's

In Knokke-Heist kan je meer dan 90 kunstgaleries terug vinden.
Naast het vaste aanbod organiseren ook sommige galeries een tijdelijk expo.

Dit zijn echte must-sees!

Private walls gallery

In de gloednieuwe galerij, Private Walls Gallery, kan je iedere 6 weken werken van binnen- of buitenlandse artiesten bewonderen. Dit zijn veelal veelbelovende talenten die aan de rand van een internationale carrière staan. 

Openingsweekend 23 en 24 maart van 11 - 18 uur. 

Zeedijk 794
www.privatewalls.com
Open in het weekend & vakanties van 14 - 18 uur. 
 

 

Maurice Verbaet Gallery - Francis Dusépulchre, SHAPES / SHADES

De Belgische schilder en beeldhouwer Francis Dusépulchre heeft zowel in België als in het buitenland geëxposeerd en heeft gedurende zijn hele carrière prijzen en onderscheidingen gewonnen. Nadat hij zich had uitgedrukt in figuratieve schilderkunst, sloeg hij in 1969 de weg in van de geconstrueerde abstractie en koos hij voor een compromis tussen schilderkunst en beeldhouwkunst, waarbij hij de voorkeur gaf aan innovatieve materialen zoals masoniet, glasvezel en plexiglas. Het resultaat is een serie geschilderde reliëfs waarin de kunstenaar subtiel speelt met licht en schaduw, concave en convexe oppervlakken met duidelijke efficiëntie hanteert en fijne, subtiele incisies maakt. Zijn werk, modern en krachtig, wordt verrijkt door architecturale integraties, met name voor het Mariemont Museum, het Beaux-Arts metrostation in Charleroi en het cultureel centrum van Nijvel.

Zeedijk 738
www.verbaet.com
Expo open van 4 mei t.e.m. 30 juni 

 

LAUREN VAN MIDDELEM GALLERY OPENT DE DUO EXPOSITIE 'KNOKKE TURNED ON', MET WERKEN VAN DE ANTWERPSE KUNSTENAARS JAN DE LAURÉ EN MATHIEU V. STAELENS

Op zaterdag 15 juni 2024 opent de duo expositie ‘Knokke Turned On’ in de Lauren van Middelem Gallery op de Zeedijk 635. Met een cheeky knipoog naar de populaire Netflix-serie 'Knokke Off', verkent de tentoonstelling de wisselwerking tussen de kunstwerken van Jan De Lauré en Mathieu V. Staelens. Deze tentoonstelling biedt een spannende en provocerende blik op de hedendaagse cultuur en identiteit.

Wanneer: Van 15 juni tot en met 29 juli 2024
Locatie: Lauren Van Middelem Gallery (Zeedijk 635, 8300 Knokke-Heist)
Openingstijden: Open tijdens weekends in juni. Elke vrijdag, zaterdag, zondag en maandag in juli en augustus van 11.30 tot 18 uur. Of op afspraak.
Voor meer info kan je terecht op laurenvanmiddelemgallery.be.