Nieuwe galeries en tijdelijke expo's

nieuwe galeries en tijdelijke expo's

Artpoint Gallery

Nieuwe galerij in Knokke-Heist. Tentoonstelling tot eind april te bezichtigen. 

Door de jaren heen exposeert Art Point Gallery International hedendaagse kunst van nationale en internationale talenten, zowel gevestigd als opkomend. De kunstenaars onthullen hun persoonlijke gezichtspunten - gerelateerd aan hun eigen cultuur en persoonlijke ervaringen - in originele, authentieke schilderijen, sculpturen en installaties.

Zeedijk 674
www.artpointgallery.be
 

BUYSSE

Nieuwe galerij in Knokke-Heist, opening 12 april. 

Zeedijk 700
www.buysse.gallery
Opening 12 april

GALERIE A.A.S - ADI STEURBAUT   

Zeedijk 686
www.adisteurbaut.be
Van 6 april tot 26 mei 2024
Open op zaterdag & zondag van 13u tot en met 17u.

Private walls gallery

In de gloednieuwe galerij, Private Walls Gallery, kan je iedere 6 weken werken van binnen- of buitenlandse artiesten bewonderen. Dit zijn veelal veelbelovende talenten die aan de rand van een internationale carrière staan. 

Openingsweekend 23 en 24 maart van 11 - 18 uur. 

Zeedijk 794
www.privatewalls.com
Open in het weekend & vakanties van 14 - 18 uur. 
 

 

aqualex x van den weghe

Terwijl je op de achtergrond de zee hoort bruisen, kun je er in een prachtige omgeving kennis maken met kunstwerken waarin water centraal staat, exclusieve objecten kopen en uiteraard de AQUALEX-drinkwaterkranen ontdekken.

Kustlaan 249
www.aqualex.eu
Open op maandag, donderdag tot en met zaterdag (10 - 18 uur). Zondag van 11 - 18 uur. 

Maurice Verbaet Gallery - Hugo Claus, aan de andere kant van woorden 

Hugo Claus staat bij het grote publiek vooral bekend als schrijver en dichter. Weinigen weten echter dat hij een begenadigd dubbeltalent was. Gedurende zijn hele carrière heeft hij beeldend werk gemaakt. Deze tentoonstelling met ruim 130 tekeningen, aquarellen, collages en gouaches geeft een representatief overzicht van dit beeldend oeuvre.

Op zondag 24 maart 2024 zal Mark Schaevers persoonlijk aanwezig zijn in de galerij om zijn boek te presenteren en te spreken over Hugo Claus. Vooraf inschrijven is noodzakelijk via de website, voor 15 maart 2024. 
Prijs: €10 - Beperkt aantal plaatsen

Zeedijk 738
www.verbaet.com
Expo open van 10 februari tot en met 28 april 2024

MGALLERY

MGallery werd opgericht door Michèle Van Damme als galerie gespecialiseerd in hedendaagse fotografie gecombineerd met multidisciplinaire kunstwerken. Van contemplatieve zwart-wit fotografie tot inspirerende kleurrijke kunst en objecten. Ontdek kunst online in onze samengestelde collecties van gesigneerde en gelimiteerde edities.

Zandstraat 7
www.mgallery.be
Opening: Begin maart 2024

 

VEERLE DE VOS

Veerle De Vos experimenteert voortdurend met materiaal, kleur, vormen en thema’s. Jaarlijks verruilt ze klei, polyester, edelmetaal en brons voor het vermaarde marmer uit Carrara. De thema’s in Veerles werk zijn zeer gevarieerd alsook het materiaal waarmee ze het ruime spectrum van de vormgeving aanpakt. Steeds merken we echter dat de schepping, het leven, de mens en de wereld centraal staan. Haar kunstwerken zijn kijk- en voelobjecten: tast- en aaibaar, broos en kwetsbaar.

Zeedijk 705
veerledevos.be
Open: zaterdag, zondag en feestdagen (14u - 17u30)

Jones Gallery - Ephemeral life

Ephemeral life is het eerste luik van het grootste project waar Tom ooit aan gewerkt heeft, 6 jaar is hij inmiddels bezig aan deze topreeks van wildlife fotografie. Een bijhorend boek volgt in 2023… De eerste opnames startten al in 2017. Zijn aanpak en visie is sterk variërend van de algemene documentaire wildlife fotografie die we vaak zien. Omwille van de sterk beschermde nationale parken waarin hij heeft gewerkt waren forse investeringen nodig om met speciaal aangepaste voertuigen, rangers en permissies te kunnen en mogen werken. Door zijn artistieke benadering en technische ervaring resulteerde dit in zeer dynamisch werk met uitzonderlijk perspectief.  

Zeedijk 817-818
www.jonesgallery.be/
Open in het weekend van 11.30-13 uur en van 14.30-18.30 uur.