Bistro J.E.T.T.
Insider K.L. ging voor jullie op zoek naar een nieuwe culinaire tip:
Dit is één van mijn toppers in Knokke-Heist. Het is zo’n restaurant waarvan je onmiddellijk weet: dit is een blijvertje. Verfijnd, maar toch in een gemoedelijke, gezellige sfeer. Ik vroeg uitbaters Dries en zijn vrouw Sarah naar ‘hun’ verhaal.
Just.Enjoying.Time.Together
"Veel mensen vragen waarom we het bistro genoemd hebben en niet restaurant. Eerst en vooral klinkt Bistro J.E.T.T. beter dan restaurant J.E.T.T. , maar voor ons is het ook belangrijk dat het niet te stijf verloopt allemaal. De gasten moeten zich hier vooral op hun gemak voelen."
Mensen die binnenkomen met de veronderstelling een dagsoep of spaghetti te kunnen krijgen, worden aangenaam verrast met de eigen gerechten op de menukaart.
Tijd voor een eigen stekje
"Na 6 jaar souschef geweest te zijn in La Trinité te Sluis was het tijd om op eigen benen te staan. Dit was altijd al een droom geweest, maar de verwezenlijking is niet zo evident. Vooral op financieel vlak was het een groot risico. Gelukkig zag mijn vrouw Sarah het zitten om samen de zaak te runnen. Zonder ervaring, maar altijd met de glimlach ging ze er vol liefde voor onze droom tegenaan."
De locatie in het relatief afgelegen Westkapelle had wat mond aan mond reclame nodig, maar ondertussen draait de zaak op volle toeren. De relatief kleine (plaats voor 26 man) zaak, zorgt ervoor dat Bistro Jett met weinig personeel werkt en zo de prijzen drukken voor een culinaire uitstap.
De menukaart
"Ik breng een gastronomische keuken die bestaat uit verse ingrediënten met een klassieke achtergrond waar ik dan een moderne versie van probeer te maken. Het moet mooi ogen, maar het moet vooral lekker zijn! Het menu met 3 of 4 gangen verandert om de 3 à 4 weken, zo blijft het zowel voor ons als voor de gasten gevarieerd. Een nieuw menu samenstellen is voor mij iedere keer opnieuw een aangename uitdaging.
We blijven ons in ieder geval 100 % inzetten om onze klanten te verwennen, want hun positieve commentaren doen enorm veel deugd en geven de voldoening waarnaar we verlangden toen ons ‘eigen stekje’ nog een droom was…"
Staat het water je ook in de mond na de kennismaking met Bistro J.E.T.T.? Reserveer je tafel en ontdek dit blijvertje!
Smakelijk!