De Verdwenen Zwinhavens - Fietstochten met gids

Ontdek het historische Zwinlandschap langs Knokke-Heist, Oostkerke, Hoeke, Sluis en Retranchement.

Ontdek het historische Zwinlandschap langs Knokke-Heist, Oostkerke, Hoeke, Sluis en Retranchement. Samen met een gids fiets je langs wegen die in de middeleeuwen aansluiting vonden op de brede Zwingeul. Op verschillende punten vind je outdoor virtual reality kijkers. Wie door de kijkers loert, komt virtueel terecht in de bruisende middeleeuwse havenstadjes. De gids vertelt je dan weer meer over archeologische vondsten langs de route.

De fietstocht met gids gaat elke woensdag en vrijdag door om 13.30 uur ( van 7 juni tot en met 1 september).

Data & tickets

Tickets ook vooraf verkrijgbaar in Toerisme Knokke. 
De tocht duurt 3.30 uur en start aan het bureau van Toerisme in Knokke (Zeedijk 660). Graag aanwezig zijn tegen 13.20 uur. 

Interesse om deze fietstocht met een groep vrienden, je bedrijf of familie te organiseren? Contacteer onze afdeling MICE (mice [at] knokke-heist.be) voor een offerte en meer info. 

Wat mag je verwachten?

Wens je graag meer uitleg door een ervaren gids? Sluit dan zeker aan op onze begeleide fietstocht langs de Verdwenen Zwinhavens.

Een enthousiaste gids neemt je mee langs het historische landschap van de Zwinstreek en geeft je graag een nieuwe kijk op de rijke geschiedenis in onze regio. Maak kennis met de unieke natuur en zijn uitzonderlijke dijken, eeuwenoude forten, archeologische fondsen en middeleeuwse steden.

Wanneer

Van 7 juni tot en met 1 september, telkens op woensdag en vrijdag om 13.30 uur.

PRAKTISCH

Vertrek: Dienst Toerisme (Zeedijk 660, kant Lichttorenplein) om 13u30 uur. We vragen de deelnemers om aanwezig te zijn vanaf 13.20 uur

Afstand: +/- 40 km.

Duur: De begeleide fietstocht duurt 3.30 uur. 

Prijs: € 9 per persoon
Reserveer je tickets op voorhand! 

We raden aan om met de elektrische fiets mee te rijden.

Reserveer je tickets hier

 

Culinaire fietstocht met gids

Je kan langs de fietsroute én in de Zwinstreek ook écht van de middeleeuwen gaan proeven, letterlijk! Uit opgravingen en na het uitpluizen van oude toltarieven, kwamen verrassende resultaten naar boven over de middeleeuwse keuken. Foodarcheoloog Jeroen van Vaerenbergh nam een duik in die overvolle voorraadkast van de middeleeuwse Zwin. Hij werkte op maat met een 30-tal streekproducenten, ijsjesmakers, brouwers,... maar ook met bistro's, restaurants, b&b's,... om met middeleeuwse ingrediënten hedendaagse creaties te maken of om mee te zoeken naar de verborgen middeleeuwen in bestaande producten.

Tijdens deze fietstocht stop je bij Hotel St Pol waar je kan smullen van een uitgebreid ontbijtbuffet met ruime keuze aan versgebakken ontbijtkoeken, diverse soorten broodjes, een verse fruitsalade, knapperige granola's, noten, yoghurt, diverse vruchtensappen, vegetarische opties en heerlijke koffiebereidingen zoals cappuccino, latte macchiato of één van onze verschillende losse theesoorten. 
In samenwerking met foodarcheoloog Jeroen Van Vaerenbergh heeft Hotel St Pol middeleeuwse gerechten samengesteld, waarmee je wordt meegenomen op een culinaire reis door de Middeleeuwen van de Zwinstreek.

De lokale producten zorgen voor een authentieke smaakbeleving en dragen bij aan duurzaamheid. Proef het Knocks Polderbrood, de Confituren van Zoetepolder of de yoghurt en Hollandse vlaai van de Heerenhoeve in Oostburg. 

Praktisch

De fietstocht met gids gaat tweewekelijks door op woensdag en start om 9 uur. We rijden eerst naar Hotel St Pol waar de deelnemers genieten van een uitgebreid ontbijt. Na het ontbijt zetten we de tocht verder langs de Verdwenen Zwinhavens.

Vertrek: Dienst Toerisme (Zeedijk 660, kant Lichttorenplein) om 9 uur. 

Afstand: +/- 40 km.

Duur: De begeleide fietstocht duurt tot ongeveer 13.30 uur. 

Prijs: € 39 per persoon
Reserveer je tickets op voorhand! 

We raden aan om met de elektrische fiets mee te rijden.

Reserveer je tickets hier