De Verdwenen Zwinhavens - Fietstochten met gids

Ontdek het historische Zwinlandschap langs Knokke-Heist, Oostkerke, Hoeke, Sluis en Retranchement.

Ontdek het historische Zwinlandschap langs Knokke-Heist, Oostkerke, Hoeke, Sluis en Retranchement. Samen met een gids fiets je langs wegen die in de middeleeuwen aansluiting vonden op de brede Zwingeul. Op verschillende punten vind je outdoor virtual reality kijkers. Wie door de kijkers loert, komt virtueel terecht in de bruisende middeleeuwse havenstadjes. De gids vertelt je dan weer meer over archeologische vondsten langs de route.

De fietstocht met gids gaat elke woensdag en vrijdag door om 13.30 uur ( van 6 april tot en met 30 september).
RESERVEER JE TICKETS OP VOORHAND. 
Tickets ook vooraf verkrijgbaar in Toerisme Knokke. 
De tocht duurt 3.30 uur en start aan het bureau van Toerisme in Knokke (Zeedijk 660). Graag aanwezig zijn tegen 13.20 uur. 

Interesse om deze fietstocht met een groep vrienden, je bedrijf of familie te organiseren? Contacteer onze afdeling MICE (mice [at] knokke-heist.be) voor een offerte en meer info. 

Wat mag je verwachten?

Wens je graag meer uitleg door een ervaren gids? Sluit dan zeker aan op onze begeleide fietstocht langs de Verdwenen Zwinhavens.

Een enthousiaste gids neemt je mee langs het historische landschap van de Zwinstreek en geeft je graag een nieuwe kijk op de rijke geschiedenis in onze regio. Maak kennis met de unieke natuur en zijn uitzonderlijke dijken, eeuwenoude forten, archeologische fondsen en middeleeuwse steden.

Wanneer

Van 6 april 2022 t.e.m. 30 september 2022, telkens op woensdag en vrijdag om 13.30 uur.

PRAKTISCH

Vertrek: Dienst Toerisme (Zeedijk 660, kant Lichttorenplein) om 13u30 uur. We vragen de deelnemers om aanwezig te zijn vanaf 13.20 uur

Afstand: +/- 40 km.

Duur: De begeleide fietstocht duurt 3.30 uur. 

Prijs: € 9 per persoon
Reserveer je tickets op voorhand! 

We raden aan om met de elektrische fiets mee te rijden.

Reserveer je tickets hier