Kneistival

Heldenplein
Heldenplein 12
,
8300 Knokke-Heist
19.07.2024 > 21.07.2024 - 19:00 > 23:00
gratis

Kneistival is een gratis pop- & rockfestival in Knokke-Heist. Op het Heldenplein, vlakbij het prachtige strand, kan je genieten van een waanzinnige sfeer en fantastische liveconcerten van lokale, nationale en internationale bands. Dit jaar vindt het festival plaats van vrijdag 19 juli tot en met zondag 21 juli.

vrijdag 19 juli

20uur: Isakander Moon
De 22-jarige Zelzatenaar Iskander Moens heeft er ondanks zijn jonge leeftijd al een uitgebreid muzikaal parcours op zitten. Hij was de afgelopen 2 jaar actief als producer, sessie-muzikant en songwriter voor onder andere Mooneye, The Starlings, Ibe, Camille, Lea Rue en Yves Paquet. Tegelijkertijd timmerde Iskander in alle stilte aan de weg als solo-artiest. Als Iskander Moon wil hij simpele, integere popsongs brengen met pakkende teksten, gezongen van achter zijn ivoren toetsen/piano. Denk Bon Iver, Chris Martin, James Bay en Tom Odell. Ongetwijfeld een buitengewoon mooie opener voor deze editie!

21uur: Admiral Freebee
Admiral Freebee zet de viering van het 20-jarig bestaan van zijn naamloze debuutplaat verder! Een Belpop-klassieker van formaat! Exact 20 jaar later heeft het album nog geen gram aan actualiteit of luisterplezier ingeboet en volgden er nog heel wat sterke platen. Bovendien is zijn eerste passage op Kneistival ook exact 20 jaar geleden, dus kon de admiraal op deze editie niet ontbreken.

22:30uur: Thumpasaurus (USA)
In the beginning there was...Thump! Thumpasaurus is een krankzinnige vijfkoppige Amerikaanse punk/funkband. De band brengt een ijzersterke liveperformance met bakken energie een een vleugje absurditeit. Dit saamen met hun witte jumpsuits vormt een excentrieke live-ervaring. Welcome to the Thumpaverse!

zondag 21 juli

20uur: Jack Vamp & The Castle Of Creep
Jack Vamp won StuBru's Nieuwe Lichting in 2023 maar gooide hun muziekstijl na deze glorieuze victorietocht helemaal om. Hun vibe neemt zowel je heupen als je hart mee en geeft een kaleidoscopische weergave van Arthur Boussirons innerlijke leefwereld. De sound doet denken aan '80 tunes met een aanstekelijke nu-soul sound, en een groove die knipoogt naar Marvin Gaye, Flying Lotus en Funkadelic.

21uur: Flemming
Vernoemd naar de zanger van Queen is het geen wonder dat Flemming Freddie Viguurs, bekend als FLEMMING, een passie heeft voor muziek. Met zijn debuutsingle Amsterdam zette hij de toon in de hitlijsten met een nieuw, fris & uniek geluid. In het najaar van 2022 bracht hij zijn debuutalbum Flemming uit, wat 15 weken aansluitend op nummer 1 in de Spotify hitlijsten heeft gestaan. Hits zoals "Automatisch", "Terug Bij Af", "Champions League" tonen dat deze Noorderbuur over bakken talent beschikt. Ondertussen moesten heel wat podia van de grootste festivals in Nederland eraan geloven en deze topper is dit jaar gewoon te zien op Kneistival!

22:30 uur: Les Truttes
Les Truttes presenteren ‘The Tremendously Royal Unbelievable Theatre Tour’! Een nieuw en betoverend totaalspektakel. Het majestueuze ‘T.R.U.T.-theater’ opent zijn deuren voor een verbluffend schouwspel waar de grenzen van entertainment vervagen. Les Truttes nemen je ook deze keer mee op een muzikale reis vol verrassingen, waarbij geen enkel genre veilig is voor hun unieke interpretatie. Elk nummer is onverwacht meeslepend, elke act ongedacht aangrijpend. Les Truttes zijn een hitmachine aan een moordend tempo, een genadeloze ‘live experience’.
Spectacular! Spectacular!
Komt dat zien!

 

INFO & MORE

Concerten
Party