Gij Zijt Het / Johan Heldenbergh & Jozefien Mombaerts 20 uur

Cultuurcentrum Scharpoord
Maxim Willemspad 1
,
8300 Knokke-Heist
27.01.2024 - 20:00
€ 18,00

“Zou u meer liefhebben en meer lijden, of minder liefhebben en minder lijden? Dat is, denk ik, uiteindelijk de enige vraag”

In GIJ ZIJT HET voeren twee mensen een filosofisch, politiek gesprek over liefhebben in wat wetenschap- pers ‘de eenzaamste eeuw’ noemen. Ze vragen zich luidop af of het ons niet afgeleerd wordt om liefdevol in verbinding te gaan met elkaar.

Eenzame mensen consumeren nu eenmaal meer en beter. Wat is het alternatief voor Tinder en blind getrouwd? Tegelijk is de voorstelling een lichamelijke poging om, pijnlijk genereus, een onbewuste, passionele kwetsbaarheid te tonen.

GIJ ZIJT HET is een pleidooi voor de irrationele liefde, voor het grenzeloze liefhebben tegenover de efficiënte zoektocht naar de meest doeltreffende relatie. Worden we in ons liefhebben geleid door de maatschappij waarin we leven? Hoe cultureel bepaald is liefde? Moeten we opnieuw leren liefhebben?

Credits

Concept: Jozefien Mombaerts

Tekst en Spel: Jozefien Mombaerts & Johan Heldenbergh

Muziek: Joeri Cnaepelinckx

Licht en geluid: Diederick De Cock

Foto: Wouter van Vooren

BIO

Jozefien Mombaerts probeert in haar werk de kwetsbaarheden van de mens bloot te leggen. Theater als medium dat onderzoekt, bevraagd, troost, en verbindt.

Haar debuutvoorstelling ‘Een Pleidooi voor Zelfmoord’, gemaakt en geproduceerd door de Kopergietery in Gent in samenwerking met De Grote Post in Oostende werd een kwetsbare monoloog die het taboe rond zelfdoding aangaat en kreeg mooie reacties van pers en publiek.

Met GIJ ZIJT HET is Jozefien toe aan haar tweede professionele productie en vroeg ze haar liefdespartner Johan Heldenbergh (Massis the Musical, The Broken Circle Breakdown, MARX, ...) om naast haar op scène te staan en mee te werken aan het (tekst)materiaal.

Cultuur