Lezing: Denoyelles voor het klimaat (NL)

Zwin Natuur Park
Graaf Leon Lippensdreef 8
,
8300 Knokke-Heist
22.09.2023 - 19:00
€ 15,00
Prijs: €15 voor volwassenen (of €17 aan de kassa) en €7 voor kinderen t.e.m. 17 jaar en voor abonnees.

Yanaika Denoyelle (1993) is bio-ingenieur in de milieuwetenschappen, en haalde daarbovenop nog eens een Master Climate Change aan de universiteit van Edinburgh. Ze is mede-auteur van “De Klimaatschok”(Lannoo), de bestseller van Econopolis, waarin ze samen met Geert Noels en Kristof Eggermont 20 – haalbare – klimaatoplossingen voor België beschrijft.

Laura Denoyelle (1991) is ingenieur-architect en specialiseerde zich in circulair bouwen. Ze schreef, voortbouwend op haar thesis, het boek “Tiny Homes” (Borgerhoff & Lamberigts) waarin ze onder meer uitlegt op welke manier Tiny Homes en Tiny Living een deel van de oplossing van de klimaatproblematiek kunnen zijn.

Dirk Denoyelle (1964) is ... vader van de andere twee Denoyelles.

Maar hij heeft ook ergens een ingenieursdiploma, is komiek én gerenommeerd LEGO kunstenaar. In opdracht van Technopolis bouwde hij “Science&Stones”, een tentoonstelling over wetenschap, milieu en klimaat, gebouwd met LEGO steentjes. Die expo stond zelfs een paar maanden in het Koninklijk Paleis in Brussel. Zijn boek “Brillant Bricks” (Borgerhoff & Lamberigts) gaat over de Deense blokjes, en vermelden we vooral voor de volledigheid.

Samen brengen ze in deze lezing elk vanuit hun invalshoek een genuanceerd positieve boodschap over de nochtans ernstige problematiek. En ja, er mag ook gelachen worden.

Achteraf is een bezoek aan de tentoonstelling en een signeersessie voorzien.

 

Natuur