Foto Knokke-Heist

Van 26 maart tot 12 juni kan je in Cultuurcentrum Scharpoord terecht voor de opvallend geënsceneerde en prikkelende foto’s van Frieke Janssens en de bijzondere stalletjes in een mistig decor van Servaas Van Belle. Beide tentoonstellingen stellen voor het eerst nieuw werk van de twee fotografen voor aan het grote publiek in Knokke-Heist en worden ook vergezeld van een publicatie, uitgegeven door Hannibal Books. Foto Knokke-Heist is dagelijks open (behalve op dinsdag) in Cultuurcentrum Scharpoord op een boogscheut van de Lippenslaan en net naast het Zegemeer. Zeker een bezoekje waard tijdens je verblijf in Knokke-Heist! Tickets bestel je eenvoudig via de webshop van de gemeente Knokke-Heist.

Frieke Janssens (Brugge, 1980)

Frieke Janssens bouwde de voorbije twee decennia een stevige reputatie op in binnen- en buitenland met haar opvallende geënsceneerde fotografie. Haar foto’s vertrekken vaak niet vanuit de realiteit, maar vanuit haar verbeelding. Ze gebruikt haar studio zoals een schilder zijn canvas gebruikt. Het is een plek waar ze alle fotografische parameters– licht, compositie, modellen, setting, achtergrond – helemaal onder controle kan houden.

‘LIGHTNESS’ is de titel van haar nieuwste expo in Knokke-Heist met bijhorend boek, gepubliceerd door Hannibal Books. Het is een gloednieuwe reeks met figuren die lijken te zweven. Een louterende expo over de mens, de drang naar escapisme en de individuele zoektocht naar zingeving.

Servaas Van Belle (Knokke-Heist, 1978)

STAL – Vernacular Animal Sheds, het eerste boek van fotograaf Servaas Van Belle, is een monografisch naslagwerk waar hij vijf jaar lang aan werkte en duizenden kilometers voor vrat. In alle uithoeken van België ging hij op zoek naar de meest tot de verbeelding sprekende stalletjes om ze daarna consequent onder dezelfde ideale lichtomstandigheden te fotograferen. En ideaal betekent voor Van Belle: dichte mist.  

Foto Knokke-Heist heeft de eer een selectie uit deze monografie voor het eerst aan het publiek te mogen tonen.

OPENINGSUREN

26 maart t/m 12 juni 2022 in Cultuurcentrum Scharpoord, Maxim Willemspad 1, 8300 Knokke-Heist

Maandag, woensdag, donderdag en zondag: van 10 tot 18 uur. Laatste tijdslot om 17 uur.

Vrijdag en zaterdag: van 10 tot 19 uur, laatste tijdslot om 18 uur.

Dinsdag gesloten.

Tijdens de paasvakantie wel open op dinsdag 5 april en 12 april. 

De ingang is aan de kant Zegemeer (Lispannenlaan).

TICKETS

€ 10 standaardprijs  

€ 8 Uitpas Knokke-Heist & Vlaanderen, <26 jaar, EDC-houders, groepen + 10 personen, leden van Davidsfonds en Gezinsbond.

Gratis voor <18 jaar en begeleider EDC-houders).  

Het ingangsticket geldt voor beide tentoonstellingen.

Tickets online te koop via de webshop van de gemeente Knokke-Heist.