Geen grote sportevenementen tot eind september in Knokke-Heist

zaterdag, 8 mei, 2021 - 14:15

Het Gemeentebestuur Knokke-Heist heeft de beslissing genomen om deze zomer (tot eind september) geen grote sportevenementen te organiseren. De sportdienst coördineert sinds begin februari de werking van het vaccinatiecentrum in Knokke-Heist en de vaccinatiesnelheid wordt dermate opgedreven de komende maanden dat dit niet te combineren valt met de organisatie van grootschalige sportevenementen in de zomerperiode.

 

Zo wordt een jarenlange traditie voor het tweede jaar op rij doorbroken en zal er ook dit jaar geen strandloop, zeezwemmen, Iron Kid, Finishers Triatlon, Zwintriathlon of Halve Triatlon kunnen plaatsvinden in onze mooie en sportieve kustgemeente. Na twee moeilijke coronajaren wordt vanaf het najaar echter alles in het werk gesteld om in 2022 met hernieuwde krachten een aantrekkelijke sportkalender aan te bieden aan alle sportievelingen.

Geen sportevenementen betekent niet dat sportievelingen deze zomer op hun honger blijven zitten in Knokke-Heist. De uitstekende sportinfrastructuur in de gemeente en de schitterende natuur bieden tal van mogelijkheden aan recreatieve sporters. Bovendien zijn er met de nieuwe padelvelden in Duinbergen en het Zoute, de extra kabelbaan aan Lakeside Paradise en de WK Stravaroutes nog mogelijkheden bijgekomen. Passieve sporters hebben met de Baloise Belgium Tour (10 juni) en de Baloise Ladies Tour (10 juli), de World Padel Tour (27-29 augustus) en de start van het WK tijdrijden (19-22 september) alvast ook voldoende om naar uit te kijken de komende maanden.

In het najaar van dit jaar zou alvast nog de Early Bird Run en een nieuwe Trail Run georganiseerd worden. Hierover volgt later meer nieuws. De reeds ingeschreven deelnemers voor de Zwintriathlon en de Halve Triatlon ontvangen snel een persoonlijke mail over deze annulering.