Knokke-Heist, een waar hondenparadijs

dinsdag, 31 januari, 2017 - 11:45

 

Insider Viviane en haar leuke hond 'Happy' wonen nog niet zo lang in Knokke-Heist. In deze blogpost vertelt ze waarom Knokke-Heist een waar hondenparadijs is:  "Overal waar je kijkt lopen baasjes met honden rond: alle maten en gewichten, rassen en kleuren komen hier aan bod!".

Iedereen dierenvriend

Het eerste dat me opvalt, is hoe honden bijna overal vriendelijk onthaald worden. In de meeste brasserieën en cafés staat er een bakje water klaar voor dorstige viervoeters en ook in de meeste winkels kan je rustig rondkuieren met de hond zonder een vieze blik te krijgen. Een echte verademing en een situatie die mijn hond Happy snel in de smiezen had. Ik ben nu vaste klant bij Brasserie Nemrod waar mijn hond me altijd binnen trekt omdat ze daar een koekje krijgt! 



Shoppen voor viervoeters

Knokke-Heist is ook de thuishaven van waarschijnlijk de fijnste hondenboetiek in België: CH&W! Dit leuke adresje aan de Lippenslaan 157 is een echte conceptstore. Je vindt er niet alleen de laatste snufjes in leibanden en andere accessoires, maar er wordt ook aan het welzijn van de hond gedacht. Het CH&W team-  inclusief Waldorf, de hond des huizes – verzorgt uw hond in het gezellig ingerichte toiletage salon achterin de winkel. Alle rassen, groot en klein, worden hier met veel liefde gewassen en getrimd volgens de regels. Zelfs kleine puppy’s mogen – gratis! – op gewenning komen zodat ze later niet schrikken als ze door een vreemde gewassen en geborsteld worden. Happy is uiteraard vaste klant hier en laat zich graag pamperen om er weer als een echte diva uit te zien.

Rennen over het strand

In de wintermaanden (vanaf 16 oktober tot 14 maart) mogen de honden zich uitleven op het strand.  Baasjes kijken naar de mooie winkels, huizen en villa’s, hondjes snuffelen en snuffelen naar al die geurtjes die door hun vriendjes zijn achtergelaten. Of wat dacht je van een fikse wandeling rond het Zegemeer waar je dan ook de eendjes kan gaan voederen?  Meer inspiratie nodig om samen met je trouwe viervoeter op stap te gaan? Bekijk ook even onze andere 'hondenblog': Hondenwandeling met V.V. en Happy

Mijn hond Happy neemt je graag mee op stap, maar laat me zeker jouw favoriete wandelplekjes weten! 

Tot Woefs!