Knokke-Heist & omgeving telt 20 Michelinsterren

Header Toprestaurants Brochure 2019
Maandag, 28 januari, 2019 - 15:15

DE 10de EDITIE VAN “TOPRESTAURANTS IN KNOKKE-HEIST EN OMGEVING”

De unieke brochure ‘Toprestaurants Knokke-Heist & omgeving 2019’ werd dinsdag voorgesteld aan de pers: de Michelin en Gault&Millau toppers samengebundeld in een heerlijk culinair overzicht! Knokke-Heist heeft de voorbije jaren in België en ver daarbuiten een bijzonder sterke culinaire reputatie opgebouwd en is absolute koploper op vlak van gastronomie. Dit bewijzen nogmaals de uitzonderlijke resultaten in de smaakvolle brochure: 20 Michelinsterren verdeeld over 16 restaurants alsook 79 culinaire adressen geselecteerd door ook Gault&Millau met maar liefst 8 nieuwkomers & 16 stijgers.

Uitvalsbasis voor de persvoorstelling dit jaar was Ramskapelle, het lekkerste polderdorp van Vlaanderen. Dit pittoreske dorp biedt een waaier aan culinaire topbelevingen omgeven door een rustiek akkerlandschap. Denk maar aan Het Kantientje die 14/20 behaalt en De Kruier die met 13.5/20 niet alleen hoger scoort dan vorig jaar maar dit jaar een Gault&Millau lievelingsadresje is.

Knokke-Heist heeft vele karakters en kan je niet samenvatten in 1 zin. Zowel voor de levensgenieter als de fijnproever heeft Knokke-Heist alles in huis. Fashion shoppen, kuieren langs de zandstranden, een blik op de buitengewone kunstcollecties of gastronomisch toptafelen… alles is er mogelijk. In Knokke-Heist vindt u toprestaurants die aan elke smaak beantwoorden. We zetten de topscores binnen Knokke-Heist voor u op een rijtje.

Bartholomeus met chef Bart Desmidt aan het kookfornuis behoudt zijn opmerkelijke 2 Michelinsterren en een Gault&Millau score van 18/20. Cuines 33 met 17/20 en Sel Gris met 16.5/20 behouden beiden hun Michelinster en hun ijzersterke Gault&Millau punten. Ook gevestigde waarden Il Trionfo 15.5/20, Escabèche 15/20, Brasserie Bristol 14.5/20 en Esmeralda met 14.5/20 blijven sterk scoren.

Als culinaire trekpleister bij uitstek is het voor Knokke-Heist goed dat er ook enkele nieuwe gastronomische top adresjes in de lijst staan. De onlangs geopende restaurants Mas Brasa en Vinum Sensum vallen dan ook meteen in de prijzen en scoren beiden 14/20 en het hard labeur van nieuwkomer Bistro Marie werd terecht met een 13/20 beloond.

Stijgers dit jaar zijn Bel-Etage met 14.5/20, ‘Aziaat van het jaar 2018’ Boo Raan met 13.5/20, Le Coup Vert met 13.5/20 en Bistro Jett met 13/20.  

In deze brochure werden ook buiten Knokke-Heist, binnen een straal van 25 km, tal van culinaire adresjes geselecteerd. Denk maar aan De Jonkman in Brugge en De Kromme Watergang in het Zeeuws-Vlaamse Hoofdplaat die beiden 2 Michelinsterren en een score van 18/20 op hun palmares mogen schrijven.

Het culinair vlaggenschip van Sergio Herman, Pure C, werd met een tweede Michelinster en een score van 17.5/20 beloond. Zijn gastronomisch universum AIRrepublic in de jachthaven van Cadzand-Bad behoudt zijn Michelinster en verdiende een mooie score van 15.5/20. Ook zijn nieuwste realisatie Blueness, een op Japan geinspireerde bar gevestigd in het Strandhotel, rijft meteen een royale score van 14.5/20 binnen.

Vergeet daarbij ook niet de Gault&Millau nieuwkomers met name Goesepitte43, Komtuveu, Villa De Torre en Yelo. Als stijgers sommen we graag Goffin, Schatteman, Floris, Tête Pressée, Franco Belge, Assiette Blanche, Bistro O-Point, La Buena Vista, Cantine Copine, ’T Jong Gerecht en Bistro Rombaux op.

Met “Toprestaurants in Knokke-Heist en omgeving 2019” krijgt de fijnproever alvast een overzicht van gastronomische topadressen boordevol smaakexplosies.

De brochure is voortaan beschikbaar bij Toerisme Knokke-Heist, Zeedijk-Knokke 660, 8300 Knokke-Heist. Geef een belletje op 050 630 380 of stuur een mail naar toerisme [at] knokke-heist.be om jouw exemplaar te bemachtigen via de post.