Originele strandbloemen in 5 simpele stappen met guestblogger Anne-Catherine Gerets (CloClo)

woensdag, 15 augustus, 2018 - 13:45

Een bloemenwinkel van crêpe papier hoort bij een dagje strand in Knokke-Heist. Ik kan me nog goed herinneren dat ik als kind al vroeg begon te schuppen om een prachtige toonbank te maken waar ik de bloemen van mijn mama kon etaleren. Op het harde zand schreef ik dan het aantal couteaux schelpen die ik er voor vroeg. Zelf iets ondernemen zat er dus al van jongs af aan in. 

Ik kan haast niet wachten wanneer mijn kinderen later zelf hun eigen bloemenwinkel open doen. In deze eerste zomertutorial toon ik jullie graag wat voor bloemen ik zelf zou maken. Super simpel, maar een leuke variant op de bloemen die je vaker ziet.

Wat heb je nodig?

 

Hoe ga je te werk?

1. Bind een aantal plantenstokjes samen met crêpe band om de stengel te maken. Tip!De crêpe band kleeft enkel op zichzelf. Vervang eventueel door groene washi tape of crêpe papier, maar dit komt sneller los.  

2. Teken met de losse hand 2 vormen op een blad papier die later dienen als bloemblaadjes. 1x in de vorm van een hart en 1x in de vorm van een druppel. Knip de vormen uit.

3. Gebruik de vormen als sjabloon om plusminus 15 x een hartje en 15x een druppel uit het crêpe papier te knippen. Tip!Vouw het crêpe papier een aantal keer over elkaar en bevestig met nietjes. Zo kan je snel meerdere vormen uitknippen.

4. Maak de bloemblaadjes levendiger en minder stijf door het crêpe papier zachtjes uit te rekken.

5. Bevestig de bloemblaadjes op de stengel. Dit doe je door telkens 3 blaadjes geschrankt rond de stengel te binden en te bevestigen met crêpe band. Start met de bloemblaadjes in druppel vorm.  

Et voilà, na deze 5 stappen heb je een prachtige strandbloem voor je bloemenwinkel. Ik spoor jullie aan om hier nog verder creatief mee aan de slag te gaan. Enkele ideetjes:  

  • Versier de bloemblaadjes met verf of spetters water
  • Gebruik washi tape om de stam op te vrolijken
  • Experimenteer met een gouden stam

Als je mijn tips hebt gebruikt, plaats dan zeker een foto online met de hashtag #myKH en de tags @annecatherine_cloclo @myknokkeheist!

Kom trouwens snel weer een kijkje nemen, want dan deel ik mijn tweede tutorial met jullie. Daarin gaan we creatief aan de slag met schelpen!