Tover je strandvondsten om tot decoratie voor je vakantieplek met guestblogger Anne-Catherine Gerets (CloClo)

vrijdag, 17 augustus, 2018 - 20:00

Wanneer ik in Knokke-Heist ben, hou ik van een wandeling langs de waterlijn. Ik kom er niet alleen tot rust, maar vind er ook steeds weer prachtige schelpen. Dan begint mijn creativiteit te borrelen en wil ik er meteen mee aan de slag. Wist je dat je deze schelpen makkelijk kanomtoveren tot leuke decoratie voor je vakantieplek of strandcabine? In deze tutorial deel ik hoe je dit kan doen. Het is trouwens een leuke activiteit om samen te doen!  

Wat heb je nodig?

Hoe ga je te werk?

1. Knip een stuk karton uit met afmetingen die je voor je decoratiestuk voor ogen hebt.

2. Plak met hobbylijm de houten stokjes nonchalant op het karton en laat drogen. Tip!Ook ijsstokjes of lange schelpen zoals mesheften werken voor deze DIY

3. Leg een knoop in het jutte touw en bevestig de uiteinden met de hobbylijm op de achterkant van het karton. Laat goed drogen.

4. Beschilder de houten stokjes en schrijf met verf een woord of quote met een kleur naar keuze Tip!Dit is geen exacte wetenschap. Door nonchalant te schilderen, creëer je hetzelfde effect als wanneer de verf van je strandcabine door het schuren van het zand afgegaan is. 

5. Kleef met hobbylijmde kleinste schelpjes op de eerste letter van je woord of quote.

6. Verdeel de hobbylijn over de onderkant van het decoratiestuk en versier met schelpen of andere vondsten en zand. Laat goed drogen.

Et voilà, je hebt niet alleen een mooi decoratiestuk voor je strandcabine of vakantieplek maar ook een leuke activiteit samen gehad! Deze DIY is trouwens geen exacte wetenschap, je kan experimenteren met kleuren en teksten! Ik maakt twee verschillende voorbeelden.

Als je mijn tips hebt gebruikt, plaats dan zeker een foto online met de hashtag #myKHtutorial en de tags @annecatherine_cloclo @myknokkeheist!