Recreatie

FIETSEN EN WANDELEN

FIETSROUTES

Op www.iedereenfietst.be vind je alle beschikbare lussen en kan je zelf een traject samenstellen.
De toegankelijke fietslussen staan ook op de verschillende fietskaarten die je kan bestellen bij Westtoer of verkrijgen bij Toerisme Knokke en Heist.

WANDELROUTES

 • Op www.iedereenfietst.be vind je de beschikbare wandelroutes.
  De toegankelijke wandelroutes staan ook op de verschillende wandelkaarten die je kan bestellen bij Westtoer of verkrijgen bij Toerisme Knokke en Heist.
   
 • Het Zwin Natuur Park is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Bekijk hier de info.
   
 • Iedereen kent wel het Zwin, maar minder bekend en minstens even belangrijk zijn de aanpalende Zwinbosjes, 'De Zwinduinen en -polders’.
  De wandelroute ‘Zwinduinen en -polders’ is de eerste Groene Halte+-wandelroute in Vlaanderen. Het grootste deel van het traject kan namelijk zowel door blinden en slechtzienden als door rolstoelgebruikers volledig zelfstandig afgelegd worden - met behulp van de routebeschrijving en de kaart in de brochure, de grootletterversie en eventueel de audio- en gpxbestanden die ter aanvulling kunnen gedownload worden via www.groenehalte.be. (enkel in het Nederlands en in het Frans)

TOEGANKELIJK STRAND

STRANDJUTTER

De strandjutter is een rolwagen waarmee een minder mobiel persoon door het zachte zand tot aan de vloedlijn kan worden geduwd.  

De strandjutter wordt tijdens openingsperiode van de reddingsdienst GRATIS uitgeleend tegen afgifte van identiteitskaart bij de eerste hulppost Albertstrand ter hoogte van de Zwaluwenlaan ​en eerste hulppost ter hoogte van het Lichttorenplein.
De openingsperiode kunt u hier raadplegen.

Tijdens juli/augustus is er ook een strandjutter GRATIS te verkrijgen via het sportstrand in Heist.

Reservatie is aan te raden en dit kan telefonisch via G 0474 94 68 47 (Zwaluwenlaan) en G 0474 94 35 26 (Lichttorenplein)

Loopplanken

Ten behoeve van mindervaliden met een rolstoel of gezinnen met een kinderwagen zijn er op de verschillende stranden ook houten loopplanken aangelegd. Deze passerelles vind je op volgende locaties:

 • Heist (ter hoogte van het Heldenplein)
 • Duinbergen (ter hoogte van de Lentelaan)
 • Albertstrand (ter hoogte van de Zwaluwenlaan)
 • Knokke (ter hoogte van de Zwaluwenlaan en het Lichttorenplein)
 • het Zoute (ter hoogte van het Albertplein)

ZON, ZEE… ZORGELOOS

In juli en augustus vind je in de meeste kustgemeenten een toegankelijke strandomgeving en opgeleide assistenten. Met steun van de provincie West-Vlaanderen en de deelnemende kustgemeenten.

Meer informatie vindt u op www.vlaanderen.be/inter/zon-zee-zorgeloos

SPORTINFRASTRUCTUUR

Meer info vind je op www.toevla.be

CULTUUR

CC Scharpoord
Maxim Willemspad 1
8300 Knokke-Heist
T +32 (0)50 630 430
cc.ticket [at] knokke-heist.be

EVENEMENTEN

Evenementen worden steeds vaker toegankelijk gemaakt voor personen met een beperking. Hier vind je een overzicht.