Street Art in Knokke-Heist

Prachtige muurschilderingen en fel gekleurde gevels verrassen je op onverwachte locaties. Ze vormen de perfecte achtergrond voor je Instagramfoto of fleuren je op tijdens een deugddoende wandeling. Ontdek hieronder enkele plekjes die je zeker niet mag missen tijdens je bezoek aan Knokke-Heist. 

Antonyo Marest 

In opdracht van The Cappelleschi Gallery heeft de Spaanse street artist Antonyo Marest in de Strandstraat van Knokke-Heist een uniek kunstproject gerealiseerd. De verweerde gevel van een afbraakpand kreeg integraal een vrolijke facelift in zuiderse pasteltinten en werd gedecoreerd met typische Marest-motieven. De façade in gele, groene, roze en paarse schakeringen fleuren het kille steegje met saaie betonblokken tussen de Kustlaan en de Zeedijk zelfs bij miezerig regenweer weer helemaal op en geven je onweerstaanbaar de illusie dat je aan het ronddwalen bent in het Art Deco District van Miami Beach.  

Locatie: Strandstraat 12-20 in Knokke

Brecht Evens & Treepack Murals and Street Art

De kleurrijke muurschildering is een ontwerp van Brecht Evens, een Belgische striptekenaar en illustrator die in Parijs woont. Brecht staat gekend om zijn opvallend kleurenpalet. Hij speelt met geometrie en contrasten. Voor deze fantastische muurschildering nabij het belevingscentrum HEY, gebruikte Brecht Evens 250 foto's uit de voorbije 30 jaar carnaval in Heist als inspiratie voor zijn werk. Treepack Murals and Street Art zette het ontwerp van Brecht om in een groot graffiti-fresco. Ga zeker eens een kijkje nemen! 

Locatie: Pannenstraat 138 in Heist

Oli-B

Wie op de zeedijk in Duinbergen wandelt, heeft ongetwijfeld al deze kleurvolle gevel gespot! Wedevelop & Agence Pallen gaven de kunstenaar Oli-B de opdracht om de gevel in een nieuw jasje te steken.
Tot de afbraak van het gebouw, die gepland staat voor eind dit jaar, kan iedereen genieten van deze prachtige gevelkunst.

Locatie: Zeedijk 309 in Duinbergen

Disorderline

Oh, wat is de gevel van aperitiefbar en restaurant L'abbiocco de ideale Instagramachtergrond! Als je poseert voor het pittoreske Italiaanse dorpje dat erop geschilderd staat, lijkt het wel alsof je écht in Italië zit. Misschien kan je je volgers er wel mee foppen. En na je uitgebreide fotoshoot in Italië kan je neerploffen in de bar voor een hapje en een drankje, al zijn de roze tegeltjes op de eerste verdieping misschien wel het decor voor nog extra foto's. 

Locatie: Knokkestraat 20 in Heist