Waar kun je met je hond terecht tijdens het strandseizoen?

Hondenbaasjes houden zielsveel van hun dier en willen hun viervoeter dan ook gezond en gelukkig houden. Een ideaal uitstapje voor de hond is een fikse wandeling op het strand. Op het strand is de toegang met honden verboden vanaf 15 maart tot en met 15 oktober, tussen 10 en 20 uur, uitgezonderd op het strandgedeelte in het Zoute, gelegen ten oosten van Surfers Paradise.

Waar mogen ze wel op het strand?

Op het strandgedeelte aan het Zoute, iets verder dan watersportclub Surfers Paradise en tot aan de Nederlandse grens, mogen de honden de hele dag op het strand en mogen ze ook vrij rondlopen.

 

Andere mooie wandelplekjes:

  • Groenpleinduinen: aan de andere kant van de Zwinlaan heb je de Groenpleinduinen, ook een prachtig natuurgebied waar je naar hartenlust kunt wandelen. Je mag er met je hond wandelen, maar hij moet wel aan de leiband.
  • Groene gordel Heist-West: ontdek 3 kleinere natuurgebieden naast de Baai van Heist: de Sashul, de Vuurtorenweiden en de Kleiputten. Honden aan de leiband zijn toegelaten (niet in de begrazingszones).
  • Directeur-generaal Willemspark: ook wel bekend als ‘het bosje van Heist’. Je mag er met je hond aan de leiband wandelen.
  • Duinenwatermeer (of beter bekend als de Put van de Cloedt): een prachtig meer waarop verschillende watersportactiviteiten beoefend worden. Rondom het meer kan je een mooie wandeling maken met de hond aan de leiband. 
  • Zegemeer: ook rond het Zegemeer kan je een mooie wandeling maken met de hond. Er zijn enkele hondentoiletten voorzien en genoeg bankjes om even op uit te rusten. De honden moeten hier wel aan de leiband. 

Meer info