Wat te doen bij minder weer?

In Knokke-Heist is het steeds heerlijk vertoeven maar wat als het weer niet mee zit? Niet getreurd, wij bundelen hier onze tips om ook op regenachtige dagen te genieten van al wat Knokke-Heist te bieden heeft. 

HEY Belevingscentrum

In HEY ontdek je alles over het Knokke-Heist van toen, nu en straks. In het belevingscentrum kan je naast grasduinen in de geschiedenis van Knokke-Heist ook iconische figuren leren kennen die de gemeente mee vorm gaven. In het paviljoen ontdek je het bruisende toerisme van de badplaats als nooit tevoren. Het is een beleving voor alle leeftijden.

Momenteel is enkel de nieuwbouw van HEY te bezoeken (gratis), in afwachting van de heropening van de volledige site in het voorjaar van 2024.

 

For Freedom Museum

Het For Freedom Museum, gelegen in het pittoreske dorpje Ramskapelle, brengt op realistische wijze de sombere tijden van de Tweede Wereldoorlog in beeld aan de hand van 3 collecties:

De voertuigen van toen geven de technologische ontwikkeling en massaproductie weer tijdens de Tweede Wereldoorlog. Elke pop vertelt een persoonlijk verhaal aan de hand van een uniform. Veel Canadese families schonken uniformen van hun dierbaren aan het museum. Een indrukwekkende tentoonstelling van opgegraven vliegtuigrestanten.

Tip: Het museum opende onlangs een gloednieuwe vleugel: "Wings For Freedom". Niet te missen! 

ZWEMBAD ‘SPORTOASE’

Op regenachtige en koude dagen is het heerlijk zwemmen in het Sportoase zwembad aan Duinenwater. Trek baantjes, slier door verschillende spectaculaire glijbanen of geniet van een welverdiende sauna. Bij Sportoase kan je ook fitnessen en aan groepslessen meedoen. En terwijl je sport of zwemt, geniet je bovendien van het prachtig én rustgevend uitzicht van de waterplas.

 

Cultuurcentrum Scharpoord

Een troef in cultuurbeleving is ongetwijfeld Cultuurcentrum Scharpoord. Het programma biedt een breed spectrum van podiumkunsten tot beeldende kunsten, van artistieke workshops tot openluchtanimatie. In het Café Cultuur kan je gezellig napraten of genieten van een heerlijk hapje en drankje. 

Ook de bibliotheek vind je terug in het cultuurcentrum. De bibliotheek heeft een ruim en gevarieerd aanbod voor alle leeftijden én in verschillende talen: boeken, strips, dvd's, een aangename leeszaal met tijdschriften, ... Ideaal om eens te bezoeken als je op zoek bent naar een binnenactiviteit. 

Zwin Natuur Park

Het Zwin Natuur Park is dé 'internationale luchthaven voor vogels'. Ook bij slechte weersomstandigheden is het er aangenaam vertoeven.

Houd je instapkaart klaar en zet je schrap voor een boeiende vlucht over de Zwinvlakte, doorheen het huttenparcours in het park en in de permanente all weather, interactieve tentoonstelling. De trekvogels nemen je mee op een fascinerende trektocht. 

Tip: Nog tot en met 12 november ontdek je in de exporuimte van het Zwin Natuur Park meer dan 30 planten en dieren die typisch zijn voor het Zwin in LEGO blokjes

Dine & Play

Zin om met de kindjes even te bekomen met een aperitief of een lekker hapje? Horecazaken zoals De Zes BochtenMarie Siska en l'Orangerie beschikken over een indoor speeltuin. Uren speelplezier garandeerd! 

Bovendien wachten maar liefst 200 restaurants om je culinaire wensen in te willigen. Zowel voor de fijnproever als voor de levensgenieter heeft Knokke-Heist alles in huis! 

Shoppen

Winkelen in Knokke-Heist? Da's puur genieten: zien en ontdekken, in en langs honderden winkels. Van verfrissend eenvoudig tot opmerkelijk exclusief met de grootste internationale, gerenommeerde topmerken die pronken met een flagshipstore in de gouden shoppingdriehoek Lippenslaan, Dumortierlaan en Kustlaan. Maar sla af en toe ook een zijstraatje in, want daar zijn ook pareltjes te vinden! In Knokke-Heist winkel je anders dan elders.

Wist je dat de winkels ook open zijn op zon- en feestdagen?

Ontdekt hier alvast onze shopadresjes, gesorteerd per type of bekijk ze op de kaart.