Wat te doen bij minder weer?

In Knokke-Heist is het steeds heerlijk vertoeven maar wat als het weer niet mee zit? Niet getreurd, wij bundelen hier onze tips om ook op regenachtige dagen te genieten van al wat Knokke-Heist te bieden heeft. 

ZWEMBAD ‘SPORTOASE’

Op regenachtige en koude dagen is het heerlijk zwemmen in het Sportoase zwembad aan Duinenwater. Trek baantjes, slier door verschillende spectaculaire glijbanen of geniet van een welverdiende sauna. Bij Sportoase kan je ook fitnessen en aan groepslessen meedoen. En terwijl je sport of zwemt, geniet je bovendien van het prachtig én rustgevend uitzicht van de waterplas.

 

For Freedom Museum

Het For Freedom Museum, gelegen in het pittoreske dorpje Ramskapelle, brengt op realistische wijze de sombere tijden van de Tweede Wereldoorlog in beeld aan de hand van 3 collecties:

De voertuigen van toen geven de technologische ontwikkeling en massaproductie weer tijdens de Tweede Wereldoorlog. Elke pop vertelt een persoonlijk verhaal aan de hand van een uniform. Veel Canadese families schonken uniformen van hun dierbaren aan het museum. Een indrukwekkende tentoonstelling van opgegraven vliegtuigrestanten.

Opgelet: reservatie is verplicht (050 687 130 of via mail naar 'info [at] forfreedommuseum.be').

Cultuurcentrum Scharpoord

Een troef in cultuurbeleving is ongetwijfeld  Cultuurcentrum Scharpoord. Het programma biedt een breed spectrum van podiumkunsten tot beeldende kunsten, van artistieke workshops tot openluchtanimatie. In het Café Cultuur kan je gezellig napraten of genieten van een heerlijk hapje en drankje. 
Ook de bibliotheek vind je terug in het cultuurcentrum. De bibliotheek heeft een ruim en gevarieerd aanbod voor alle leeftijden én in verschillende talen: boeken, strips, dvd's, een aangename leeszaal met tijdschriften, ... Ideaal om eens te bezoeken als je op zoek bent naar een binnenactiviteit. 

 

 

Zwin Natuur Park

Het Zwin Natuur Park is dé 'internationale luchthaven voor vogels'. Ook bij slechte weersomstandigheden is het aangenaam vertoeven.

Houd je instapkaart klaar en zet je schrap voor een boeiende vlucht over de Zwinvlakte, doorheen het huttenparcours in het park en in de permanente all weather, interactieve tentoonstelling. De trekvogels nemen je mee op een fascinerende trektocht. 

Opgelet: reservatie is verplicht (online of telefonisch via 050 607 086). 

Dine & Play

Zin om met de kindjes even te bekomen met een aperitief of een lekker hapje? Horecazaken zoals De Zes BochtenMarie Siska en l'Orangerie beschikken over een indoor speeltuin. Uren speelplezier garandeerd! 

Bovendien wachten maar liefst 200 restaurants om je culinaire wensen in te willigen. Zowel voor de fijnproever als voor de levensgenieter heeft Knokke-Heist alles in huis! Kom de handige restaurantbrochures ophalen in onze infokantoren in Knokke (Zeedijk 660) en Heist (Pannenstraat 138). Of bekijk de brochures hier online.

Shoppen

Winkelen in Knokke-Heist? Da's puur genieten: zien en ontdekken, in en langs honderden winkels. Van verfrissend eenvoudig tot opmerkelijk exclusief met de grootste internationale, gerenommeerde topmerken die pronken met een flagshipstore in de gouden shoppingdriehoek Lippenslaan, Dumortierlaan en Kustlaan. Maar sla af en toe ook een zijstraatje in, want daar zijn ook pareltjes te vinden! In Knokke-Heist winkel je anders dan elders.

Wist je dat de winkels ook open zijn op zon- en feestdagen?

Ontdekt hier alvast onze shopadresjes, gesorteerd per type of bekijk ze op de kaart.

Kunst

In Knokke-Heist wordt kunst geleefd, bedreven, gecreeërd door een geraffineerd publiek gesmaakt en verveerd. Op de meest onverwachte locaties tref je kunst aan: 'De zee, die grote beeldhouwer' van Folon op het strand ter hoogte van de Paul Parmentierlaan of 'Hospitality', in de volksmond beter gekend als 'De Haas' van Flanagan op het einde van de Zeedijk. Verder kan je bij meer dan 85 galeriehouders internationale topwerken bekijken. Ontdek hier het volledige kunstaanbod.

Tip: ontdek een selectie unieke kunstwerken aan de hand van de 'Zin in Kunst' brochure. Deze kunnen jullie gratis afhalen in onze infokantoren in Knokke (Zeedijk 660) en Heist (Pannenstraat 138). Of bekijk de brochure hier online.

Sincfala, Museum van de Zwinstreek

Sincfala, Museum van de Zwinstreek is een heemkundig museum in de Pannenstraat 140 in Heist. In het museum staat de tweeduizendjarige geschiedenis van de Zwinstreek en het harde leven van de vissers en hun familie centraal. Ontdek in het Oud Schoolgebouw het harde dagelijkse leven van de Heistse vissers en hun familie. 

Leuk weetje: in het onthaal vind je de twee reuzen Pier en Wanne. Het gaat om de originele poppen van bijna vijf meter hoog!

Opgelet: momenteel is het museum gesloten wegens renovatie. 

Bekijk hier het volledige aanbod aan activiteiten.