Dir. Generaal Willemspark

In de volksmond is dit park van 19 ha beter gekend als ‘het bosje van Heist’. 

Het Willemspark met het zuidelijke duinbos en de noordelijke duinen is een belangrijke schakel in de groene ketting Jozef Stübben Park, Park 58 en het toekomstige stadsrandbos.
Het park kende, dankzij een subsidie van Toerisme Vlaanderen en Westtoer, sinds 2015 een aantal vernieuwingsfases die resulteert in een nieuwe vijver met natuurlijke oevers, de aanleg van het speellandschap en het konijnen- en mollenpad. De rode draad doorheen het speellandschap zijn de dieren van het bos zoals de ekster, het lieveheersbeestje, mieren...

Het boshuisje kreeg in 2016 een volledige make-over en staat opnieuw ter beschikking als educatieruimte voor groot en klein. Zo worden allerlei cursussen en workshops gegeven in de twee aanwezige klaslokalen. Het verhaal van de dieren werd ook hier doorgetrokken zodat er geen gewoon wit huisje in het park staat, maar allerlei natuurtaferelen te zien zijn op het boshuisje. 

Met de heraanleg van de wandelwegen werd extra rekening gehouden voor de toegankelijkheid voor mensen met een beperking. Zo werd de hellingsgraad van een aantal paden afgevlakt naar maximum 5% waardoor het mogelijk is voor rolstoelgebruikers om op eigen kracht een lus in het bos te maken langs een aantal doe-elementen. Aangepaste parkeerplaatsen in de hoofdingangen werden voorzien. 

Ook op vraag van Toerisme Vlaanderen werden er een fietsenstalplaats (kant Parkstraat) en een openbaar toilet (zijkant Chalet Suisse) geplaatst.  

Weetjes:

  • de bossen/parken zijn vrij toegankelijk langs de aangeduide wegen en paden
  • honden moeten aan de leiband worden gehouden
  • rijwielen en gemotoriseerd verkeer is niet toegelaten

  • afval (ook hondenpoep) hoort thuis in de vuilnisbak

Klik hier voor meer info

Ben je de eigenaar van deze locatie en bevat deze informatie onjuistheden? Gelieve dan een correctie aan te vragen.