Eindejaarsconcert 'Closer to Paradise' / Spark & Valer Sabadus 20 uur

Sint-Margaretakerk Knokke
Maurice Lippensplein 1
,
8300 Knokke-Heist
28.12.2023 - 20:00
€ 30,00
€ 30 Rang 1 € 25 Rang 2 € 20 Rang 3

In het programma 'Closer to Paradise' klinkt de fantastische samenwerking van dit kwintet met de internationale rijzende ster Valer Sabadus als één muzikale vonk: weergaloze muziek zonder grenzen, prestaties op het hoogste niveau, magische moderniteit!

Sabadus laat horen waarom hij beroemd is en dé lieveling op de hotspots van het barokke muziekveld, wereldwijd.

Hij heeft een mooie en volumineuze stem in de alto met mannelijk timbre, goed beheerste creatieve versieringen in barokstijl.

Onopvallend en tegelijkertijd aanwezig. Sabadus zingt met emotionele kracht, ontroerend en stijlvol.

Sensationeel vuurwerk gegarandeerd!

Vijf klassiek hooggeschoolde musici met de uitstraling van een rockband en een oneindige variëteit aan instrumenten. Dat is SPARK, the Classical Band.

Deze jonge Duitse topformatie behoort tot de snelrijzende sterensembles in het internationale circuit en is inmiddels een fenomeen in eigen land: virtuoos, sensationeel en spraakmakend. Met een enorme rijkdom aan klanken slaan ze bruggen tussen verschillende muziekstijlen en laten ze bijzondere interacties ontstaan. Een verpletterende ervaring die je een keer moet hebben meegemaakt. Dit avontuurlijke vijftal heeft zich in korte tijd van een verrassend fris kamermuziekensemble ontwikkeld tot een van de meest veelbelovende Duitse muziek exportproducten. Waar ze ook spelen, deze muzikale pioniers hebben het publiek en de critici aan hun voeten.

"Valer Sabadus en Spark maken muziek die zowel origineel als geweldig is en creëren nieuwe horizonten" - Manheimer Morgen.

"Verfrissende wereld van geluid, verpakt in een onconventioneel concept" - Wiener Zeitung

"Spark schittert over alle genre-grenzen heen met een adembenemende muzikale uitvoering" - rbbKultur

Cultuur