Valentijn in Knokke-Heist!

Met Valentijn in het vooruitzicht, staan we maar al te graag eens stil bij de liefde, maar ben je nog op zoek naar wat inspiratie voor de perfecte date? Ontdek dan hier onze leuke tips om samen met jullie tweetjes te genieten van de liefdesmaand februari.  

1. Gezellig tafelen 

De fonkeling in elkaars ogen tijdens een romantisch etentje, dat is wat we zoeken.  Samen nieuwe smaken ontdekken, heerlijke aangepaste wijnen proeven en gewoon genieten van elkaars gezelschap. Een echte win-win situatie als je het ons vraagt.

En laat Knokke-Heist nu net een culinaire hotspot zijn met haar ruime en vernieuwend aanbod aan restaurants. Kies snel een restaurant uit en geniet samen met je partner van een romantisch diner in onze gastronomische gemeente. 

Bekijk hier het overzicht van alle valentijnmenu's.

 

2. Valentijn in het Zwin

Tijdens het valentijnsweekend zetten ze in het huttenparcours van het Zwin – hoe kan het ook anders - de liefde centraal. Zwingidsen vertellen je alles over de romantische kuren van vogels, over hun liefdesnestjes en de verschillende soorten nestkastjes. 

Vanuit de kijkhut kan je de vogels op de broedeilanden bewonderen en in de labohut kan je sporen en zaden tot in de kleinste details bekijken en zo meer te weten komen over de voortplanting bij planten. Voor de kinderen staat er een romantisch natuurverhaal op het programma. 

Tijdens de weekends van 10 & 11 en 17 & 18 februari worden de weekendwandelingen vervangen door Valentijnswandelingen. Onderweg vertelt de gids interessante weetjes over de romantische kuren van vogels en hun liefdesnestjes. 

Meer informatie en tickets zijn te vinden op zwin.be!

3. KLASSIEK LEEFT VURIG 

Kom tijdens de maand februari de vurige, muzikale romantiek opsnuiven in de Sint-Vincentiuskerk te Ramskapelle. Klassiek Leeft Vurig schotelt, onder leiding van artistiek directeur Liebrecht Vanbeckevoort, een indrukwekkende internationale line-up voor.  

Klassiek Leeft Vurig is reeds uitverkocht maar zet je gerust op de wachtlijst!

4. Romantische strandwandeling 

De kustlijn van Knokke-Heist is de plek bij uitstek om een romantische wandeling te maken met je geliefde. Duffel je warm in, teken hartjes in het zand, slenter hand in hand rond... Dit alles gecombineerd met een zalige zonsondergang en je geliefde aan je zij, wat moet een mens nog meer hebben? 

Verschiet onderweg niet van alle indrukwekkende kunstbeelden waaronder de 'Redderstoel' van Kris Martin, 'De Zee, The Tower, etc. 

Knokke-Heist heeft ook enkele uitgestippelde wandelingen in de aanbieding. Je kan de verschillende wandelkaarten aankopen bij Toerisme Knokke-Heist (Zeedijk 660) of via de webshop

5. Originele liefdescadeaus 

Wil jij je geliefde liever verrassen met een origineel cadeau, Knokke-Heist is een echt shoppingparadijs waar je ongetwijfeld voor ieder wat wils vindt.

Ontdek hier al onze shopadresjes. Koop jij liever iets van de merchandise van Knokke-Heist? Bestel ze hier.

Ook de handelaars sloegen de handen in elkaar en zetten enkele interessante acties op poten.

 

6. Wellness

Samen spetteren in de jacuzzi of dobberen in het zwembad. Valentijn is de perfecte gelegenheid om de wellnessfaciliteiten in Knokke-Heist te (her)ontdekken. Zo start je ontspannen het nieuwe liefdesjaar. Kriebelt het om te reserveren? Wij lijsten alvast enkele adresjes op:

  • Villa Cypris, Canadasquare 3
  • The Wellness – La Reserve, Elizabetlaan 160
  • Cyb√®le Wellness, Heidebloemstraat 12

Geniet van de luxe en verwen jezelf!

7. Boek je overnachting 

Met al onze tips kan je er ook meteen een gezellig weekendje van maken met je partner. Heel wat hotels in Knokke-Heist bieden valentijnarrangementen aan.

Boek hier je overnachting!