Valentijn in Knokke-Heist!

Met Valentijn in het vooruitzicht, staan we maar al te graag eens stil bij de liefde, maar ben je nog op zoek naar wat inspiratie voor de perfecte date? Ontdek dan hier onze leuke tips om samen met jullie tweetjes te genieten van de liefdesmaand februari.  

1. Gezellig tafelen 

De fonkeling in elkaars ogen tijdens een romantisch etentje, dat is wat we zoeken.  Samen nieuwe smaken ontdekken, heerlijke aangepaste wijnen proeven en gewoon genieten van elkaars gezelschap. Een echte win-win situatie als je het ons vraagt.

En laat Knokke-Heist nu net een culinaire hotspot zijn met haar ruime en vernieuwend aanbod aan restaurants. Kies snel een restaurant uit en geniet samen met je partner van een romantisch diner in onze gastronomische gemeente. 

Bekijk hier het overzicht van alle valentijnmenu's

 

2. Valentijn in het Zwin

Tijdens het valentijnsweekend zetten ze in het huttenparcours van het Zwin – hoe kan het ook anders - de liefde centraal. Zwingidsen vertellen je alles over de romantische kuren van vogels, over hun liefdesnestjes en de verschillende soorten nestkastjes. 

Vanuit de kijkhut kan je de vogels op de broedeilanden bewonderen en in de labohut kan je sporen en zaden tot in de kleinste details bekijken en zo meer te weten komen over de voortplanting bij planten. Voor de kinderen staat er een romantisch natuurverhaal op het programma. 

De weekendwandelingen (zaterdag 14u en zondag 10u30 en 14u) staan ook in het teken van Valentijn. 

Meer informatie en tickets zijn te vinden op zwin.be!

3. KLASSIEK LEEFT VURIG 

Kom tijdens de maand februari de vurige, muzikale romantiek opsnuiven in de Sint-Vincentiuskerk te Ramskapelle. Klassiek Leeft Vurig schotelt, onder leiding van artistiek directeur Liebrecht Vanbeckevoort, een indrukwekkende internationale line-up voor.  

Mis het niet en bestel nog snel jouw tickets online of aan het onthaal van het cultuurcentrum. 

4. Romantische strandwandeling 

De kustlijn van Knokke-Heist is de plek bij uitstek om een romantische wandeling te maken met je geliefde. Duffel je warm in, teken hartjes in het zand, slenter hand in hand rond... Dit alles gecombineerd met een zalige zonsondergang en je geliefde aan je zij, wat moet een mens nog meer hebben? 

Verschiet onderweg niet van alle indrukwekkende kunstbeelden waaronder de 'Redderstoel' van Kris Martin, 'De Zee, Die Grote Beeldhouwer' van Jean-Michel Folon (enkel bij laagwater), 'Tommorow Man Made By The Sea', van Catherine François, etc. 

Knokke-Heist heeft ook enkele uitgestippelde wandelingen in de aanbieding. Je kan de verschillende wandelkaarten aankopen bij Toerisme Knokke-Heist (Zeedijk 660) of via de webshop

5. Originele liefdescadeaus 

Wil jij je geliefde liever verrassen met een origineel cadeau, Knokke-Heist is een echt shoppingparadijs waar je ongetwijfeld voor ieder wat wils vindt.

Ontdek hier al onze shopadresjes.

Ook de handelaars sloegen de handen in elkaar en zetten enkele interessante acties op poten.
Wij sommen alvast enkele acties op:

 • Bloemen Anja
  Kursaalstraat 21
  Op 13 en 14 februari, bij aankoop van minimum 30€ =gratis leuke harten parfumflesje
 • De Wijnboer
  Kerkstraat 12
  Wil je graag je geliefde verrassen met een fantastisch lekkere fles wijn ? Kies dan voor de meest originele geschenkbon waarop het bedrag dat je wil spenderen in relief staat zodat ook De Wijnboer kan voelen hoeveel lekkere wijnen hij jouw geliefde kan overhandigen. 
 • stArt to Art bv
  Kustlaan 165
  Iedereen die in de galerie langskomt en hun naam noteert kan meedoen zonder aankoopverplichting. Op 14 februari maken ze de winnaar bekend. Die wint dan een prachtig beeldje ‘de saint of love’ van kunstenaar Luc De Maeght.

 • Professor Zonnebloem
  Dorpsstraat 96
  Alle klanten die langskomen tussen donderdag 9 en dinsdag 14 februari kunnen deelnemen aan de winactie en maken kans op een cadeaubon van 30 €.
 • Chocolatier M
  Sylvain Dupuisstraat 38
  Verschillende leuke geschenkideetjes met harvormige chocolaatjes.
 • De Praktijk
  Dumortierlaan 49​​
  Ze maakten een selectie van 14 toepasselijke RainPharma Valentijns producten waarop je 14% korting krijgt. Daarenboven ontvangen de klanten in het weekend van 11 en 12 februari een leuke extra attentie!
 • Wittetandencenter

  Zoutelaan 8
  Alle koppels die een duo-behandeling bij hen doen gedurende de maand februari, maken kans op één van de 5 duotickets naar Disneyland Parijs. Tevens bestaat Disneyland Parijs dit jaar, 30 jaar waardoor dit een heel unieke beleving zal zijn.

 

6. Datenight: film 

Staat een date voor jullie in het teken van lekker tot rust komen? Zoek het dan niet te ver en ga voor een oldskool klassieke en 100% romantische date. Thuis knus op de bank met een filmpje of naar het Cultuurcentrum Scharpoord voor een goeie film op maandag. 

Zowel om 14.30 uur als om 20 uur kan je genieten van een interessante film. Klik hier voor meer informatie!

7. Wellness

Samen spetteren in de jacuzzi of dobberen in het zwembad. Valentijn is de perfecte gelegenheid om de wellnessfaciliteiten in Knokke-Heist te (her)ontdekken. Zo start je ontspannen het nieuwe liefdesjaar. Kriebelt het om te reserveren? Wij lijsten alvast enkele adresjes op:

 • Villa Cypris, Canadasquare 3
 • The Wellness – La Reserve, Elizabetlaan 160
 • Cybèle Wellness, Heidebloemstraat 12

Geniet van de luxe en verwen jezelf!

8. Boek je overnachting 

Met al onze tips kan je er ook meteen een gezellig weekendje van maken met je partner. Heel wat hotels in Knokke-Heist bieden valentijnarrangementen aan.

Boek hier je overnachting!