VERNIEUWD TOERISMEKANTOOR IN KNOKKE

VERNIEUWD TOERISMEKANTOOR IN KNOKKE BRENGT NOG MEER DAN OOIT BELEVING OP HAAR BEST

Na maanden harde labeur en spannende renovatiewerken, is het gemeentebestuur van Knokke-Heist bijzonder fier om het vernieuwde toerismekantoor in Knokke aan het groot publiek voor te stellen. De gerenoveerde ontvangstruimte focust volledig op een unieke en persoonlijke beleving en zal daarom nog meer dan ooit een essentiële rol spelen in het optimaal verwelkomen van bezoekers en het versterken van al het moois dat de gemeente te bieden heeft.

Wijkenverhaal centraal

Er werd bij deze renovatie enorm veel aandacht besteed aan kwaliteit, klantvriendelijkheid, toekomstgerichtheid, respect en betrokkenheid van de bezoeker. Dit alles met veiligheid, ergonomie en comfort steeds in het achterhoofd. En uiteraard krijgt ook het wijkenverhaal van Knokke-Heist zowel letterlijk als figuurlijk een mooie, prominente plaats in de balieruimte. Het nieuwe logo van Knokke-Heist is prachtig verwerkt in de vloer met symbolisch de vijf wijken van Knokke-Heist als zonnestralen en de centrale balie van het toerismekantoor fungeert op zijn beurt als de ondergaande zon.

Belevingshoeken

Ontdek de vier belevingshoeken vol gastronomie, prachtige natuur, shopping en kunst op wereldniveau. In de ‘Natuurhoek’ kunnen bezoekers hun favoriete fiets- en wandelroutes uitstippelen, het Zwin Natuur Park ontdekken en kunnen de allerkleinsten in het zand spelen. De ‘Modehoek’ wordt telkens ingekleed met de laatste modetrends rechtstreeks van de catwalk door getalenteerde visual merchandisers.

Momenteel kan je in de ‘Modehoek’ de expo Bloom van etalagist Gillian Vanhoenacker bewonderen. Enerzijds heb je de eyecatching juwelenselectie van APM Monaco met ballonnen en harten geïnspireerd op het iconische Studio 54-tijdperk. Je ontdekt er ook de overheerlijke, natuurlijk intense geur van Guerlain. De absolute eyecatcher is de zijden jurk van het Belgische modehuis Scapa geïnspireerd op de schilderijen van kunstenares Joan Mitchell en het boek “The Land Gardeners: Cut Flowers” door Bridget Elworthy en Henrietta Courtauld. 

Op de meest onverwachte locaties tref je kunst aan in Knokke-Heist, maak kennis met al deze beelden in de stad in de ‘Kunsthoek’. Hier kan je ook de klassevolle merchandise van Knokke-Heist kopen in het shopgedeelte. Tot slot sta je in de ‘Gastronomiehoek’ oog in oog met heerlijke Zwinstreekproducten en is er een showcooking-gedeelte voorzien om in te zetten tijdens events. Om dit project tot een goed einde te brengen, werkte Knokke-Heist samen met het gespecialiseerd kantoorinrichtingsbedrijf Buro Modern uit Waregem. Een zeer professionele en duurzame samenwerking waarbij Knokke-Heist een voorbeeldfunctie wenst in te vullen met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk.

Samenwerking Provincie West-Vlaanderen

Dit project kwam bovendien tot stand met de waardevolle steun van de provincie West-Vlaanderen binnen het reglement voor de toeristische impulsen “Beleef West-Vlaanderen”. Westtoer betoelaagt de helft van de belevingselementen met een maximum subsidie van 100.000 euro. Voor de renovatie van de onthaalbalie heeft het gemeentebestuur een totaalbudget van 250.000 euro voorzien.

Kom het vernieuwde toerismekantoor van Knokke deze kerstvakantie alvast ontdekken!

Het kantoor is dagelijks geopend van 9.30 tot 18 uur. Op 24 en 31 december 2023 sluit het infokantoor om 16 uur. Op kerst- en nieuwjaarsdag is het kantoor gesloten.
Adres: Zeedijk-Knokke 660, 8300 Knokke-Heist.