Verlengd weekend in Knokke-Heist

In de maand mei staan er nog 2 verlengde weekens voor de deur. Uiteraard is Knokke-Heist de ideale plek om deze extra vakantiedagen door te brengen.

Ontdek op deze pagina wat er allemaal te beleven valt.

 

FOTO-EXPO RANKIN - "THE DAZED DECADES"

In 1991 verscheen het eerste nummer van het iconische mode- en cultuurblad Dazed & Confused. Ondertussen is het al meer dan drie decennia een toonaangevend tijdschrift en wereldberoemd dankzij zijn visuele iconografie. Als oprichter en eerste fotoredacteur van het blad zette Rankin de visuele toon waar het blad nog altijd bekend om staat.

In de tentoonstelling "Rankin: The Dazed Decades" wordt zijn onnavolgbare stijl en visie op fotografie onder de loep genomen. Sinds de verschijning van het eerste nummer bleef Dazed & Confused namelijk continu grenzen verleggen. 

Waar? Cutluurcentrum Schapoord, Maxim Willemspad
Wanneer? Elke dag van 10 tot 18 uur, behalve op dinsdag
Tickets koop je via deze link.

Expo "Samen Buiten"

Via woord, beeld, klank en originele voorwerpen ontdek je in belevingscentrum HEY de collectieve straatfestijnen die Knokke-Heist en België rijk is. Met de expo "Samen Buiten" beleef je carnaval, de zeewijding, de bloemencorso en vele andere manifestaties op een speelse originele manier. Elk feest heeft iets gemeen en wordt geput uit volkse verbeelding. Ze brengt mensen buiten en verenigt hen, een topdag voor velen.

Waar? Belevingscentrum HEY, Pannenstraat 138
Wanneer? Woensdag tot zondag, van 10 tot 17 uur
Tickets koop je via deze link.

Social media routes

Maar liefst zeven wandel- en fietsroutes gebaseerd op alom gekende sociale media nemen je mee langs de interessantste plaatsen voor op jouw favoriete platform. Elk social mediaplatform heeft immers zijn eigen kenmerken, en die werden maximaal benut in de keuze van de hotspots van de diverse routes. Zo ontdek je Knokke-Heist eens op een andere manier!

Zo toont de Instagram-route je de meeste fotogenieke plekjes van de gemeente. Daarnaast kan je ook onder andere het rijke ondernemersverleden en -heden van de gemeente ontdekken met de LinkedIn-route of een sportieve uitdaging aangaan met de Strava-route. Elke route heeft zijn eigen karakter!

De routes vind je onlineTikTokLinkedInInstagramSnapchatStravaYouTube en Pinterest
De brochures van de routes vind je gratis in het Toerismekantoor van Knokke of Heist.
 

 

 

Fietstocht de verdwenen Zwinhavens

Ontdek het historische Zwinlandschap langs Knokke-Heist, Oostkerke, Hoeke, Sluis en Retranchement met de fiets. Met onze gratis fietskaart passeer je langs de bloeiende wereldhavens van weleer langs de Zwingeul.

Vanaf 7 juni kan je deze fietstocht ook gegidst volgen. Op verschillende punten vind je dan ook outdoor virtual reality kijkers. Wie door de kijkers loert, komt virtueel terecht in de bruisende middeleeuwse havenstadjes. De gids vertelt je dan weer meer over archeologische vondsten langs de route.

De fietskaart is gratis op te halen in de Toerismekantoren van Knokke en Heist.
Tickets voor de gegidste tocht kan je kopen via deze link.

 

Lentezoektocht: vlieg mee met Viktor

Ga op met pad met de kindjes en vlieg met Viktor mee door de straten van Knokke-Heist. De zoektocht is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Zet je speurneus op en ontvang na de tocht een leuk gadget.

Waar? Je kan de zoektocht gratis ophalen in het Toerismekantoor van Knokke: Zeedijk 660.

 

Zwin natuur park

Het Zwin Natuur Park is elke dag open tijdens de verlengde weekends en biedt een mooi programma aan voor alle leeftijden. 

Het Zwin nodigt iedereen uit voor onder andere het geboortefeest van de ooievaars en de kwaakconcerten van de Boomkikkers. Het volledige programma vind je op de site van het Zwin

Waar? Het Zwin: Graaf Léon Lippensdreef 8
Wanneer? Het Zwin is tijdens de verlengde weekens elke dag open van 10 tot 18 uur. Het openingsuur kan afwijken voor evenementen.

 

SHOPPEN

De ELLE Fashion Week is dan wel gedaan, in Knokke-Heist kan je uiteraard nog altijd shoppen. Ontdek de zomercollecties en werk jouw zomeroutfit af!

Daarnaast kan je ook alle pop-ups ontdekken.